Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Norrby IF
En klubb många hjärtan
U 16
Norrby IF
7 - 0
Stenungsunds IF
Norrby IF7 - 0Stenungsunds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 19 maj, 12:00
Plats:Ramnavallen konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 200111022
Samling:10:30
Stenungsund hemma
2019-05-19 20:47
Det blev fler bilder idag😉
Match mot Stenungsund som ännu inte förlorat i serien, vilket säger sitt. Återigen får vi fint väder och temperatur upp mot 25´C. Vi har tränat på bra i veckan, många trötta killar pga nationella prov. Men nu är dom över och killarna slipper denna typ av anspänning. 

Matchen drar igång och Norrbyiterna ser absolut heta ut. Bra bolltempo och bättre beslutsfattande. I defensiven är vi hungriga och tvekar inte att gå in i duellerna. I den 13` så får vi en frispark strax utanför strax utanför offensivt straffområde. David steppar upp och placerar elegant dit 1-0. Efter målet så svajar vi till någon enstaka gång, men inget som inte försvaret och Farhad inte löser. I den 28´ så tar Filip en djupledslöpning och målvakten försöker spela undan bollen. Men Filip hinner blocka bollen så den går in i mål 2-0. Både det offensiva och defensiva spelet känns väldigt stabilt och tryggt. I den 40´ så får Misho bollen på högerkanten och han driver in i straffområdet och hittar David på första stolpen 3-0. 

I halvtid snackar vi om att vi inte ska lägga fokus på domaren, utan påverka det vi kan påverka. Vi ska bara fortsätta att jobba på med vårt spel både offensivt och defensivt. Framförallt måst vi visa grinta, förmåga att kämpa.

Andra halvlek drar igång och vi får en kanonstart. I den 46´ så servar Misho in bollen mot förstastolpen och målvakten klarar inte av att få iväg bollen ,4-0. I den 49´ så får Mahdi bollen på högerkanten och skickar i väg ett väll avvägt inlägg mot bortre stolpen. Där Misho enkelt sätter dit den och 5-0. Vi fortsätter att trycka på skapar väldigt mycket lägen, men skärpan finns inte riktigt där. Pressen sitter bra emellanåt och vi vinner bollen högt, ledar till många av våra chanser. I den 78` så får vi en hörna som Jonathan servar in fint, Linus ser till att vara först på bollen med pannan 6-0. Stenungsund har problem och får inte tag i dom blåvita. I den 83` så kommer Filip ner och möter bollen, i samma tillfälle så tar sig Mahdi inifrån vänsterkanten. Filip sätter den på one touch till Mahdi, som enkelt passar in bollen i mål. Det behöver inte vara krångligare än så.

Vi gör en väldigt bra prestation och är stabila i vårt spel. Offensivt sätt så har vi några riktigt bra fotbollslösningar. Kanske måste jobba lite mer med lösningar sista 1/3, vi kan göra det mycket enklare emellanåt. Defensivt sätt så funkar vår press väldigt bra idag och vi får utdelning. Vi rensar ordentligt när vi ska rensa och spelar enkelt när vi ska spela enkelt. Killarna visar grinta som gör oss tränare väldigt glada. Vi har mycket kvar att jobba med men vi tar kliv. Akademi betyder skola och i skolan så lära man sig saker varje dag, samma sak på fotbollsplanen. Viktigt att inte tappa fokus och kolla på tabeller, fötterna på jorden och ta match för match. 

Match på lördag borta mot Falköping 25/5 11.00. Kom gärna och stötta oss

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 8/9 11:00
1 - 3  
Sön 1/9 12:00
3 - 0  
Sön 25/8 16:30
2 - 4  
Tor 15/8 19:00
10 - 1  
Lör 15/6 10:30
3 - 1  
Tis 11/6 19:00
2 - 1