PARTNERS
Välkommen!
Välkommen till Norrby Idrottsförening!

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Fotbollsträning för ensamkommande flyktingbarn
2016-05-02 15:13

Onsdag den 11 maj kl 15,30 startar vi upp fotbollsträning på Ramnavallen för ensamkommande pojkar födda 1998-2001.

Välkomna

Tommy Pedersen

Vinsten på 50/50-lotteriet
2016-05-02 11:35
Vinstlotten på 50/50-lotteriet var Rödvit lott Serie C 21.
Vi gratulerar L-G Nilsson, Sparsör till vinsten 860:-
Stryk för U19 mot IFK Osby, övriga resultat från helgen
2016-05-02 10:59

Norrby U19 fick sämsta möjliga start på sin bortamatch mot IFK Osby. 0-1 efter 20 sekunder  och sen har Osby inte en enda målchans på hela första halvlek. Våra egna killar var inte heller på hugget varför vi fick se en slätstruken första halvlek. En lång bussresa en tidig söndagsmorgon fixade inte våra killar.

I den andra kom Norrby ut som ett nytt lag och tog tag i taktpinnen, då kontrar Osby in 2-0 vilket blev en kalldusch vår U19. Vi går ner på en trebackslinje vi fortsätter att trycka på, skapar målchanser men vi får inte i bollen i mål. 3-0 kommer då följdriktigt på en kontring.

Vi får lära oss av läxan, vi har fortfarande mycket att jobba med innan vi kan hålla ett bra matchtempo i 90 minuter.

Vi mötte ett IFK Osby som tränas av Jonas Thern i hans Calsio-akademi.

Nu väntar nya matcher för vårt U19, på torsdag mot Limhamn Bunkeflo och söndag mot Ytterby, båda på hemmaplan.

Då tar vi nya tag Norrby U19.

Övriga resultat från helgens Norrbymatcher:

Sparbanken Cup i Axvall lördag 30/5 Norrbys P13 vann cupen, 6 matcher, 18-0 i målkvot!

Borås AIK - U17 1-5

Brämhults IK - P16 4-0

Sparsör/Borgstena/Fristad P15 4-2

P13 - Brämhults IK 4-5

P14 - Länghem/Limmared 5-1

Se Norrbymatchen i repris
2016-05-02 09:41

Nu kan du se Norrby-Kristianstad i repris på vår webbtvkanal

norrbyifplay.solidtango.com

Pris 29:-

Stabilt, säkert Norrby!
2016-05-01 20:53
Våra två målskyttar Marcus Översjö och Hampus Gustavsson

Här följer Lennart Andreassons utmärkta analys av Norrbys segermatch mot Kristianstad FC med 2-0:

Norrby tog sin första trepoängare för året när de besegrade Kristianstad med 2-0. Norrby inledde matchen starkt och skapade ett par vassa chanser, bland annat hade Nino Osmanagic en boll i stolproten. Norrby hade ett rejält grepp om matchen första halvtimman, därefter jämnade Kristianstad ut matchen och sista 15 minuterna innan paus var spelet jämnt, även om Norrby fortsatte att vara det lag som skapade de flesta chanserna. Första halvleken var i princip en kopia av första halvleken mot Mjällby i seriepremiären och man hade en känsla av att det kunde gå hur som helst.

Efter paus tog Kristianstad tag i taktpinnen i inledningen, dock utan att skapa några vassare chanser. I 60:e minuten slog Rickard Yarsuvat in bollen från högerkanten till en framrusande Marcus Översjö som säkert satte bollen i nätmaskorna. 1-0 till Norrby och på läktarna spred sig paniken, vi satt lite till mans och fruktade ett snabbt kvitteringsmål - väl medvetna om hur sårbart ett lag är efter ett ledningsmål.

I 62:e minuten bytte Simon Eriksson ut Niclas Savolainen, sannolikt beroende på att han fick känning av sin stukning på träningen dagen innan matchen. In kom Hampus Gustavsson, nyförvärvet från Byttorp, som i sin första bollkontakt tryckte in 2-0 till Norrby i den 64:e minuten. Norrby fortsatte att trumma på och skapade ett flertal vassa chanser, även Kristianstad hade några halvchanser men närmare än ett skott i ribban kom inte skåningarna denna kväll.

Kristianstad är inget dåligt lag, de stod upp väl ute på plan, men de skapade få chanser under matchen. Norrby var det klart bättre laget i kväll och det ser lovande ut inför fortsättningen. Efter att ha sett Norrbys tre inledande matcher måste jag tillstå att det känns lugnare i år än i fjol. Laget är starkare och väl balanserat, det jag skulle önska är väl att få in Ibrahim Alushaj ett snäpp i banan. Ibbe gör ett bra jobb på sin högerkant, men det är i boxen han är som giftigast. Samtidigt förstår jag Simons dilemma, Marcus Översjö behövs som bollmottagare och murbräcka på topp och Rickard Yarsuvat är inkörd med Marcus centralt.

Marcus Översjö gjorde ännu en toppmatch och river och sliter i sin mittposition och suger musten ur motståndarnas försvar. Max Watson fick göra sin efterlängtade seriedebut för Norrby ikväll och var precis så bra som ryktet gjort gällande, tillsammans med Medi Dresevic knöt han ihop norrbyförsvaret ikväll. Hela laget gjorde en bra match och med lite bättre skärpa hade segermarginalen kunnat bli större Jag är dock mer än nöjd med att Norrby nu ståtar med 5 poäng efter att ha inlett serien mot tre av de topptippade lagen. Jag tror att Öster och Landskrona är starka, sedan vet jag inte om Norrby är sämre än något av de övriga lagen, mitt tips för året är att Norrby kommer hamna på den övre tredjedelen av tabellen.

Nästa match är borta mot Landskrona, som nu är förvarnade på att Norrby är giftiga i år!

A-laget, 02/05 13:40
A-laget, 01/05 20:57