SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrby IF
En klubb, många hjärtan
Vuxenvandra med Norrby för Norrby och Norrby IF
2019-10-18 10:10
Norrby för Norrby utvecklas sakta men säkert till en välfungerande verksamhet. I dagens krönika skriver Vildana om vilken riktning satsningen tar nu och hur ni alla kan vara med och bidra till en tryggare stadsdel. 

Jag vet inte var tiden tar vägen, plötsligt är det höst och jag fryser. Jag är sist i stugan med att börja använda strumpor, men nu är de på. 

Med andra ord, årets mörkaste dag är här, trots solsken.


Fördelen med hösten är att det egentligen är då det nya året börjar, jobbmässigt. Nya saker planeras och börjar genomföras. 


Detta leder oss över till Norrby för Norrby. Vad händer här då?


Som sagt innan, jag är aldrig nöjd. Att aldrig vara nöjd är bra, men frustrerande. Att aldrig vara nöjd innebär att man ständigt strävar efter mer och bättre. 


I det här jobbet, som för mig inte är ett jobb, utan ett sätt att leva, där jag ständigt vill förändra och ofta stångar mig blodig för min och andras sak, är det lätt att känna att allt man gör aldrig är nog. Det är väl så för alla som jobbar med människor. Behovet av insatser tar aldrig slut.


Målet med Norrby för Norrby är som bekant att komma åt barnen på stadsdelen. Vad jag menar med ”komma åt” är att nå den stora gruppen barn och dels aktivera de i föreningar men också att säkra deras trygghet när de är ute och rör sig på området. 


För att kunna göra det, måste vi gå via föräldrar och andra vuxna som kan hjälpa oss att nå dit. 

Att nå föräldrar är inte alltid så enkelt. Därför gör vi en rad andra aktiviteter där främst mammor får vara med och lära sig mer om samhället och vad det har att erbjuda, samt får mer grepp om sina skyldigheter, både mot samhället och sina egna barn. 


Ett naturligt steg i det hela är att aktivera föräldrar att synas mer på området under kvällar och helger då det finns mer barn ute. Som barn ska man vara säker på vem man kan vända sig till när otrygga situationer uppstår.


Jag vågar påstå att jag pratar för alla när jag säger att alla som bor på Norrby har ett gemensamt mål och det är att göra området tryggt. 


Därför behöver vi på Norrby för Norrby hjälp från alla er som läser det här, som är våra supporters eller som bara bor på området. 

Vi behöver frivilliga krafter som tillsammans med oss från föreningen kommer att gå ute på området under kvällar och helger. 


Vi söker både män och kvinnor över 20 år som kan tänka sig att tillsammans göra en bra insats för vårt område och våra barn.  


Just nu är jag ute och träffar både boende på Norrby samt andra samhällsaktörer där vi försöker hitta en lösning för att dra igång de här promenaderna på stadsdelen. 

En idé är att alla som anmäler sig ska få genomgå en utbildning tillsammans där vi lär oss på vilket sätt vi ska agera om vi upptäcker situationer där vi behöver ingripa. 

Den utbildningen kommer bl a polisen att stå för. 


Vi från Norrby IF kommer också att genom satsningen Norrby för Norrby köpa in jackor som de som går med i vårt team kommer att få bära när de är ute på uppdrag. Vi är ett lag och det kommer att synas.

 

Alla som ingår i laget får vara med och bestämma vad som är bästa sättet att driva det här på. Det är människor som bor på området som bäst vet vad som behövs och vi från Norrby IF är här för att hjälpa er med att genomföra det. 


Vill ni veta mer och anmäla er, skriv till mig på vildana@norrbyif.se eller kom till mig på Ramnavallen så pratar vi över en kopp kaffe. 


Glad höst vänner!


// Vilda 

vildana@norrbyif.se

______________________________________________________________________________________________________

Tidigare krönikor:

"Aldrig gasen i botten första dagen efter semestern"

"Om pojkar och psykisk ohälsa"

"Jag varken vill eller kan gå i gamla spår"

"Kliv åt sidan, jag orkar inte"

"En fotbollsanalfabets bekännelser"