P19
Säker seger i premiären
2015-04-06 20:13
Hjulsbro IK från Linköping kom till ett soligt Ramnavallen för att spela premiärmatch mot Norrby:s U19.
Äntligen tävlingsmatch igen och Norrbylägret var laddade. Som alltid är det lurigt med premiärer och det var kanske lite nerver, anspänning och förväntan före och inledningsvis i matchen. Det tog dock inte allt för lång tid innan våra blåvita spelare hade kommit in ordentligt i matchen och tog över tillställningen ganska klart. Hjulsbro valde att spela med mycket spelare på mittfältet och centralt och blev på så sätt lite färre både framåt och i backlinjen. Vi började skapa ett tydligt tryck genom att både hota på djupet bakom deras backlinje och komma igenom med spel mellan deras backlinje och mittfält med både frisparkar och hörnor som följd.
I minut 23 efter en frispark från Andreas som målvakten släpper retur på håller sig Emrah framme och stöter in 1-0. Norrby vinner ganska lätt duellerna när motståndarna försöker spela upp på Norrbys planhalva och Hjulsbro sjunker ganska lågt direkt därefter. Norrby fortsätter i samma stil med bollinnehav och kör på framåt.
2-0 kommer i minut 33 också det efter en fast situation. Mahir trycker in bollen efter en hörna.
I 42:a hittar Andreas igenom till Timmie med en jättefin djupledsboll. Timmie springer med bollen med perfekt tajming och dundrar in 3-0.
Efter paus så lyckas Hjulsbro freda sitt straffområde lite bättre. De går lite lägre med sina yttermittfältare vilket gör det lite svårare för Norrbys offensiv men Hjulsbro orkar eller kan inte hota Norrbys nämnvärt. I minut 51 lyckas Andreas gå igenom Hjulsbros mittförsvar helt på egen hand och fastställer då slutresultatet 4-0. Matchen är klar och killarna spelar av matchen med full kontroll.

Ett extra beröm går i dagens match till Andreas, Jahid och Abbas.

Vi gratulerar U19 killarna till en säker seger och ser med spänning fram mot nästa söndag då vi åker för att möta ett troligt topplag, Skövde AIK.