PARTNERS
Välkommen!
Välkommen till Norrby Idrottsförening!

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
1-1 men........
2015-06-29 20:55
En totalt feldömd straff till Husqvarna, vi missar öppna målchanser och får kämpa för att få 1-1. En sån här match ska vi vinna! Vi var det bättre laget men det känns som att vi saknar spelglädje och självförtroende. Nu tar vi nya tag borta mot Eskilsminne på lördag 4/7 kl. 16.00.
Solen lyser, Norrby spelar
2015-06-29 16:05
Dom har lovat vacker väder ikväll, förhoppningsvis sol och blå himmel. Om några timmar springer Norrby IF ut på Borås Arena för att möta seriekollegan Husqvarna FF. En mycket viktig match för båda lagen, särskilt för Norrby. Vid seger närmar vi oss strecket, vi fortsätter den positiva trenden från de tre senaste matcherna. På bänken idag sitter 15-årige målvaktslöftet Erik Ekström! Det är en positiv känsla i laget, vi är starka på Arenan, vi släpper inte en djävul över bron. Nu kör vi Norrby.
Truppen:
Mergim Krasniqi, Kalle Pettersson, Marc Axengren, Mergim Shala, Briar Faraj, Alen Krasnici, Adam Ståhl, Elmin Kurbegovic, Nino Osmanagic, Marcus Översjö, Richard Yarsuvat, Hassan Najafi, Fredrik Ekvall, Ahmed Baker, Kardo AsoFabrice Blewordah, Erik Ekström
Ny grupp för U19 i Gothia Cup
2015-06-29 09:31
Norrbys U19 har lottats in i en ny grupp i Gothia Cup, Boys 18, Grupp 32.
Planerna Inlag ligger i Kungsbacka
Välkomna att följa Norrbys duktiga U19 i Gothia Cup

Måndag 13/7 kl. 09.00 Norrby IF - Pilastro Calcio A.S.D, Italien (Plan Inlag 8)
Tisdag 14/7 kl. 11.50 Jonsereds IF, Sverige - Norrby IF (Plan Inlag 4)
Onsdag 15/7 kl. 12.40 SK Sprint-Jelöy, Norge - Norrby IF (Plan Inlag 8)

Träningsmatch 9/7 kl. 19.00 Norrby IF - Örgryte IS Ramnavallen
Det går bra nu U19, härlig seger igen
2015-06-28 12:12
U19 tar tre poäng igen!
Första halvlek mot CUFF var inte den bästa halvleken vi gjort men vi har flyt och kan ändå gå till pausvila med en 2-0 ledning. Första målet prickar Baker kyligt in redan efter 12 minuter. Efter detta och under resten av halvleken så är det med några undantag Carlstad som har de giftigaste chanserna. Vi gör dock ett otroligt snyggt mål i 35:e. Vi lyckas då att vända bollen förbi första pressen i backlinjen och får sedan in bollen centralt till Jahid som vänder spelet ännu en gång. Han slår en längre hög boll till Simon på vänsterkanten som får ned bollen djupt och precis innan sidlinjen. Simon utmanar sin ytterback och kommer förbi nere vid kortlinjen på väg in mot straffområdet och passar snett inåt bakåt till Baker som med mottag och direktpass får över bollen till Krystian på andra sidan av straffområdet som i sin tur snabbt passar bollen snett inåt bakåt till Akil som avslutar snabbt och lågt. Vilket bolltempo, vilket snyggt spel och vilket mål!

I andra halvlek drabbas vi redan efter 9 minuter av en utvisning. Nikhil "ser rött" och tappar kontrollen efter att själv ha blivit drabbad av både spark och slag. Ingen ursäkt dock!
Vi får jobba hårt resten av halvleken med en man mindre. Carlstad lyckas få in en reducering i 61:a efter markeringsmiss av oss centralt i eget straffomåde. Det blir en lång avslutande halvtimma. Mycket och bra jobb av många!
I 87:e kan Baker efter en djupledsboll av Emil utmana och överlista två motståndare i offensiv straffområde och bestämt sätta bollen lågt i bortre!

Tre sköna poäng vilket tar oss upp på tredje plats och med en match mer bara tre poäng ifrån serieledarna.
Vi går nu in i en lite lugnare två veckors period med något färre träningspass för att efter det spela Gothia Cup. Som genrep inför cupen möter vi Örgryte IS på Ramnavallen torsdagen 9/7 kl 19.00
Välkomna!
U19 närmar sig toppen
2015-06-25 11:07
Norrbys U19-killar slog igår tillbaka Hjulsbro med hela 9-1!
Att vi skulle ha en bra chans det visste vi men Hjulsbro har ändå den sista tiden gjort bra resultat. Motståndarna hade bl.a tagit poäng mot serieledande Utsikten och senast även vinst mot Ljungskile, så visst var det lite spänning i luften när vi klev av bussen i Linköping.

Våra killar visade dock omgående att vi var där för att ta med tre poäng tillbaka hem till Borås. Grabbarna var taggade och ett bevis på det var att det var vi som även fick de gula korten. Visst, onödigt med tanke på eventuella avstängningar kan man tycka men också ett bevis på att de vill mycket.
I första halvlek så gör Jahid tre!! fina baljor, Baker och Andreas gör dessutom varsitt.
Andra halvlekens målskyttar förutom ett självmål blir Simon, Daniel och Baker igen.

Vi vet att vi inte kan jämföra botten mot toppen när vi skall mäta vår prestation men det känns ändå skönt att vi får och kan spela ut. Det var ingen avslagen snäll match utan mycket kamp och vi gick ganska ofta även vinnande ur duellerna. Att vi dessutom har med oss fem spelare från vårt U17 som alla får gott om speltid känns även det mycket bra!

Att vi tog in på topplagen är spännande. sex poäng upp och en fjärdeplats nu när vi har kommit precis halvvägs in i serien känns motiverande. Vi ledare tror också att vi kommer att göra en bättre och jämnare höst än vår prestationsmässigt med den till stort helt nya truppen för året. Våra duktiga tränare, Jerry och Tommy kommer inte sakta ned på varken tempo, fysik eller utbildningenstakten under veckorna utan snarare successivt vrida upp. Återstår att se om vi får rätt och om resultaten också kan följa.

Nu väntar det match redan på lördag igen. Då möter vi Carlstad United som vi vet blir en betydligt tuffare nöt att knäcka.
Ramnavallen lördag 27/6 kl 14,00
Välkomna