SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrby IF
En klubb, många hjärtan
A-laget
Norrby IF
1 - 1
Varbergs BoIS FC
Norrby IF1 - 1Varbergs BoIS FC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 04 september, 19:00
Plats:Borås Arena
Tävling:
Matchnummer: 000005169
Samling:17:30
Delad poäng med en man mindre mot BoIS
2017-09-05 10:32
Foto: Superettan på Facebook
Norrby svarade för en heroisk insats igår då de spelade 1-1 mot Varbergs BoIS FC, med bara 10 man på plan från den 18:e minuten då Gzim Istrefi blev utvisad.
Matchen hann knapp blåsas igång innan Norrby skapade fram sin första hörna, som rensades undan av Varberg. I 3:e minuten hade Varberg ett farligt inlägg från höger som nickades utanför Mergim Krasniqis vänstra stolpe. I 10:e minuten hade Varbergs Lawson Sabah ett farligt inlägg från höger, Viktor Nilsson slängde sig och bröt, bollen gick till Mergim Krasniqi. I 17:e minuten drog en överhettad Gzim Istrefi på sig ett rött kort med en frän tackling. Det kändes tungt i det läget, en utvisning sista kvarten brukar ett bra lag kunna hantera, men nu återstod 72 minuter + eventuell tilläggstid. Förväntningarna sjönk på läktarplats.

Norrby fortsatte dock att kriga på, med Marcus Översjö ensam på topp. I 25:e minuten slog Marcus in en boll från höger som Nicklas Savolainen i kamp med en försvarare var nära få pannan på, men Varberg lyckades avvärja. I 31:e minuten avancerade Varbergs Karl Söderström och sköt ett vasst skott strax utanför Mergim Krasniqis vänstra stolpe. I 39:e minuten fick Norrby en frispark till höger 25 meter från mål. Kadir Hodzic skruvade bollen mot främre krysset med sin känsliga vänsterfot, Varbergs målvakt Joakim Wulff fick göra en kvalificerad räddning för att freda målet. I 43:e minuten spelade Adam Ståhl fram Marcus Översjö som sköt, bollen touchade backen Anton Liljebäck och ändrade riktning, Joakim Wulff kastade sig och lyckades med fingertopparnas hjälp styra ut bollen till hörna. Ännu en kvalificerad räddning av Joakim Wulff.

Domaren blåste av för pausvila och vi kunde konstatera att Varberg så långt inte förmått utnyttja sitt spelarövertag. Norrby höll spelet väl uppe och hade gjort sig väl förtjänta av pausvilan.

I 48:e minuten hade Varberg ett farligt inlägg från vänster, Mergim Krasniqi störtdök och greppade bollen framför fötterna på en framrusande motståndare. I 51:e minuten fick Varbergs målvakt ett bakåtpass och skulle skjuta upp bollen, Marcus Översjö rusade fram för att störa målvakten och fick skottet på sig. Tyvärr studsade bollen inte Marcus väg men den ställde till med en del oreda i Varbergsförsvaret och situationen slutade med ett skott av Nicklas Savolainen som tog i utsidan av målvaktens vänstra burgavel. I 53:e minuten försökte Nino Osmanagic att knorra in bollen i målvaktens vänstra kryss från 25 meter, siktet var dock fel inställt och projektilen hamnade högt över målburen. Minuten efter fick Marcus Översjö en boll till vänster i målområdet, vände på en femöring och lyfte in bollen framför mål, Varberg rensade undan.

I 55:e minuten nickade Nicklas Savolainen utanför efter en hörna. I 57:e minuten fick Norrby en frispark strax utanför straffområdet. Nino Osmanagic sköt en boll efter marken som letade sig igenom spelarmuren och upp i famnen på Varbergs målvakt. I 60:e minuten tog Mergim Krasniqi hand om en nick, efter ett inspel från höger. I 62:e minuten spelade Varbergs Jakob Olsson fram Karl Söderström som drog till från nära håll, Mergim Krasniqi gjorde en otrolig reflexräddning och styrde bollen över ribban till hörna. Första kvarten i andra halvlek höll Norrby uppe spelet bra men nu började det kännas tungt och Varberg tryckte på alltmer. I 65:e minuten hade Christoffer Arvidsson en ett vasst skott som Mergim Krasniqi fick slänga sig på för att tippa ut bollen till hörna. I 67:e minuten hade Jakob Olsson ett skott i utsidan av Mergim Krasniqis högra burgavel. I 70:e minuten byttes Jesper Brandt ut mot Abdo Saidi.

