En klubb, många hjärtan
P15
Tuff match slutade oavgjort
2016-08-19 11:46
Onsdagens möte mellan U15 och Sparsör/Fristad/Borgstena stod märkligt nog 0-0 i halvtid. Gästerna hade mest boll, men chanser fanns åt båda håll. I andra halvlek spelar vi upp oss och tar ledningen tidigt. Gästerna ligger på för kvittering och får in den det sista som sker, via en straff...
Det var upplagt för en bra och spännande match, när vi i onsdags tog emot serieledande Sparsör/Fristad/Borgstena på vår hemmaborg Ramnavallen. Vi har en bred trupp med hög kvalitet och med rätt inställning kan vi slå alla lag. Rätt koncentration och inställning är vad som krävs mot bra motstånd och generellt visade vi upp det i onsdags.

Första halvlek började trevande, men det märktes att det var två duktiga lag som försökte att spela. Efter några bra chanser åt varje håll är det S/F/B som etablerar spelövertag mot norrbymålet. Där fanns matchens lirare, Martin Gutfelt, som storspelade! Skott, returer, utrusningar, frilägen - Martin tog allt!
Vi märkte även av att det var lite stressat i hemmalaget. Ibland hamnade vi lite fel i positionerna, kom lite sent in i närkamperna och slog lite för svåra passningar eller ville avgöra för tidigt. Det var läge att samla ihop och lugna ned laget i halvtid.

Efter ett bra mellansnack är det delvis ett nytt Norrby på planen. Vi spelar ut vårat register och är mer avslappnade i andra. Det går drygt sex minuter innan Oliver kan rulla in 1-0 efter en fin passningssekvens! Stundtals såg det riktigt bra ut, när killarna spelade som vi tränat och följde instruktionerna som gicks igenom innan matchen.
Grönklädda S/F/B låg i för kvittering och det var en trevlig, spännande och publikvänlig match. Martin fortsatte att storspela i målet och tiden tickade på. Gästernas press ledde till flera frisparkar och några onödiga varningar. Med ca halva halvleken spelad får Simon sitt andra för dagen. Ett decimerat Norrby kämpade heroiskt och tre poäng närmade sig. I slutet av matchen får även Selim sitt andra gula och S/F/B en farlig frispark. Vi klarar av frisparken, men bollen kommer strax tillbaka in i vårat straffområde och i en duell kommer vi sent/i ryggen och orsakar en straff.
Gästerna förvaltar straffen till 1-1 och efter avsparken blåses matchen av.

Sett över hela matchen var oavgjort ett rättvist resultat. Vi tar med oss de fina spelet, främst i andra halvlek och tar lärdom av förberedelser inför match, koncentration och inställning. Det var utvecklande för alla spelare i båda lagen. Det är kul att möta jämnåriga lag som har en spelidé och tänker långsiktigt. Det är sådana här matcher vi vill spela!
Vi provade även att livestreama internt för första gången och det är något Gabriel kommer att utveckla framöver.