En klubb, många hjärtan
Akademi
Akademikollen vecka 33
2018-08-17 11:00
U19s fjorton matcher långa förlustfria svit bröts tillslut och U17 fortsätter att visa upp starka insatser efter kryss borta senast. U15 spelar höstpremiär hemma på söndag, matchstart 17:00, och på lördag väntas två matcher på Ramnavallen. U14 spelar höstpremiär matchstart 10:30 och därefter U17 matchstart 13:00.
En fullständigt galen match utspelade sig på Ramnavallen när U19 tog emot Lerums IS i torsdagskväll. U19 tog initiativet från start, hade spelövertag och skapade ett par halvchanser under matchens tio första minuter. Därefter kom Lerum in mer i matchen, skapade något hettläge på kontring och lyckades ta ledningen i den 17:e minuten efter en hörna. Efter Lerums ledningsmål klappade U19 mer eller mindre ihop under resten av första halvlek och Lerum gick tillslut till halvtidsvilan med en 4-0 ledning. U19 ryckte upp sig rejält under andra halvlek och Lerum lyckades knappt komma över halva plan. 1-4 reducering av Hassan i minut 51, 2-4 på självmål i minut 54, Wilhelm satte 3-4 i matchminut 64 och ytterligare ett Lerum självmål fullbordade upphämtningen i matchminut 68. I matchens slutskede var det inte mycket till spel efter den matchutvecklingen. Lerum återtog ledningen på kontring efter en märklig Norrby frisparkssituation i minut 78, men med knappt tio minuter kvar att spela kvitterade Wilhelm med sitt andra för dagen och såg då till att lagen slutligen fick dela på poängen. Starkt jobbat av U19 att knipa poäng överhuvudtaget i denna match, med tanke på det stora underläge laget hade i halvtid och att spelet inte stämde.

U19s maskineri fortsatte att kärva och spelet stämde inte heller även under borta söndagsmatchen mot Eskilsminne IF. Hemmalaget backade hem och satsade på att snabbt ställa om och gå på kontring när tillfälle gavs, en taktik som visade sig fungera denna match. Eskilsminne tog ledningen i den 28:e matchminuten. En uddamålsledning som höll sig halvleken ut och senare även hela matchtiden ut. Trots stort bollinnehav hade U19 svårt för att skapa riktigt heta lägen mot Eskilsminnes låga, kompakta försvar. U19s första förlust för säsongen och där med bröts lagets imponerande 14 matcher långa förlustfria svit.

U19 åker till Landskrona på söndag för ett möte med Landskrona BoIS. De svart-vita ligger på tredje plats i tabellen med endast en poäng bakom U19. En riktig rysare på förhand med andra ord!

Ett stärkt U17-lag tog med sig en välförtjänt pinne hem ifrån det svåra bortamötet med Mjällby AIF. Norrby inledde matchen piggast och tog helt rättvist ledningen i den 24:e minuten genom Adrian. Mjällby visade sig inte vara ofarliga och kvitterade på en hörna i matchminut 39. Lika i halvtid och senare även lika efter fulltid. Oavgjort känns rättvist och båda lagen är nog relativt nöjda med en poäng vardera.

Härnäst väntar en spännande hemmamatch för U17 när IF Lödde kommer på besök på lördag. Lödde ligger precis ovanför U17 i tabellen och vid Norrbyvinst står lagen på lika många poäng.

U16 började matchen bäst och fick en kanon öppning i hemmamötet med Angered MBIK. 1-0 Pawan efter sex minuters spel. Angered satsade hårt för en snabb kvittering och fick utdelning drygt fem minuter senare. U16 tog över spelet mer och mer ju längre halvleken gick, men åkte på en kalldusch precis innan paus. Uddamålsledning för Göteborgarna i halvtid. U16 är inte lika övertygande i andra halvlek och Angered satte slutligen spiken i kistan i matchminut 87. Med större skärpa i avsluten kunde U16 möjligtvis ha avgjort matchen i den första halvleken. Tråkigt slutresultat med tanke på lagets riktigt fina första halvlek.

På måndag åker U16 till Hisingen för en svår bortamatch mot serieledarna BK Häcken. Häcken åkte på säsongens första förlust borta mot IK Zenith senast. Om U16 visar upp sig från sin bästa sida kan även de sno med sig poäng hem!