Andra matchen gav första segern
2015-03-06 11:24
Förra helgen, lördagen den 28/2, spelade vi årets andra träningsmatch.
För motståndet stod Fristad GoIF/Sparsörs AIK P01.

Det märks att våren och med den seriepremiären närmar sig, för fler och fler killar har kommit på träningarna. Det hade gått drygt tre veckor sedan matchen mot Sjömarken då vi förlorade på ett snöigt och halt Ramnavallen. den här gången var förutsättningarna perfekta! Åtminstone på planen; den tappra publiken, ledarna och avbytarna hade nog önskat sig några grader varmare.
Med några fler träningar i benen hoppades vi såklart på att vi hade gjort framsteg och skulle visa upp ett bättre spel samt inställning.

Förutsättningarna inför matchen var att domaren lämnade återbud så undertecknad fick åter kliva in som rättskipare i mitten. Detta innebar att liverapporteringen på Twitter tyvärr uteblev samt att matchrapporten dröjde tills nu.
Fristad/Sparsör hade några återbud, så de kom inte med hela truppen. Då de dessutom endast hade killar födda 01 och vi har både 00:or och 01:or lade gästerna över favoritskapet på oss. För vår del gick Xhemajl in istället för Ruhollah som fått förhinder och Ali B kunde heller inte vara med. Resultatet är alltid av sekundär betydelse när det är träningsmatch, men självklart hade det varit trevlig med en seger för killarna.

Med lite omkastningar i laget klev Hugo in som mittback, där han tillsammans med Hassan styrde upp det på ett bra sätt. Hampus klev upp som central mittfältare och fördelade bollar tillsammans med Philip. Att killarna var spelsugna och ville vinna var det inget snack om. Matchen blev aldrig riktigt spännande och redan efter en kvart stod det 3-0 till oss. Liridon var glödhet i första halvlek och hade smällde in 1-0 i den femte matchminuten och 3-0 i den femtonde, för att sedan fullborda sitt hattrick till 4-0 i den 28:e. Där emellan slog Dino in en straff till 2-0 i matchminut sju, efter att en Fristad/Sparsörspelare tagit med handen i straffområdet och varnats för tilltaget.
Första halvlek spelade vi väldigt fint, enkelt, funktionellt och tillsammans. Den tidigare nämnda backlinjen, där även Serkan och Xhemajl startade, hjälpte Rasoul i målet att hålla tätt bakåt, medan Dino och Indrit på kanterna höll igång det framåt tillsammans med Liridon och vår snabbaste spelare Zacke på topp.
Innan halvtidspaus hade även Challe kommit in från bänken och satt 5-0 i den 29:e minuten och ett olyckligt självmål från gästerna på hörna i den 31:a minuten gjorde att halvtidsresultatet var hela 6-0.

I andra halvlek behöll vi inte samma fokus, inställning eller vägvinnande passningsspel. Om det beror på att vi tog ut segern i förskott, är för dåligt tränade eller något annat låter jag vara osagt. Rasoul bytte med Martin som fick vakta buren i andra halvlek och övriga spelare som startade på bänken luftades också friskt. När bytena skedde, om det var i första eller andra och vem som bytte med vem hade domaren dålig koll på, men Ali J, Benjamin M och Ibraheem fick alla kliva in och visa vad de gick för.
Serkan nätade med ett snygtt, hårt och välplacerat långskott i den 47:e minuten och utökade vår ledning till 7-0. Fristad/Sparsör fick in ett tröstmål till 7-1 i minut 54:a genom nr 8, efter vad vissa hävdade var offside. Då undertecknad försökte att löpa ikapp Zacke, samt hade ytterligare några ruschar inom kort tid, var inte positionen den bästa samt att det är alltid bättre att fria än att fälla om man är osäker!
Minuten efter varnas Hampe, då han var närmast, då muren gått för tidigt på en frispark. Dino avslutar målskyttet i den 68:e minuten till 8-1 och efter det känns det som att alla endast väntar in slutsignalen.