SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrby IF
En klubb, många hjärtan
I en orolig tid ska man blicka framåt
2020-03-17 08:49
Just nu lever vi i en orolig tid, det är bara att konstatera. Det är därför det är viktigt att försöka upprätthålla det normala, det som är bra och som fortfarande fungerar.
Fördelen med att redan ha varit med om en extrem situation i livet är att man vet att även det har ett slut och att det kommer bli bra, samt att i fall den riktiga krisen kommer så är toapappret det sista ni kommer att tänka på. ;)
Därför skriver jag den här krönikan just idag, jag vill påminna er om det. Det finns en morgondag, alltid. Ibland är den bara lite annorlunda än gårdagen.

Just nu gäller det för oss alla att kunna se bortom situationen vi alla befinner oss i och fortsätta jobba på som vanligt. Självklart följer vi myndigheternas instruktioner under tiden.
Jag är inte här för att påminna er om att tvätta händer eller att inte kramas utan för att mitt i allt ge er en kort uppdatering om Norrby för Norrby.

Under februari och mars har det varit några vändor med möten med möjliga samarbetspartners. Det här att saker tar tid tycker jag fortfarande är lika jobbigt men nu förstår jag att bra saker ska ta tid och mogna.

Som projektledare ska man driva ett arbete framåt efter en plan som man har satt upp. Men som en bra projektledare måste man också lyssna av omgivningen, vara beredd att snabbt ändra planen och arbetssätt för att uppnå målet.

Tanken med Norrby för Norrby har från början varit att jobba med en fast grupp på 10 kvinnor och bedriva aktiviteter för att öka deras förståelse för det svenska samhället samt att då dem att engagera sig i föreningslivet. Detta också för att bygga relationer mellan Norrby IF och området Norrby.
Det målet är uppnått under förra terminen. Vi har till och med haft fler deltagare på våra aktiviteter än vi räknat med, vilket är glädjande.

Under den första tiden dök det upp frågor som jag har tagit med mig i den fortsatta planeringen av Norrby för Norrby. Frågor kring drogmissbruk har dykt upp, samt frågor om socialtjänstens arbete. Detta tog jag fasta på och riktade alla fortsatta insatser kring de frågorna.
Jag har framförallt tänkt hur når vi fler människor. Varför begränsa oss till tio deltagare?
Det som ligger i allas intresse är att vi når fler och att vi samarbetar med andra aktörer.

Där kommer den stora förändringen in i bilden. Norrby för Norrby ska verka för ett samarbete mellan olika föreningar, församlingar, skola och förskola för att tillsammans göra saker som är av intresse för invånare på Norrby. Aktiviteter vi bedriver ska bedrivas tillsammans med andra på området. Vi ska stärka de samarbeten som finns och initiera nya som behövs. Vara spindeln i nätet och de som organiserar och styr upp där det behövs vår hjälp och kompetens.

Följande samarbeten har initierats från Norrby för Norrby under januari-mars 2020:
Navet, Borås Folkhögskola och Norrby för Norrby.

* Det här samarbetet kommer att handla om att anpassa information och workshops som Navet tillhandahåller om alkohol, narkotika och tobak till föräldrar som har begränsade kunskaper i svenska språket.
Vi börjar med workshops tillsammans med en grupp vuxna/föräldrar som går på Borås Folkhögskola direkt efter påsk.

Vuxenvandring:

* Detta är ett samarbete mellan följande aktörer: Norrby för Norrby, Korskyrkan, Norrbyskolans förskola, Ungdoms Utvecklingscentrum, Hyresgästföreningen, AB Bostäder och boende på Norrby.
Fler aktörer tillkommer.
Hit är ALLA boende på Norrby välkomna att anmäla sig.
Vi kommer inom kort börja visa oss på området och informera vidare om vårt arbete och vi vill gärna att ni anmäler er som vuxenvandrare på vildana@norrbyif.se. Åldersgräns 20 år.

Så, detta var allt för nu. Stanna inne och jobba på så ses vi så fort vi ... får.
Som sagt, allt har ett slut så även denna pandemi. Tills dess, tvätta händerna och bunkra 
med toapapper. ;)

/ Vildana