Erbjudande: Lisebergs säsongsfinal 30 september
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Norrby IF
En klubb många hjärtan
U 17
Välkommen till Norrby IF U17
Truppen består i dagsläget av 20 spelare, födda 2001, och 2 ledare. Laget kommer att delta i U17 Div.1 Södra Götaland.

Huvudtränare Jerry Andersson
kongo27@spray.se
070-9667378

Assisterande tränare Oscar Högfeldt Johlbring
073-3696576

Lagledare: vakant
Lund BK borta
2018-09-15 17:29
Några bilder från dagens match 👍

Lund borta en lång och jobbig resa. Senast vi möte Lund så vann dom med hela 6-1. Men sedan dess har vi växt som lag och utvecklat oss själva. Lund är bra både defensivt och offensivt. Dom leder serien rättvist, inget snack om saken. När vi anländer in Lund så upptäcker vi att strumporna saknas. Givetvis så var oturen på vår sida och Lund hade inga strumpor att låna ut. Så vi fick helt enkelt åka och köpa nya stumpor. Här vill vi tacka Lunds BK och föräldrar, som hjälpte oss med skjuts osv. Tränare och föräldrar ni är föredöme på hur man ska bemötta motståndare.


Vi fick inte jättemycket tid att värma upp, vilket kanske passade oss idag. Våran defensiva arbete var stundtals helt klockrent. Vi var både 1 och 2 på bollen. Pressen var riktigt bra och vi lyckas vinna bollen högt. Lund försöker rulla boll och lyckas enstaka gånger första 15-20 ta sig förbi. I den 7” så vinner vi bollen genom en bra satt press. Bollen spelas ut till adrian och han trampar förbi på utsidan. Ett skott på målvakt och sedan plockar adrian upp sin egna retur 0-1. Vi har återigen börjat matchen väldigt bra både offensivt och defensivt.  Vi drar på oss en onödig frispark precis utanför eget straffområde. Lund tar tillfälle i akt att trycka dit 1-1 i den 19” . Vi ger liksom över stafettpinnen lite för enkelt. Lund kommer in i matchen igen. Men vi är kanske lite vassare på sista tredjedelen. Inga mer mål i denna halvleken. Vilket vi kan leva med.


I halvtid snackar vi om hur bra vi var första 15-20. Vi ska tillbaka till de spelet. Bra bolltempo i offensiven och tuffare i pressen defensivt. Men alla är väldigt nöjda med våran insats överlag första halvlek. Men i andra ska vi inte luta oss tillbaka och var nöjda. Vi ska ligga på max hela vägen.


Domaren blåser igång andra halvlek och vi är börjar ganska bra. 48” så tråcklar sig Benjamin förbi på vänsterkanten. Med bevakning på sig hela vägen i till motståndarnas målområde. På något underligt sätt så sätter han dit bollen 1-2. Men efter målet tappar vi lite spets igen. Lund har några lägen som smiter tätt utanför stolpe. Ett anfall så tar Wictor hjälp av både ribban och stolpen i samma räddning. Även om vi inte har våran bästa period i matchen så pushar vi varandra och har ett gött go i laget. Lund försöker och är bättre i andra men får ingen utdelning. Ett hjärnsläpp av lundsspelaren där han lekt målvakt i offensivt straffområde, som resulterade i hans andra gula. Trots en man mindre på planen så är Lund hetare i sitt defensiva arbete. Vi kladdar lite för mycket och gör det svårt emellanåt. Många trötta huvuden på planen och många frisparkar. Tillslut får Lund en hörna, som resulterar i mål 86” . Detta är ett fenomen som har hänt oss allt för ofta. En oförmåga att inte lyckas knyta ihop säcken. Men idag skulle det bli annorlunda. Vi lägger i en ny växel och pushar framåt. En hörna som rensas undan från Lund som simon snappar upp på mittplan. Med en fin chipp in på Viktor som snyggt vänder runt och sätter ditt 2-3 i den 88” . En euforisk glädje bryter ut i laget. Vi hade helt enkelt bestämt oss att 3 pinnar ska med oss hem till Borås. En kamp mot klockan den sista minuterna. Men domaren blåser av och vi går segrande ur matchen.


Oj var ska man börja? Vi gör en grym match på många sätt. Snacket är bra före, under och efter. Peppar varandra och lyfter, när vi väll ska kritisera så är vi konstruktiva.  Bra i vårat defensiva arbete både i pressen och i närkamperna. Offensivt så gör vi det också bra vi fyller på bra med folk och har många alternativ sista tredjedelen. Idag har vi också flera bra hörnor och frispark, som är nära att resultera i mål. Calle är tillbaka efter en längre skada. Mohammed är också tillbaka efter längre frånvaro. Vilket glädjer alla. Våran resa hittills har varit krokig. Men nu börjar vi se stor förändringar i laget både på träning och match. Vi kommer fortsätta på den in slagna vägen och visa grinta i 90+tillägg. Alla i hela truppen är delaktiga i varje seger även om man inte spelar. 


