Akademi
Akademikollen vecka 48
2017-11-29 12:50
U15 kom trea i BUA i lördags
U19 kryssade mot Skövde och vann därmed sin grupp i Ligacupen. U17 spelar gruppfinal i Serneke Arena mot IFK ikväll och har stor chans att nå A-slutspel även vid förlust. U16 möter Elfsborg imorgon i sin sista gruppspelsmatch. U15 tog brons i BUA cup men åkte ut i futsal-DM.

Vi börjar med de yngre lagen, som har spelat futsal i helgen. U13 vann TIF-cupen förra helgen och i söndags var det tolvåringarnas tur. Där räknas som bekant inga resultat, men grabbarna gjorde bra ifrån sig. Nu på söndag deltar U13 i Bergdalen Cup med både 13- och 12-åringar.

Nya U15 har spelat sina första matcher under lördagen och söndagen i två futsal-cuper. I lördags förlorade man semifinalen på straffar i BUA Cup och vann bronset i tredjeprismatchen. I söndags var det DM i Ulricehamn som gällde för grabbarna. I en jämn första match drog Sjömarken det längre strået och vann med 1-0. Då bara gruppsegraren gick till slutspelet i januari, var det uppgivna norrbyiter efter matchen. Man lyckades inte ladda om till match två som också blev förlust, innan man ryckte upp sig och vann de två sista. En godkänd start för 03:orna, där flera spelare gjorde sina första matcher i blått och vitt.

Enda fotbollsmatchen som spelats i veckan var U19s drabbning med Skövde AIK Ligacupen i söndags. Norrby var det bättre laget över 90 minuter, men hade en tuff match då man fick Arbër Ibishi målchansutvisad i den 21:a minuten. Skövde tog ledningen med 0-1 minuten efteråt. I den 34:e minuten kvitterade Wilhelm Ärlig och bara tre minuter senare hade Ahmed Baker gett hemmalaget ledningen. 2-1 till Norrby såg ut att stå sig, men med matchens sista spark kvitterar Skövde till 2-2. Med två 1-0-segrar med sig både mot GAIS och ÖIS står ändå Norrby som gruppsegrare när Grupp 10 summeras. Ligacupens A-slutspel drar igång 17:e-18:e februari.

U17 har vunnit sina två inledande matcher i Grupp 12 och spelar gruppfinal i Prioritet Serneke Arena mot IFK Göteborg ikväll. Segraren vinner gruppen och vid oavgjort vinner IFK på ett mer gjort mål. Vid en poäng säkrar Norrby A-slutspel som en av de åtta bästa tvåorna, men även vid en förlust skulle det kunna räcka till A-slutspel. Åtta av sexton grupptvåor går till A-slutspel, övriga till B-slutspel.

På söndag ska U17 spela Futsal-DM i Trollhättan. Då fokus ligger på Ligacupen är det mest ett kul avbrott från fotbollen. Dessutom så är de ordinarie tränarna inte med, utan laget kommer att ledas av Hassan Kanaan i U19, med hjälp av föräldrar till spelarna. Men det är tekniska lirare, så det kan räcka långt.

U16 får en tuff värdemätare i morgondagens derby mot IF Elfsborg på Borås Arena 2. U16 har spelat lokalt tidigare och har under kommande säsong en fantastisk möjlighet att utvecklas mot bättre motstånd i Ligacupen och nationell serie. Efter segern mot Utbynäs och förlusten mot ÖIS pekar det mot en tredjeplats och B-slutspel till våren.

Ligacupens gruppspelet är avklarat på söndag och efter det vet vi vilka grupper Norrbys lag hamnar i samt vilka motståndare man får möta. Grupperna spelas med fem eller sex lag, vilket betyder fyra-fem bra tävlingsmatcher under februari-mars månad.

Helgen som kommer åker alla ledare för akadmin 2018 på kick-off, där bl.a planering, strategi och teambuilding står på schemat. Med en harmoniserad ledargrupp och kompetensutveckling kvalitetssäkrar vi spelarutvecklingen och förbättrar träningsmiljön i vår akademi. Det blir en bra och rolig helg!

Kommande matcher:
Onsdag 29/11 19:00: IFK Göteborg – U17  » Tabell U17 » Ligacupen 2017/2018 U17:12

Torsdag 30/11 19:00: IF Elfsborg – U16 » Tabell U16 »  Ligacupen 2017/2018 U16:11

Söndag 3/12: U12 & U13 - Bergdalen Cup » Spelschema P04 » Spelschema P05

Söndag 3/12: U17 » Futsal-DM, P 17 (f 01-), grupp 3