P19
3-1 mot Carlstad United och upp på tredje plats!
2015-06-27 20:36
U19 tar tre poäng igen!
Första halvlek mot CUFF var inte den bästa halvleken vi gjort men vi har flyt och kan ändå gå till pausvila med en 2-0 ledning. Första målet prickar Baker kyligt in redan efter 12 minuter. Efter detta och under resten av halvleken så är det med några undantag Carlstad som har de giftigaste chanserna. Vi gör dock ett otroligt snyggt mål i 35:e. Vi lyckas då att vända bollen förbi första pressen i backlinjen och får sedan in bollen centralt till Jahid som vänder spelet ännu en gång. Han slår en längre hög boll till Simon på vänsterkanten som får ned bollen djupt och precis innan sidlinjen. Simon utmanar sin ytterback och kommer förbi nere vid kortlinjen på väg in mot straffområdet och passar snett inåt bakåt till Baker som med mottag och direktpass får över bollen till Krystian på andra sidan av straffområdet som i sin tur snabbt passar bollen snett inåt bakåt till Akil som avslutar snabbt och lågt. Vilket bolltempo, vilket snyggt spel och vilket mål!

I andra halvlek drabbas vi redan efter 9 minuter av en utvisning. Nikhil "ser rött" och tappar kontrollen efter att själv ha blivit drabbad av både spark och slag. Ingen ursäkt dock!
Vi får jobba hårt resten av halvleken med en man mindre. Carlstad lyckas få in en reducering i 61:a efter markeringsmiss av oss centralt i eget straffomåde. Det blir en lång avslutande halvtimma. Mycket och bra jobb av många!
I 87:e kan Baker efter en djupledsboll av Emil utmana och överlista två motståndare i offensiv straffområde och bestämt sätta bollen lågt i bortre!

Tre sköna poäng vilket tar oss upp på tredje plats och med en match mer bara tre poäng ifrån serieledarna.
Vi går nu in i en lite lugnare två veckors period med något färre träningspass för att efter det spela Gothia Cup. Som genrep inför cupen möter vi Örgryte IS på Ramnavallen torsdagen 9/7 kl 19.00