Idag kanske det var våra nya strumpor som gjorde det 😁😂


Möter Ängelholm hemma söndag 23/9 13.00


Ny vecka, nya möjligheter 💪
Berga hemma
2018-09-09 18:33
Några bilder från dagensmatch 👍

Senast vi möte berga så blev det vinst med 1-4. Berga är ett lag som gillar att äga bollen och ha högt bolltempo. Dock är dom ganska uddlösa sista tredjedelen. Denna veckan har vi  haft lite annorlunda träningsvecka. På torsdags träningen spelade vi frisbeegolf, för att göra något annat. Där dom fick kasta vart annat kast och träna på sammanhållningen. Dessvärre fick vi ställa in fredags träningen pga åska.


Matchen drar igång och berga äger mest boll. Vi hamnar oftast lite snett i våran press och lyckas inte få tag i Berga. Men som sagt berga rullar bra men är uddlösa sista tredjedel. Vi har flera bra inspel från kanterna och vi lyckas inte trycka in den. Av någon anledning så gick vi lite i samma gamla fälla som vi gjort tidigare. Kladda lite mycket på boll i sista tredjedel. Vi har flera fasta situationer som blir lite små farliga och vårat 1-0 mål kommer just på en hörna. Dino slår in hörnan mot andra stolpen, så lyckas Balta få bollen i mål i den 34”. Vi har väll sparat ihop till att förtjäna ett mål. 


I halvtid diskuterar vi om hur vi ska komma åt Berga i våran press. Först och främst måste vi ta jobbet utan boll. Vi reagerar istället för att agera. Visa grinta i resterande 45+tilllägg. 


Andra halvlek drar i gång går lite i samma fotspår som den första. Vi har flera bra sekvenser med spelvändningar och fina inspel i boxen. Men i bland gör vi det för svårt för oss själva. Berga spelar fortfarande bra, men är uddlösa sista tredjedel. Tiden går och vi har fortfarande en 1-0 ledning. Men det är inte samma stress som vi råkat utför i tidigare matcher. Vi trummar vidare med vårat spel. Vi kanske är lite vassare sista tredjedelen och kanske ska gå ifrån med mer än en 1-0 ledning. Publiken får dock vänta tills den 87” då Benjamin läckert frispelar en, djupleds springande Xhemajl som sätter den in till målvaktens första stolpe. Spiken i kistan och domaren blåser av strax efter.


Vi gör långt ifrån våran bästa match, men vi håller en bra lägsta nivå. Ger inte bort överdrivet mycket, visst att vi gör misstag men lyckas oftast rädda upp det. För 3-4 månader sedan så hade vi nog tappat denna matchen till lika eller förlust. Självförtroendet är bättre nu än vad det varit tidigare. Vi är bättre som ett lag på träningar och matcher. Berga ska ha  en stor eloge för hur dom genomför matchen. Bara en man på bänken och en lång resa bakom sig. Försöker lira boll och tänker på killarnas utveckling. 


Nästa vecka möter vi Lunds BK 15/9 kl 13.00 på bortaplan 


Ny vecka, nya möjligheter 
Utsikten hemma
2018-09-01 21:45
Utsikten hemma

Utsikten kommer på besök och har vind i seglen. Vinst mot BoIS i förra matchen, vilket man ska ha i beaktning. Vi har haft lite mer vila denna veckan pga flyttad U21. Kanske inte varit våran bästa träningsvecka. Men vi kände oss förberedda inför drabbningen med utsikten. 


Vi börjar av i ett ruskigt tempo. Shabani vinner boll på defensiv planhalva och spelar till adrian, som håller i bollen. Släpper den till Shabani som kommer på överlapp. Ett hårt inspel som kommer fram till Robin B på botre stolpen och sätter bollen i krysset, efter bara 4” .  2-0 kommer i den 17” då Victor G läckert lobbat bollen över målvakten. 21” så trycker Victor in 3-0 med en kanonvolley ur snäv vinkel och ribba in. Vi dikterar tempot i match och utsikten har inte mycket att sätta i mot. Återigen har vi chanser men vi har bättre utdelning idag än tidigare matcher. Men vi kanske skulle haft lite mer i första. Vi slappnar av lite grann sista 10 av halvleken men 3-0 står sig halvleken ut.