 I 76:e minuten hade Adam Ståhl ett skott som tog på en back och gick till hörna. I 78:e minuten slog Abdo Saidi en läcker 35-meters passning till Marcus Översjö framför Varberg mål, Marcus sköt direkt men målvakten parerade. Linjemannen kom upp sent med flaggan och målet hade säkert ändå blivit bortdömt för offside. I 79:e minuten plockade Mergim Krasniqi ner en hög lyra, tacklades samtidigt av en forward och fick frispark.

I 83:e minuten slog Abdo Saidi ett långt inlägg från höger som nickades undan av Anton Liljebäck, bollen hamnade hos Nino Osmanagic som tog ner bollen på bröstet och klippte till från 25 meter, bollen tog på Varbergs mittfältare Peter Nyström och borrade sig in i Joakim Wullfs vänstra burgavel. Målvakten var helt chanslös. 1-0 till Norrby och ett närmast hysteriskt firande brakade loss både på plan och läktare. Det kändes helt overkligt, nästan för bra för att vara sant. Det visade det sig dessvärre också att det var. I 85:e minuten fick Varberg en frispark till vänster 30 meter från Norrbys mål. Jakob Olsson slog en hög hårt inåtskruvad boll som Varbergs mittback Anton Liljebäck rusade fram för att nicka in, han missade bollen hårfint, men ställde samtidigt Norrbys målvakt Mergim Krasniqi och bollen studsade orörd in i Mergims vänstra burgavel. Det gick fort för publiken att komma ner på jorden igen!

Frisparken var perfekt slagen och näst intill omöjlig för en målvakt att hantera då forwards samtidigt rusar på bollen. Får anfallaren pannan på bollen måste målvakten vara på plats och täcka så gott det går, missar anfallaren bollen kan den ändå leta sig in i nätmaskorna om det är rätt knorr på bolluslingen. En smart slagen frispark ledde till att Varberg kvitterade till 1-1.

I 88:e minuten tvingades Mergim Krasniqi till en dubbelräddning. I 91:e minuten var Varbergs Karl Söderström på väg att bli helt fri med Mergim Krasniqi när Max Watson rev ner honom och ”belönades” med ett gult kort. Varberg fick ännu en frispark från vänster strax utanför straffområdet. Jakob Olsson tog sats och vi trodde väl lite till mans att han skulle försöka upprepa bedriften och slå en hårt inåtskruvad boll mot bortre stolpen, men han överraskade oss med att skjuta ett stenhårt skott mot främre stolpen. Mergin Krasniqi lät sig dock inte luras utan var med på noterna och boxade undan bollen. Ännu en kanonräddning signerad Mergim Krasniqi! Strax därefter blåste domaren av matchen och vi kunde pusta ut.

Vi pendlade mellan hopp och förtvivlan på läktarna idag. Deppade över den tidiga utvisningen, gladdes över att Norrby trots en man mindre på plan höll spelet väl uppe, fick glädjefnatt över ledningsmålet och sjönk ner i förtvivlan vid den snabba kvitteringen. När vi väl djupandats några gånger var de flesta ändå överens om att laget gjort en bragd som bärgat en poäng trots att vi tvingades spela med en man mindre i 72 minuter plus 3 tilläggsminuter.

Dagens Norrby har en lagmoral som är enastående, de ställer upp varandra och laget och krigar till sista blodsdroppen. Klart man är stolt över ett sådant gäng! Hela laget ska ha en stor eloge för dagens bragdmatch. Otroligt stark att klara av att spela 75 minuter med en man mindre på plan och ändå hålla ställningarna mot Varberg. Bortsett från en kortare period i andra halvlek märktes det inte att Norrby var en man mindre på planen. Varberg som lag imponerade inte på mig i kväll, men målvakten Joakim Wulff och forwarden Karl Söderström gjorde bra ifrån sig.

Mergim Krasniqi gjorde flera avgörande räddningar och kan inte, enligt min uppfattning, lastas för baklängesmålet. Hela backlinjen skötte sig med den äran, med ett extra plus för Medi Dresevic. Bland alla slitvargar utmärkte sig Marcus Översjö som fick ta mängder av extra löpningar som ensamvarg på topp. Idag måste Marcus nästintill avverkat en halvmara.

Dagen roligaste kommentar kom från Norrbys egen intensivt engagerade megafon Larsen, som från läktaren ropade till spelarna på plan: ”Tjata på domaren - så jävla onödigt!” Ni som hört Larsen på matcherna förstår att han vet vad han talar om.

Lennart Andreasson

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 27/6 19:00
3 - 0  
Ons 19/6 19:00
1 - 1  
Lör 15/6 16:00
6 - 0  
Lör 8/6 16:00
3 - 0  
Lör 1/6 16:00
1 - 1  
Mån 27/5 19:00
2 - 1