En klubb, många hjärtan
Stabilt, säkert Norrby!
2016-05-01 20:53
Våra två målskyttar Marcus Översjö och Hampus Gustavsson

Här följer Lennart Andreassons utmärkta analys av Norrbys segermatch mot Kristianstad FC med 2-0:

Norrby tog sin första trepoängare för året när de besegrade Kristianstad med 2-0. Norrby inledde matchen starkt och skapade ett par vassa chanser, bland annat hade Nino Osmanagic en boll i stolproten. Norrby hade ett rejält grepp om matchen första halvtimman, därefter jämnade Kristianstad ut matchen och sista 15 minuterna innan paus var spelet jämnt, även om Norrby fortsatte att vara det lag som skapade de flesta chanserna. Första halvleken var i princip en kopia av första halvleken mot Mjällby i seriepremiären och man hade en känsla av att det kunde gå hur som helst.

Efter paus tog Kristianstad tag i taktpinnen i inledningen, dock utan att skapa några vassare chanser. I 60:e minuten slog Rickard Yarsuvat in bollen från högerkanten till en framrusande Marcus Översjö som säkert satte bollen i nätmaskorna. 1-0 till Norrby och på läktarna spred sig paniken, vi satt lite till mans och fruktade ett snabbt kvitteringsmål - väl medvetna om hur sårbart ett lag är efter ett ledningsmål.

I 62:e minuten bytte Simon Eriksson ut Niclas Savolainen, sannolikt beroende på att han fick känning av sin stukning på träningen dagen innan matchen. In kom Hampus Gustavsson, nyförvärvet från Byttorp, som i sin första bollkontakt tryckte in 2-0 till Norrby i den 64:e minuten. Norrby fortsatte att trumma på och skapade ett flertal vassa chanser, även Kristianstad hade några halvchanser men närmare än ett skott i ribban kom inte skåningarna denna kväll.

Kristianstad är inget dåligt lag, de stod upp väl ute på plan, men de skapade få chanser under matchen. Norrby var det klart bättre laget i kväll och det ser lovande ut inför fortsättningen. Efter att ha sett Norrbys tre inledande matcher måste jag tillstå att det känns lugnare i år än i fjol. Laget är starkare och väl balanserat, det jag skulle önska är väl att få in Ibrahim Alushaj ett snäpp i banan. Ibbe gör ett bra jobb på sin högerkant, men det är i boxen han är som giftigast. Samtidigt förstår jag Simons dilemma, Marcus Översjö behövs som bollmottagare och murbräcka på topp och Rickard Yarsuvat är inkörd med Marcus centralt.

Marcus Översjö gjorde ännu en toppmatch och river och sliter i sin mittposition och suger musten ur motståndarnas försvar. Max Watson fick göra sin efterlängtade seriedebut för Norrby ikväll och var precis så bra som ryktet gjort gällande, tillsammans med Medi Dresevic knöt han ihop norrbyförsvaret ikväll. Hela laget gjorde en bra match och med lite bättre skärpa hade segermarginalen kunnat bli större Jag är dock mer än nöjd med att Norrby nu ståtar med 5 poäng efter att ha inlett serien mot tre av de topptippade lagen. Jag tror att Öster och Landskrona är starka, sedan vet jag inte om Norrby är sämre än något av de övriga lagen, mitt tips för året är att Norrby kommer hamna på den övre tredjedelen av tabellen.

Nästa match är borta mot Landskrona, som nu är förvarnade på att Norrby är giftiga i år!