Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Norrby IF
En klubb många hjärtan
U 17
Älvsborg FF
3 - 3
Norrby IF
Älvsborg FF3 - 3Norrby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 28 april, 14:15
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000473017
Samling:12:45
Kryss med mersmak i en spännande match mot Älvsborg FF
2019-04-28 21:48
Älvsborg FF - Norrby IF 3-3 (0-2), söndag 28 april 2019
Med några timmars distans till känslourladdningen på Påvelunds IP har jag förhoppningsvis samlat mig så pass, att jag kan sammanfatta matchen utan att skriva i affekt. Totalt sätt gör vi en bra prestation, vår spelmässigt bästa insats i serien hittills, men har inte marginalerna med oss och får inte med oss segern jag tycker att vi förtjänar. I dag kändes en vunnen poäng som två förlorade. "Fotbollen förlorade idag", som Tommy Andersson uttryckte det.
Matchfakta: Älvsborg FF - Norrby IF 3-3 (0-2)
Tävling: P17 Div.1 - Region 2
Tid och plats: 2019-04-28 14:15, Påvelunds IP
Målskyttar: 0-1 Marcus (27), 0-2 Erik (45), 1-3 Niko (67)
Varningar: Samir x2 (42, 60), Marcus (54)
Utvisning: Samir (L, 60)
Startelvan: Hannes Persgården - Dino Ghalandari, Tim Carling, Felix Wahle, Benjamin Hanafi - Marcus Petersson, Filip Landegren, Felix Gustafsson, Niko Danic - Erik Borre, Samir Khan
Avbytare: Firat Ergin, Firas Almimeh, Dino Hromic

Älvsborg FF var ett av lagen vi hade i gruppspelet till Ligacupens B-slutspel under försäsongen. Hemmamötet på Ramnavallen i början av februari var en match vi ledde med 3-2, tappade till 3-3 och kände att vi borde vunnit. Nu var det alltså dags för revansch när vi gästade blå/svarta Älvsborg på för oss den nya bekantskapen Påvelunds IP. Där av var det det röda bortastället som packades ned innan resan gick väster ut.

Väl på plats pågick en match som skulle vara slut vid 14, vilket gjorde att vi fick beskedet att vår avspark sköts fram en kvart till 14:30 Dessutom fick vi vänta på vårat omklädningsrum i dryga tio minuter, men vi hade god marginal och det störde inte uppladdningen.

När väl matchen sparkades igång var det hemmalaget som hade en farlig chans inledningsvis, där vi hamnar fel i markeringsspelet och ÄFF prickar stolpen efter ett inlägg från högerkanten. Efter det läget kom vi in mer och mer i matchen, tog över både bollinnehavet och chanserna. ÄFF hotade emellanåt, främst på hörnor samt på djupledsbollar som verkade vara deras enda matchplan, men vi var det bättre laget i första halvlek. Därför kom 0-1 genom Marcus ganska logiskt och rättvist.

Vi fortsätter att ha initiativet men har svårt att skapa de riktigt farliga chanserna. Vi är lite för omständliga i de avgörande lägena och får inte riktigt effekten av vårat bollinnehav. Men så i slutet av första halvlek får vi en frispark ute till höger som Dino G (tror jag) slår in i straffområdet och Erik kan nicka in 0-2 strax före paus.

Några minuter innan dess har Samir, som gör första matchen sedan en längre skadefrånvaro, dragit på sig ett klart och något onödigt gult kort efter en bortsparkad boll på en offsideavblåsning. En avgörande händelse skulle det visa sig.

I halvtid pratade vi om att vi skulle fortsätta på den inslagna vägen, fokusera på vårat spel och vår prestation samt justera höjden på försvarsspelet. Inga byten i halvtid.

Det dröjer dock inte många minuter in i andra för än Felix G tvingas att kliva av p.g.a. ryggen, vilket gör att Samir får ta klivet ned när Dino H kommer in som forward. Strax därefter missbedömer Tim en boll som studsar upp på handen och domaren blåser straff. Den slås säkert i mål och hemmalaget har reducerat till 1-2.

Marcus får en varning efter att ha blivit vårdslöst fälld och reagerar instinktivt. Domaren menar att det var en eftersläng, medan undertecknad och Marcus inte fattar någonting.

