Matchnummer: 000005225
Samling:17:30
Värnamo vann en målrik tillställning på Borås Arena
2017-10-31 17:13
Savvo, en av Norrbys målskyttar i förlustmatchen mot Värnamo. Foto: Per Aronsson.
Norrby hade chansen att säkra kontraktet igår då laget mötte Värnamo på Borås Arena. Efter en stundtals bedrövlig första halvlek spelade Norrby upp sig i den andra men rådde ändå inte på ett betydligt vassare Värnamo som fullt rättvist vann med 2-3.
Norrby inledde matchen med att Abdo Saidi spelade fram Leonard Pllana som sköt över. I 3:e minuten spelade Nino Osmanagic fram Marcus Översjö som inte fick kontroll över bollen, målvakten plockade upp den. I den 8:e minuten bjöd Norrby på en snedsparkarnas parad inne i det småländska målområdet. I 10:e minuten gjorde Värnamo ett inspel från vänster framför Norrbys mål, men Mergim Krasniqi hann före och knep bollen.

I 13:e minuten drev Värnamos Viktor Nilsson fram bollen på högerkanten och slog in ett lågt inlägg framför mål, Nicklas Savolainen misslyckades med en rensning och bollen hamnade hos Simon Nilsson som sköt stenhårt förbi Medi Dresevic, Nicklas Savolainen och Kardo Aso som alla tre slängde sig för att blockera skottet som borrade sig in i Mergim Krasniqis högra burgavel och 0-1 till Värnamo var ett faktum.

I 14:e minuten slog Abdo Saidi från vänster ett inlägg som var nära att nå Adam Ståhls panna vid den bortre stolpen. I 16:e minuten satte Värnamos Petar Petrovic en hård frispark i utsidan av Mergim Krasniqis högra burgavel. I 22:e minuten fick Mergim Krasniqi slänga sig och rädda ett skott från Liridon Silka. I 29:e minuten spelade Marcus Översjö fram Adam Ståhl som sköt utanför målvaktens vänstra stolpe. Strax därefter vek Marcus Översjö in från höger och satte bollen på utsidan av målvaktens vänstra burgavel. I 35:e minuten fick Mergim Krasniqi ta hand om ett skott från Masanobu Egawa. I 36:e minuten sprang Adam Stålh sig fri på vänsterkanten men fick bollen för långt ifrån sig och målvakten kunde bryta.

I 37:e minuten räddade Mergim Krasniqi ett hårt skott från nära håll från Petar Petrovic. I 40:e minuten kom Petar Petrovic in från vänster och spelade snett inåt bakåt, Mergim Krasniqi genomskådade honom och nöp bollen.

Norrby började skapligt men det märktes att de var tagna av stundens allvar. Efter Värnamos ledningsmål tappade Norrby det mesta, bortslagna passningar, tappade bollar, enkla misstag och få eller inga vunna andrabollar präglade matchbilden en stor del av den första halvleken. Värnamo var betydligt vassare när de ställde om och det kändes tungt. Vi tröstade varandra på läkaren med att det i vart fall inte kunde bli så mycket sämre och att Norrby har kommit igen förr!

I 50:e minuten nickade Pär Cederqvist ner bollen framför fötterna på Masanobu Egawa inne i Norrbys målområde, han fick dock ingen fart på bollen och den blev plockmat för Mergim Krasniqi. I 52:e minuten spelade Kardo Aso fram Adam Ståhl som dock missade skottet och bollen rullade förbi på utsidan av målvaktens högra stolpe. I 53:e minuten spelade Abdo Saidi fram Leonard Pllana som sköt över. I 54:e minuten slog Adam Ståhl från vänsterkanten ett långt skruvat inlägg mot bortre stolpen där Marcus Översjö dök upp och nickade in bollen mellan benen på målvakten, kvitterat till 1-1 och det blev liv i luckan igen. I 56:e minuten slog Abdo Saidi in en boll från höger som Marcus Översjö försökte klacka in, bollen gick dock över.

