Akademi
Akademikollen vecka 19
2018-05-09 12:00
U14 avancerade i DM efter seger över Gånghester/Målsryd
Förra omgången tog U19 sin femte raka seger och U16 sin första poäng i serien. U14 har seriepremiär hemma på Ramnavallen ikväll, med fredagens avancemang i DM i bagaget. F13 och U17 spelar hemma imorgon och U19 spelar seriefinal borta mot IFK Värnamo på lördag!
U19 tog sin femte raka seger i serien efter hemmavinsten mot Lunds BK i lördags. U19 stod för en väldigt bra första halvlek, där laget bjöd publiken på mycket fin fotboll. Norrby var det klart bättre laget och gick till pausvilan med en 3-0-ledning efter mål av Kevin, Amir och Arber. I andra halvlek spelade U19 kontrollerat och försvarade ledningen. Lund försökte anfalla för att få till en reducering, de skapade ett par halvchanser men lyckades aldrig näta. En övertygande, stabil seger där man till slut vinner matchen ganska komfortabelt. Matchreferatet på Lunds BKs hemsida ger dock en annan bild och man undrar om vi har sett samma match... "De verkar ha fler komiker i Lund än David Batra!"

På lördag åker U19 till Värnamo för att gästa toppkonkurrenten IFK Värnamo. Smålänningarna har likt Norrby full pott hittills i seriespelet och där med väntar en spännande seriefinal när lagen drabbar samman på Ljusseveka. Mötet blir tredje mellan föreningarna denna vecka, då både A-lagen (0-0), U19 och U17 möts!

U17 åkte på en tung förlust borta mot IF Lödde, på en liten och dålig gräsplan. Skåningarna tog ledningen och utökade tidigt i matchen. Xhemajl reducerade på straff tio minuter innan paus. U17 kom inte upp i nivå i denna match och med drygt fem minuter kvar av matchen satte Lödde spiken i kistan. Ingen bra match av U17-gänget som snabbt får ladda om till nästa seriematch.

Redan imorgon är det dags för ny match när IFK Värnamo kommer på besök. Laget har likt U17 haft en knackig inledning på säsongen, men kommer stärkta till Ramnavallen efter säsongens första seger borta mot Utsiktens BK senast.

U16 tog säsongens första poäng efter tappad seger i slutminuterna i hemmamötet med Skoftebyns IF. U16 gör en mycket fin första halvlek där laget skapade mängder med chanser. Utöver de två mål laget gjorde signerade av Felix och Pawan, skapade laget ett par heta frilägen som borde ha resulterat i fler gjorda mål under den första halvleken. Skoftebyn reducerade strax innan halvtid. Norrbyledning med 2-1 i paus. I inledningen av andra hade Skoftebyn en bättre period i matchen och kvitterade drygt tio minuter in på en omställning. Norrby tog tillbaka ledningen genom Benjamin efter 67 minuters spel. U16 såg ut att gå mot säsongens första trepoängare, men med två minuter kvar av matchen kvitterar Skoftebyn återigen. Säsongens hittills bästa insats av U16, som förtjänade en vinst efter ha varit det bättre laget sett över 90 minuter.

U16s jakt på nya poäng fortsätter! På söndag åker laget till Göteborg för att gästa Angered MBIK. Angered har inlett säsongen med två vinster och två förluster. I den senaste matchen blev det hemmaförlust mot BK Häcken.

U15 hade en tung tisdag på Alströmervallen. Hemmalaget Gerdskens BK tog tag i taktpinnen från start och satte ledningsmålet redan i den andra minuten. Sedan körde Gerdsken på och målen rullade in i jämn takt. Tyvärr blev det lite för stora siffror och en tillbakagång för U15 från senaste matchen. Värt att notera är att det är en 16-årsserie och igår märktes ett år tydligt. Men det är bara att ta nya tag och blicka framåt för U15, som kommer att få en bra utveckling i år.

Nästa match för U15 är hemma lördag den 19/5, när Trollhättans FK kommer på besök.

U14 vann klart och tydligt över Gånghester/Målsryd i sextondelsfinalen i P14-DM. Sex mål framåt, noll bakåt och fyra olika målskyttar (Nasher x2Samuel x2Olti och Krister) vittnar om en utmärkt match! Killarnas kommande DM-motståndare är Skoftebyns IF, som besegrade Trollhättans FK med 2-1 senast.

U14 spelar seriepremiär hemma mot Sätila/Ubbhult/Hällingsjö/Hyssna redan ikväll, matchstart 19:00. Därefter är det ny seriematch borta mot Skene/Svansjö på söndag. Skene/Svansjö vann sin första match i serien då man besegrade Holmalunds IF på hemmaplan.

F13 hade det tufft även mot Hus FF, där det blev en klar hemmaseger i Sätila. Norrbytjejerna saknar matchvana, vilket de kommer att få mer av redan imorgon när Bergdalens IK gästar Ramnavallen för match i F14-DM. På söndag är det dags för nästa seriematch, när Öxnevalla/Västra Mark kommer på besök.

Spelade matcher senaste veckan:
F13
0-6, Hus FF, b

U14
6-0, Gånghester/Målsryd, b (P14-DM)
Målskyttar: Nasher Habibi x2, Samuel Kouakou x2, Olti Kutllovci och Krister Mekhal

Kommande matcher
Onsdag 19:00 U14 - Sätila/Ubbhult/Hällingsjö/Hyssna, Pojkar Division 5 Sydvästra Tabell U14 »
Torsdag 11:00 F13 - Bergdalens IK, F14-DM
Torsdag 13:00 U17 - IFK Värnamo, U17 Division 1 Södra Götaland Tabell U17 »
Lördag 13:00 IFK Värnamo - U19, Division 1 Södra Götaland Tabell U19 »
Söndag 15:00 Angered MBIK - U16, U16 Nationell Grupp 3 Tabell U16 »
Söndag 16:00 F13 - Öxnevalla/Västra Mark, Flickor Division 5 Svenljunga Tabell F13 »
Söndag 17:00 Skene/Svansjö - U14, Pojkar Division 5 Sydvästra Tabell U14 »