Efter timmen spelad slarvar vi lite i vårat passningsspel och Samir får inte tag på bollen utan istället motståndaren. En solklar frispark, men inte ful, sen eller vårdslös. Domaren tvekar inte och halar upp det gula kortet följt av det röda. Hindrande av lovande anfall, vid mittcirkeln. Den var väldigt tuff och kändes inte logisk, men det var bara att kriga på med en man mindre. Erik får gå ner på mittfältet och Dino H ligger kvar som ensam forward.

ÄFF försöker att utnyttja övertaget genom att flytta fram positionerna och fortsätta att mata långbollar in bakom vår backlinje. Vi försvarar oss bra och istället kan Niko finurligt utöka ledningen till 1-3 genom en lobb en bit in på offensiv planhalva, när han ser att hemmalagets målvakt är långt ute. Det är då drygt tjugo minuter kvar av matchen och vi fick ny energi i hemmalagets press.

Niko och Markus byts ut för lite välbehövlig vila. Dino G flyttas fram till mittfältet och Firat kliver in som högerback, medan Firas fick ersätta Niko till vänster på mitten. Efter en stund byter vi plats på Dino H (vänstermitt) och Firas (forward).

Mönstret från första halvlek håller i sig. Trots att vi är en man mindre försöker vi att spela, medan ÄFF vill slå långt och fylla på. De får med sig en hörna till höger med dryga kvarten kvar, som de spelar hemåt, skjuter utifrån i stolpen och kan raka in returen till reducering 2-3. Känslan från sidlinjen var att vi inte var enade om vi skulle lyfta eller stå kvar och hamnade på mellis, vilket ÄFF utnyttjade.

Sedan hinner det inte gå många minuter innan ett fint inlägg från vänster nickas av en hemmaspelare förbi Hannes. Tyvärr var försvarsspelet inte riktigt där och bollen smiter in vid bortre stolpen. Kvitterat till 3-3, tungt och orättvist var känslan.

Sedan hände det saker som gjorde att adrenalinpåslaget blev max och händelserna flyter ihop. Det börjar med att Hannes som är först i en luftduell får en smäll och landar illa på höften. Vi inser ganska snart att han inte kan fullfölja matchen och får justera i laget igen. Filip in som målvakt, Firas som defensiv, Erik som forward och Niko in som offensiv. Marcus ersätter Dino G som högermitt. Tacklingen på Hannes gav inget kort (det går att argumentera för att det t.o.m. skall vara ett direkt rött kort, då anfallaren äventyrar Hannes säkerhet) och hade anfallaren blivit varnad hade det varit hans andra...

Trots en man mindre är det vi som skapar de farliga lägena och bör avgöra matchen. Marcus kommer runt på högerkanten, slår ett bra inlägg längs marken förbi målvakten som Erik bara ska bredsida in... Tyvärr slinker bolluslingen utanför. Nästa läge är det Marcus som får en bra djupledsboll som han i friläge med målvakten sätter, men tyvärr korrekt avvinkad för offside.

Den sista chansen får Niko som även han kommer fri med målvakten, onside, kan välja att runda eller placera in. Istället går skottet strax utanför till höger om målet. Besvikelsen var stor i laget, framförallt hos Niko, men det är bara en fotbollsmatch och prestationsmässigt var det en bra insats av killarna idag. De var värda segern och vi får hoppas att den kommer mot GAIS på lördag i en tidig seriefinal. Välkomna till Ramnavallen då för att stötta och heja fram killarna!

Dagens match gav blodad tand, det är ett härligt gäng vi har förmånen att få jobba med!

Förövrigt rekommenderar jag att även läsa hemmalagets referat. Det är intressant med fotboll hur vi ser på matcher på olika sätt. Sanningen ligger väl någonstans mitt emellan...

Björn Josefsson
bjorn.josefsson@norrbyif.se


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 10/8 11:30
1 - 1  
Ons 19/6 19:30
5 - 4  
Lör 15/6 13:00
3 - 3  
Sön 9/6 17:00
2 - 1  
Tor 30/5 14:30
2 - 1  
Sön 26/5 17:00
3 - 3