I halvtid snackar vi om att vi gjort en bra prestation första 30 och att vi måste fortsätta. Inte tappa fokus som tidigare matcher. Det har vi gjort allt för många gånger i år. Framförallt ska vi inte släppa in utsikten i matchen. Utsikten knackade lite på dörren sista 10 och vi tränare kände vad det var som vankades. Kriga, inställning , karaktär, pannben men vi har haft ett annat ord för detta ”Grinta”  som används mycket i Italien. Detta måste fram i andra för att knyta ihop säcken.


Vi får en dröm start på andra halvlek. Där adrian vinner boll, xhemajl drar iväg i djupled. Xhemajl får bollen och som sätter den till Victor som enkelt kan raka in 4-0 i den 46” .

Efter detta så börjar vi gå ner i kvalité och inställning. Utsikten kör på och utnyttjar våra misstag. Dom tar helt enkelt över det mesta. Efter ett konstigt hemmåt pass från halva plan som är dagens högsta spark. Martin som blivit inbytt i halvtid försöker nicka undan bollen men bollen tar utsikten spelaren i ryggen. 

4–1 52” utsikten bygger momentum och vi tappar detsamma. Matchbilden är helt upp och ner om man jämför den första med andra halvlek ,så långt. I den 72” så får vi en onödig frispark emot oss. Utsikten lyfter upp folk och är på krigsstigen för 4-2. Frisparken lyras in men vi röjer undan första bollen men andra bollen kommer till en motståndare. Som slår in ett nytt inspel och vi som tappat markeringen på motståndarna. En fristående utsikten spelare kan enkelt raka in 4-2. Vi har tappat allt vad grinta innebär. Det finns några ljusglimtar i mörkret men de är inte många. 84” så kommer 4-3 som vi slarvat och utsikten förvaltat väll. Nu brinner det verkligen runt knuten. Vi har också haft lägen, men vi inte lyckat förvalta. Det är väldigt böljande spel fram och tillbaka. Men domaren blåser av och 4-3 är slutresultatet.


Vi gör en bra första och leder rättvist med 3-0. Med tanke på vårat ny komponerat mittfält så är det bra. Lite problem med positioneringen men vi väger upp det med vårat spel med bollen. Vi har bra bolltempo och mycket löpningar, men framförallt kvalité. Viktor G fick inte bara göra sitt första mål i norrbytröjan utan 3 st. Jasmin var tillbaka efter skadan, vilket är kul.  Men våran andrahalvlek måste vi ta lärdom av. Vi slarvar och tror att det är klart med 4-0. Men kan tysken tappa 4-0 och svensken kan kvittera till 4-4. Det är inte över för en domaren blåser. Måste visa grinta i 90+tillägg. Nu ska vi fortsätta med våra styrkor och belysa våra svagheter. 


Ny vecka, nya utmaningar 💪💪


Nästa söndag 9/7 möter vi Berga 14.00

Värnamo borta
2018-08-27 22:57
Värnamo borta

Värnamo är ett välbekant lag för oss. Vi har mött dom 2 gånger tidigare och då har vi två torsk. Dom spelar med högt bolltempo och god teknik. Vi var förbereda på en tuff match med mycket löpmeter. 


Värnamo tar tag i taktpinnen och håller oss på tårna. Det går fort och vi lyckas inte fånga upp dom centralt. Vi går ofta in i samma mönster och Värnamo äger bollen större delen den första 20. Ett skott i överliggaren bland annat. Sakta men säkert börjar våran frustration och nervositet släppa. Vi kommer fram och har några möjligheter att ta ledningen. Dessvärre tar Värnamo ledningen i den 37”. Vi gör ett sämre uppspel och sämre kommunikation om vem som ska ta bollen. Så snor Värnamo bollen och vänder snabbt ut på vänsterkanten. Ett snabbt inspel som råkar ta ett Norrbyben in i mål. Surt värre men helt klart välförtjänt med tanke på matchbilden.


Vi går till halvtidsvila med 1-0 och samtliga är fullt med på att vi måste höja oss både individ samt lagmässigt. Mer spelvändningar, mer spelbarhet och mer löpmeter. Vi ska visa att vi också kan lira boll.


I den 50” så åker vi på en riktigt kalldusch med 2-0. Efter att vi tappat bollen centralt och Värnamo snabbt vänt spelet ut på kant och sedan spelat in bollen till Värnamos anfaller som lyckas få den förbi burväktaren. Efter Värnamos 2-0 så höjer vi oss avsevärt. Vi går på alla åtta cylindrar och lyckas få tag i Värnamos spel med våran press. Vi vinner bollen centralt på defensiv planhalva och vänder spelet ut på våran högerkant. Genom tre fina passningar samt bra löpningar. Så blir robin helt frispelad på andra stolpen och kan enkelt raka in 2-1. Det dröjer inte länge innan 2-2 kommer. Genom en hög och aggressiv press vinner vi boll strax utanför Värnamos straffområde. Återigen spelas robin B helt ren och kan enkelt sätta kvitteringen i den 69”. Efter kvitteringen så blir det mycket känslor från båda lagen. Ett par gula och många frisparkar. Spelet böljar fram och tillbaka. Men vi kommer till flera vassa lägen och är närmare 2-3. Tyvärr är fotbollen inte rättvis för i den 90” så lyckas Värnamo ta sig igenom vårat försvar och sätter ditt 3-2. Väldigt surt med tanke på hur matchbilden såg ut då. 


