En klubb, många hjärtan
Akademi
Akademikollen vecka 21
2018-05-25 13:30
Sjunde raka segern för U19, första vinsten för U17 och U15. På lördag gästar GAIS Ramnavallen för möte med U16, välkomna!
Under den soliga tisdagskvällen tog U19 emot Kvarnby IK hemma på Ramnavallen. U19 gjorde en riktigt bra första halvlek. Norrbyledning med 2 eller 3-0 i halvtid hade inte varit konstigt alls, men det räcker inte med att skapa flertalet heta målchanser. Bollen ska in i mål också! 1-0-ledning i halvtid efter mål av Wilhelm redan i den 3:e matchminuten. Efter pausvilan är det inte samma Norrbylag som går ut på plan som i första halvlek. Betydligt sämre energi och fokus. Trots sämre spel håller sig Wilhelm framme återigen och utökar ledningen efter 69 minuters spel. Med femton minuter kvar av matchen reducerar Kvarnby och skapar nerv i matchen in i det sista. Trots den sämre andra halvleken håller U19 avståndet, lyckas vinna och har full pott efter sju spelade omgångar!

På söndag reser U19 till Skåne för match mot nästjumbon IF Lödde. Lödde har haft det tufft inledningsvis på säsongen med bara en inspelad poäng hittills och senast förlorade laget stort borta mot Utsiktens BK

U17 tog säsongens första vinst efter seger borta mot Utsiktens BK (referat i länken). I och med segern klättrar U17 två placeringar i tabellen och lämnar där med över jumboplatsen till just Utsikten. Ny bortamatch väntar för U17. Laget reser till Kalmar på söndag för att möta IFK Berga. Berga ligger precis ovanför Norrby i tabellen och i den senaste matchen blev det förlust borta mot IFK Värnamo.

U16 har haft en tuff vår och i lördags gästade starkaste bortalaget för säsongen Ramnavallen. BK Häcken hade tagit full poäng och 23-8 i målskillnad innan matchen. Efteråt stod de på de sju raka och 29-9. Matchen slutade alltså 1-6 till Hisingslaget, efter att Norrby orkat hålla jämna steg i 72 minuter. Efter underläge med 0-2 i halvtid reducerade Pawan i 54:e, men när gästerna tryckte in 1-3 gick luften ur hemmalaget. Fyra mål sista 17 minuterna är inte godkänt, även om man har en tunn trupp p.g.a. skador, sjukdomar och Ramadan. Till returmötet på Hisingen utlovas en jämnare match.

På lördag spelar U16 hemma mot GAIS 11:00. Makrillarna ligger på åttondeplats i tabellen efter förlust mot Angered MBIK senast.

U15 tog första vinsten efter seger hemma över Trollhättans FK. Efter en tät första halvlek med 0-0 i paus, satte Rasmus det avgörande målet i den 61:a matchminuten. Med tre sköna poäng in på kontot avancerar U15 i tabellen och går förbi både Lidköpings FK och Trollhättans FK.

U15s andra match för veckan spelades under tisdagskvällen på Byttorps IP mot lokalrivalen Byttorps IF. Norrby inledde piggast och tog ledningen genom David. Efter Norrbymålet tog Byttorp över spelet mer och kvitterade till 1-1 i halvtid. Under andra halvlek skapade lagen mängder med chanser åt båda håll. Byttorp förvaltade lägena bäst och avgjorde matchen med två mål.

U15s poängjakt fortsätter på söndag, när laget åker mot Skövde för att gästa tabellfyran Skultorps IF. Skultorp åkte på säsongens första förlust när man förlorade borta mot Skoftebyns IF senast, men laget har ändå inlett säsongen bra med 10 inspelade poäng på de första fem matcherna.

U14s knackiga säsongsinledning fortsätter. Än så länge har det varit märkbart att laget spelar i en serie med överåriga. Men med fler matcher i benen kommer killarna att utvecklas. På onsdag är det dags för nästa match då Fristad/Sparsör/Borgstena Svart gästar Ramnavallen. Motståndarna ligger på femteplats i tabellen och laget tog sin andra raka tre pongare efter borta seger över Holmalunds IF senast.

F13 hade en tuff kväll borta mot IFK Örby. Tjejerna får lära sig nya erfarenheter den hårda vägen. Det finns inget annat att göra än att ladda om till nästa match!

Kommande matcher
Lördag 11:00 U16 - GAIS, U16 Nationell Grupp 3 Tabell U16 »
Söndag 14:00 Skultorps IF - U15, Pojkar Division 3 Västergötland Tabell U15 »
Söndag 14:00 IF Lödde - U19, U19 Division 1 Södra Götaland Tabell U19 »
Söndag 15:00 IFK Berga - U17, U17 Division 1 Södra Götaland Tabell U17 »
Onsdag 19:00 U14 - Fristad/Sparsör/Borgstena Svart, Pojkar Division 5 Sydvästra Tabell U14 »