U 16
Zenith borta
2019-03-14 18:16

Vi möter Zenith borta som är ett bra motståndare och en bra värdemätare. Zenith kommer med en vinst på bortaplan med 0-3 mot utsikten. Vi möte också zenith i november då blev det torsk med 5-0 med en man kort i 60 min. Men vi har tagit kliv sedan dess. Svår hittad plan, det blev både en och två felsvängar.

Matchen drar igång och vi är snäppet vassare, konstigt med tanke på våran svaga uppvärmning. Gjorde en svag uppvärmning mot skoftebyn och då gick det bra. Vi har bud på både 1-0 och 2-0, men Hemma keepern står emot bra. Den minimala måttet på planen i både bredd och längd gynnar oss i försvarspelet. Efter dryga kvarten så börjar vi tappa i prestation och zenith kommer in i matchen. Det är framförallt skott utanför straffområdet och fasta situationer som ger zenith sin fördel. Men våran målvakt till dagen i var Albin som är 05:a och visar  stort mod. Han spikar även igen första halvleken.

I halvlek snackar vi att om att bolltempot måste upp, det funkar inte att jobba sig spelbar utan man måste ta i. Vi måste visa mer grinta i defensiven och ta vårat defensiva ansvar. Alla vet vad som krävs både ledare och spelare. Vi som en grupp måste steppa upp i andra halvlek.

Zenith kommer ut till andra och är helt klart mer tända än vad vi är. De lyckas få ett rejält tryck på oss och skapar flera halvchanser. Vi gräver ner oss och kommer inte alls upp i våran nivå. Det blir mest omställningar som blir våran väg fram. Men många felbeslut sista tredjedelen och vi lyckas inte skapa några större farligheter framåt sett. Vi somnar till i två minuter och det förvaltar zenith väll. Först vinner de boll och ställer om mot ett oorganiserat norrbyfösvar. Vi tar inte jobbet hem och zenith speler enkelt igenom. 1-0 är ett faktum i den 69”, helt rättvist sett till matchbilden. Bara sekunder senare så har vi inkast och ett felbedömt inkast som hamnar hos en zenith spelare. Driver när på kanten och spelar in boll snett inåt bakåt. 2-0 i den 70” och de nattsvart i det blåvita laget. Domaren blåser av och det kunde varit mer.

Som sagt vi kommer inte upp i nivå och vi måste steppa upp i veckans tematräningar. Vi kan bättre och vi har höga krav på oss själva och truppen. Det kommer ta tid och vi ska ta lärdom av våra misstag.

Dessvärre blev det inga bilder denna matchen.

vi möter skövde IFK lördag 16/3 hemma 11.00

Kinna 20/32019-03-21 18:24