Norrbys svit förlängs - Qvidings bryts
2016-10-08 20:52
Norrbys 8:e raka seger, 14:e raka utan förlust
Norrby tog en ny viktig trepoängare i kvällens bortamatch mot Qviding.
Oviding var obesegrade på hemmaplan inför dagens match och jag var inställd på att det skulle bli en tuff uppgift. Det blev en riktig rysare och nedresta norrbyiter på läkaren var rejält medtagna efter matchen.
Norrby startade matchen bra och det dröjde bara till 5:e minuten innan första målet kom. Norrby fick en hörna som Nino Osmanagic slog på Richard Yarsuvat, som tog ner bollen och klippte till och 1-0 till Norrby var ett faktum. Det kändes skönt att få hål på Qviding i ett så tidigt läge och jag förväntade mig att matchöppningen skulle ge råg i ryggen. Målet blev dock snarare tändvätska för Qviding som tog över alltmer av spelet och började skapa chanser. I 10:e minuten kom en qvidingspelare fri med Norrbys målvakt Mergim Krasniqi, men chansen rann ut i sanden. I 14:e minuten kom Arvin Shojaee fri med Mergim Krasniqi men sköt över. I 19:e minuten hade Qvidings Anders Alö ett bra läge, men sköt även han över.

I 21:e minuten fick Norrby en frispark från höger, en bit utanför målområdet. Gzim Istrefi slog den smart mot första stolpen där Richard Yarsuvat dök upp och skarvade bollen strax utanför målvaktens vänstra stolprot. I 23:e minuten sliter sig Richard Yarsuvat loss och skjuter, målvakten halvräddar men reder ut situationen. I 32:e minuter sliter sig Richard Yarsuvat loss till höger och går ner mot kortlinjen, där han slår ett hårt pass parallellt med mållinjen, vid bortre stolpen dyker Alen Krasnici upp och slår bollen – i stolpen. I 36:e minuten reder Mergim Krasniqi ut en tilltrasslad situation framför norrbymålet. I 39:e minuten slår Kadir Hodzic ett hårt inlägg från vänster, som Richard Yarsuvat språngnickar mot mål, men målvakten hinner parera. I 43:e minuten slår Qviding en farlig hörna som sveper förbi hela spelarklungan utan att någon spelare får en fot på bollen.

Första halvlek var en händelserik tillställning, med målchanser åt båda håll och ett visst spelövertag för Qviding.

Andra halvlek startade som den första, redan i 48:e minuten spelade Gzim Istrefi snyggt fram Richard Yarsuvat på högerkanten, Richard flyttade över bollen på vänsterfoten och smekte in den i målvaktens högra burgavel. I 56:e minuten kom ett inlägg från Qviding som Mergim Krasniqi går ut för att plocka, men han tacklas och hamnar på backen, bollen går ut till Qvidings William Kenndal som snyggt placerar bollen i Mergim Krasniqis vänstra kryss. Från min synvinkel såg det ut som om Mergim blev nerdragen, men domaren stod bättre till och gjorde en annan bedömning och målet godkändes. 2-1 till Norrby kändes allt annat än säkert i det läget.

I 62:e minuten frispelades Alen Krasnici av Richard Yarsuvat. Alen kom helt fri och hade med sig en spelbar Nicklas Savolainen som ett alternativ. Alen Krasnici valde att avsluta på egen hand, men tyvärr gick skottet en bit över ribban. I 62:e minuten spelade Alen Krasnici fram Richard Yarsuvat som lyfte in bollen till Marcus Översjö, vars nick slog i målvaktens vänstra kryssvirke. I 70:e minuten bytte Norrby ut Gzim Istrefi och satte in Adam Ståhl.

I 71:e minuten var Richard Yarsuvat på väg igenom men revs ner av Qvidings Anders Alö som fick en varning för förseelsen, frisparken blev resultatlös. I 74:e minuten hade Qviding en farlig hörna som en hårt trängd Mergim Krasniqi lade beslag på. I 77:e minten ”dog” en qvidingspelare i Norrbys straffområde, domaren genomskådade försöket och viftade avvärjande. Frågan är väl om inte qvidingspelaren i det fallet borde haft en varning för filmning, om jag nu uppfattade situationen rätt.

I 82:e minuten gjorde Qviding ett dubbelbyte, ut gick Arvin Shojaee och Jesper Brandt och in kom Jesper Törnvik och Bryan Johansson. I 84:e minuten bytte Norrby ut tvåmålsskytten Richard Yarsuvat och satte in Andreas Bäckland Dahlqvist. I 87:e minuten bytte Norrby ut Alen Krasnici och satte in Hampus Gustavsson, som vi välkomnar tillbaka efter sin långtidsskada. Samtidigt bytte Qviding ut Oliver Stanisic mot Gustav Hedlund.

Matchen avslutades med en massiv press från Qvidings sida. Även målvakten Rasmus Iversen var uppe och försökte få till en kvittering vid två hörnor i slutminuterna. Domarens slutsignal kom som en skänk från ovan och gjorde slut på pinan för alla norrbyiter, såväl på plan och ledarbänk som på läktaren. Vi pustade ut och var överlyckliga över de tre poäng grabbarna krigade sig till i kvällens match. Det var inte tal om något skönspel från Norrbys sida ikväll, utan mest en enorm kämpainsats. Alla är värde en eloge för kvällens insats. Mergim Krasniqi fick vara på tårna ikväll, även om försvaret täckte de flesta skottförsök. Försvarsresen Max Watson och slitvargarna Marcus Översjö och Nicklas Savolainen jobbade kopiöst. Briar Faraj fick idag gå in som mittback och skötte den sysslan med bravur. Planens bäste spelare var dock Richard Yarsuvat, som är värd att hyllas, inte bara för sina två mål utan även för slitet däremellan!

Qviding gjorde en spelmässigt bra match och hade långa stunder ett klart spelövertag. Den stora skillnaden mellan lagen var att Norrby hade Richard Yarsuvat och att Qviding var ineffektiva framför mål. Bäst i Qviding var William Kenndal och Besim Alimi.
Ett extra plus till speakern, som med glimten i ögat såg till att stämningen var god på läktarna.

Nästa lördag är det dags för seriefinal mot Öster 16.00, kom i god tid!