En klubb, många hjärtan
P19
U19 vidare i DM
2015-05-06 22:32
Norrbys juniorer gjorde en riktigt bra prestation när man slog tillbaka FC Trollhättan med 1-0. Ett rättvis resultat sett till chanser och även om man får bedöma matchen spelmässigt. Att Trollhättan var duktiga och vana att jobba i försvar visade dem. De släppte inte till mycket och backade hem ganska duktigt och stängde ytor. Norrby försökte spela sitt spel och kunde planenligt vaska fram inlägg som resulterade i farligheter. Baker har en boll i ribban när han lobbar över målvakten efter ett inlägg på djupet mot mål. Dessutom kunde Norrby mycket väl fått en straff när Timmie kommer fri på en liknande djupledsboll, lyfter bollen över den framrusande målvakten som klipper honom. Trollhättan har några frisparkar i farliga lägen som Johan klarar eller inte behöver ingripa på. Dock drar Norrby på sig en hel del gula kort och detta kan bli kostsamt längre fram.

I andra halvlek så ser det ungefär lika dant ut. Lite orolig var man att vi inte skulle få betalt för spelövertaget och chanserna som vaskas fram. Trollhättan är inte på något sätt ofarliga utan hotar då och då. Norrbys försvar kan dock avvärja så att de inte skapar så många riktigt klara lägen. Norrby är och kommer dock närmare Trollhättas mål med hot.
När det återstår ca 10-15 minuter drabbas Abbas av sitt andra gula och Norrby får slutföra matchen med en man mindre. Trollhättan får först lite vittring och energi med när vi klarar av den första anstormningen så utjämnar Norrby spelet trots det numerära underläget och vaskar fram lite chanser igen genom inlägg. Vi börjar förbereda oss för förlängning när vi äntligen får utdelning genom ett fint inlägg från högerkanten en bit ovanför straffområdet som Jahid tajmar perfekt. Med en fin fart in i bollen så kan han nicka den över och förbi målvakten in i målvaktens vänstra sida av mål. Goaaaaaaal!!!
Vi klarar av de sista minuterna och går vidare genom en bra prestation över lag mot en bra och meriterad motståndare.

Grattis grabbar och övriga i och runt Norrby U19! Nu går vi vidare och vi håller fanan högt!

Två dagar har vi nu framför oss där vi både behöver vila lite och ladda om inför en ny tuff match. Torslanda som i den senaste omgången kunde slå tillbaka Degerfors med 2-0 står på andra sidan. Samma resultat som serieledande Utsikten fick med sig mot favorittippade Degerfors kan tilläggas. Vi behöver således göra en liknande insats och prestation igen för att vinna och kunna haka på och vara med och slåss i toppen av serien.
Kom och se vårt duktiga U19 på lördag kl 11:00.