En klubb, många hjärtan
P19
Vinst och revansch för U19
2015-08-29 19:51
U19 åkte på lördagen till Hisingen för bortamatch mot serietrean Torslanda IK. Norrby åkte på en riktig pärla i våras och vi ville givetvis ta revansch och samtidigt visa att topp prestationerna den senaste tiden inte varit en tillfällighet. Torslanda har också visat kvalité förutom tabellplacering. Bl.a. endast en uddamålsförlust mot BK Häcken i finalen på Gothia Cup och i uddamålsförlusten borta mot serieledande Degerfors i senaste matchen.

Norrby tog tag i taktpinnen direkt och ägde första halvlek fullständigt. Vi skapade 12-15 hörnor och frisparkar runt Torslandas straffområde men vi saknade lite kvalité i straffområdet. Närmare än en boll i stolpen kom vi inte.

I andra halvlek tappar vi först lite av initiativet och Torslanda tar över bollinnehavet. Grabbarna visar dock moral och kämpar sig tillbaka i andra halvan.
Efter en fin kross av Andreas Dahlqvist kan Krystian Zarzynski komma runt sin motståndare ner mot kortlinjen och sedan serva Baker centralt i boxen som i sin tur kan sätta den säkert till 1-0!
Några minuter senare drabbas Norrbys William Touma av sitt andra gula kort och blir utvisad. Att försvara ledningen med en man mindre de sista 20 blir tufft var den spontana känslan.
När det återstår knappt 10 minuter så kan Simon Jarl frispela Timmie Roininen som blir kapad av målvakten. Friläges-utvisning och straff som Andreas Dahlqvist förvaltar på bästa sätt. 2-0!
Torslanda kommer lite närmare genom ett straffmål när det återstår ett par minuter av tilläggstiden men Norrbys stolta U19 kan spela av de sista minuterna och åka hem som segrare.

Vi gratulerar killarna i U19 till vinsten och till en ny mycket fin prestation!