I 64:e minuten slog Värnamos Petar Petrovic in en lång frispark från höger som Medi bröt med en språngnick. I 65:e minuten bytte Värnamo ut Masanobu Egawa och satte in Albin Seger. I 68:e minuten sköt Kadir Hodzic en fin frispark som tog på ett huvud i spelarmuren och gick till hörna. Så här långt in i andra halvlek stod matchen och vägde och Norrby var betydligt mer på hugget än innan paus. Därför kom Värnamos 1-2 mål som en kalldusch. Det var Viktor Nilsson som i 70:e minuten spelade fram Liridon Silka på högerkanten nära målet, Max Watson hann först till bollen och försökte täcka ut Liridon Silka för att få bollen till inspark. Liridon Silka var dock smartare än så och bromsade in och smet bakom ryggen på Max Watson, hann upp bollen och slog in den till Oskar Johansson som bara hade att raka in den utan chans för Mergim Krasniqi. 1-2 till Värnamo och man kunde höra en knappnål falla på läktaren.

I 74:e minuten bytte Norrby ut Adam Ståhl och satte in Prosper Kasim. I 74:e minuten fick Norrby en frispark rakt framifrån från 15 meter. Leonard Pllana rullade förbi muren men alltför löst för att vålla målvakten några problem. I 76:e minuten höll Värnamos Pär Cederqvist på att bli en kastradsångare på äldre dar då han träffades av en projektil från sin medspelare Oskar Johansson framför norrbymålet. Pär vred sig i plågor en bra stund innan han kom på benen igen. I 80:e minuten slog Abdo Saidi in bollen från vänster, Nicklas Savolainen nickade och målvakten räddade.

I 83:e minuten slog Värnamo en hörna från höger, Pär Cederqvist misslyckades med skottet som studsade upp till Oscar Johansson som, med ryggen mot målet, försökte sig på en bakåtnick, bollen studsade i ribban vid Mergim Krasniqis vänstra kryss och ut på plan där Prosper Kasim förlängde bollbanan till Värnamos Simon Nilsson. Simon lyfte in bollen framför mål där Nicklas Savolainen nickade undan, bollen hamnade hos Freddy Winsth som tog ner den på bröstet och pricksköt in 1-3 till Värnamo tätt intill Mergim Krasniqis högra stolpe. Värnamo passade på att byta ut Petar Petrovic mot Gentrit Citaku. I 84:e minuten hade Pär Cederqvist ett skott utanför Mergim Krasniqis vänstra stolpe.

I 85:e minuten spelade Kardo Aso in bollen från höger, Nicklas Savolainen nickade utanför. I 87:e minuten gjorde Norrby ett offensivt byte, tog ut backen Kardo Aso och satte in Hampus Gustavsson. Samtidigt bytte Värnamo ut Oskar Johansson mot Archford Uche Gutu. I 88:e minuten tog sig Max Watson snyggt förbi några försvarare på högerkanten innan han lyfte in bollen framför mål, Marcus Översjö nickade ner bollen mot Nicklas Savolainen som med ryggen mot målet styrde in bollen med höger utsida. I 92: e minuten hade Värnamo en nick som tog i vänster stolpe och upp Mergim Krasniqis famn.

Låt oss konstatera att Värnamo var det bättre laget idag. De har varit stabila hela hösten och har många intressanta spelare. Japanen Masanobu Egawa och Petar Petrovic var några av dem som visade sin klass ikväll. Medi Dresevic gjorde en stark insats ikväll och tog väl hand om målsprutan Pär Cederqvist i mitten. Även Abdo Saidi gjorde en stabil insats ikväll. Alla kom dock inte upp i normal nivå ikväll, men på lördag är det en ny match och en ny chans att fixa ett nytt kontrakt. Ser man bara till höstens resultat skiljer det rejält på prestationerna mellan dagens Värnamo och lördagens motståndare Åtvidaberg. Glöm nu kvällens match och satsa på en rejäl urladdning på lördag!

Jag hoppas på stor uppslutning på Kopparvallens läktare när domaren blåser igång årets sista seriematch!