Matchen slutar 3-2 och lämnar en sur eftersmak. Vi gör en bra andrahalvlek och lyckas hämta upp 2-0 underlägen. Vilket inte jag kan minnas att vi gjort tidigare. Bra att killarna visar karaktär och tar jobbet. Men våran första halvlek är inte godkänd. Det finns fortfarande saker att slipa på. Hade vi spelat som i andra halvlek så slår vi de flesta i denna serien. Värnamo är ett bra fotbollslag och det går fort. Det är bara att lära sig och gå vidare. Martin gutfelt fick debutera i Norrbytröjan, vilket är väldigt roligt. 


Nästa match mot utsikten på lördag kl16.00


Ny vecka, nya utmaningar 

Efter regn kommer solsken
2018-08-18 19:42
Ett gäng goa och blöta killar, som precis tagit 3 pinnar .

Efter regn kommer solsken. Vi har kanske inte haft våran bästa träningsvecka. Med tanke på hur det har sett ut efter sommaruppehållet. Vi kanske blev/blivit små mätta och tappat lite fokus. Detta var ju en känsla som fanns inför matchen. Lödde som gått lite på dekis efter en bra start på säsongen. Ett lag som är väldigt fysiska och bra på fasta, inte direkt våran favorit motståndare.


Men vi sparar inte på krutet när matchen väll drar igång. Markus vinner bollen och hittar Adrian i djupled. Som trycker dit bollen i 2”. Bättre start kan man inte begära. Ett långt uppspel på Victor som snyggt vänder runt och sätter bollen i djupled till adrian. Som rundar målvakten och sätter dit 2-0. Allt detta på 7 minuter. Efter våran tidiga ledning så börjar vi bli lite för bekväma. Vi släpper in lödde med några fasta, som blir lite små farligt. I den 35” så åker lödde på en utvisning efter att Victor blivit nerdragen. Vi blir ännu mer bekväma och lödde växlar upp. Ett tag så är lödde närmare 2-1 än vi är 3-0. Men 2-0 står sig till halvtid.


I halvtid så tar vi upp att vi inte får bli bekväma och falla in i någon trygghet. Det står BARA 2-0, ingen säker ledning. Nu är vi också en man mer vilket kan innebära mer bekvämlighet. Vi ville också hålla nere onödiga fasta situationer mot oss. Eftersom lödde är brutalt starka på fasta situationer. Vi ska hitta tillbaka till vårat spel som vi hade första 10-15 minuterna.


Domaren blåser igång andra halvlek och vi skapar flera högkaratiga chanser som borde sitta. Men bollen vill f’n inte in. Lödde är långt ifrån ofarliga. Dom har 2 riktigt bra möjlighet att reducera och kvittera. Men vi har både stolpen och ribba med oss. Lödde målvakt stor spelar och tar det mesta. Men i den 78” så får vi en hörna som Benjamin cykelsparkar mot mål och lödde försvaren får fel träff och 3-0 är ett faktum.  Vi får en frispark till höger om offensivt straffområde. Osman hittar Marcus på huvudet som lätt skarvar in 4-0, som också blir slutresultatet.


Vi vinner rättvist och kanske ska ha mer med tanke på en man mer och lägena som vi hade. Men vi skapar lägen och målen kommer att komma så småningom om. Det är ett marathon inte en sprint och handlar om tålamod. Vi tränare är väldigt nöjda med hur killarna spelar boll. Bra press och arbetsinsats i det defensiva. Vi lyckas hålla nollan för första gången denna säsongen. Simon och Robin b är tillbaka efter längre skadefrånvaro, vilket glädjer laget. Som sagt efter en sämre träningsvecka och regn. Så fick vi vårat solsken med vinst och bra spel.


Nästa match är mot serie 2.an Värnamo på Finnvedsvallen kl 13.00 på lördag. Ny vecka, ny match och nya utmaningar.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 15/9 13:00
2 - 3  
Sön 9/9 14:00
2 - 0  
Lör 1/9 16:00
4 - 3  
Lör 25/8 13:00
3 - 2  
Lör 18/8 13:00
4 - 0  
Lör 11/8 14:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen