Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Norrby IF
En klubb många hjärtan
U 17
Välkommen till Norrby IF U17
Truppen består i dagsläget av 20 spelare, födda 2001, och 2 ledare. Laget kommer att delta i U17 Div.1 Södra Götaland.

Huvudtränare Jerry Andersson
kongo27@spray.se
070-9667378

Assisterande tränare Oscar Högfeldt Johlbring
073-3696576

Lagledare: vakant
En match med två ansikten, Växjö norra
2018-06-17 18:44

Det blev en regnig historia idag på ramnavallen när vi tog emot Växjö norra. Vi får en kanon start med 1-0 efter bara 30sekunder. Då adrian pressat backen och på något konstigt sätt hittat in bakom målvakten. 2-0 kommer i den 4 match minuten. Xhemajl gör en spelvändning från höger till vänster. Där adrian utmanar med fart och lyckas komma tillräckligt nära för att få iväg ett skott som går in. Vi är klart nöjda med första kvarten och vilken inte slå av på takten. Som alltid har vi svårare sista 1/3 delen. Växjö är långt ifrån ofarliga och riktigt farliga på fasta. Växjö gör mål på en hörna då vi inte lyckas få undan bollen. Lite smått kaotisk situation. Vi får iallafall med oss 2-1 till halvtid efter många om och men. I halvtid så snackar vi om att fortsätta på samma viss och inte klappa ihop. Bara för att vi har en ledning, som vi haft många matcher förut och tappat.


Vi går ut i andra halvlek och gör samma misstag igen. I 49 match minuten så blir det återigen mål på fast situation. 2-2 och vi på börjar en ond spiral neråt. Växjö jobbar vidare och tar över matchen mer och mer. 60 match minuten får dom åter igen mål på fast situation. 3-2 och vi har uppförsbacke. Vi skapar också några riktigt vassa chanser men lyckas inte sätta dom, som förut. Matchen slutar 3-2 och vi är långt ifrån nöjda. Vi måste fortsätta att jobba vidare och ta lärdom av våra misstag. Pawan aldosky fick debutera idag för u17, alltid kul med yngre spelare som tar för sig. Vi har bara en match kvar innan uppehållet, borta mot Varberg på söndag kl14.00. 


Ängelholm
2018-06-11 21:48

Den här matchen var det ingen sol men det var ändå väldigt varmt. Vi möter ett Ängelholm som har en liknande resultatrad som oss. Återigen en tuff match på pappret. Vi dras med lite skador, ramadan och lite andra bortfall. Vi har med oss 4 killar födda 02. Nikola Danic gör sin debut i för u17 laget.


Ängelholm börjar piggast och äger bollen. Vi släpper inte till några större chanser och sticker upp emellanåt på kontringar. I vattenpausen så väljer vi att gå lite högre i vår utgångspositioner. Vi gör 0-1 i 29’ då jasmin  lyckats hitta Adrian vid första stolpen. Vi har några ströchanser men lyckas inte få till det sista tredjedelen. Ängelholm är långt ifrån ofarliga, men dom likt som oss har lite problem sista tredjedelen. I halvtid så tar vi upp att vi ska försätta jobba på och göra jobbet, inte falla tillbaka till gamla synder. 


Andra halvlek drar igång och det dröjer inte länge innan kvitteringen kommer. 1-1 i den 58’ så lyckas en frispark letat sig in bakom axel i mål. Bara minuten senare kommer nästa bakslag. En missbedömning i första touchen som gör att anfallaren i Ängelholm kan komma in och bryta och får friläge mot axel. 1-2 på bara två minuter och vi har uppförsbacke. Vi får lite panik och tappar i vårat spel. För många touch, konstiga värderingar i trängda lägen och sätter oss själva i skiten. Blir för mycket enmansshow. 73’ så kommer 3-1 efter att Ängelholm vunnit bollen på offensiv planhalva och hittat en djupledslöpande anfallare. Som får friläge med axel. 1-4 kommer i 82’ efter att en ängelholmspelare fått gå förbi 5 norrbyiter och tryckt in den vid första stolpen. Men vi lyckas reducera i den 86’ . Då Nikola hittat en fristående Daniel vidakovic som sätter den i krysset. Kul att ha tillbaka vida i målprotokollet. 4-2 blir också slutresultatet. Känslan i omklädningsrummet var konstig, vi kände som ett lag vi hade mer att ge. Men vi jobbar vidare, nästa match är hemma på söndag 17/6 13.00


Ingen bild idag sorry 🙈

Lunds BK
2018-06-03 15:45
1-6 på resultatavlan, Bara att jobba vidare

Visst ska det vara varmt när man spelar fotboll, men 30 grader...då börjar det ta emot. Iallafall svenska mått mätt, då det normalt viss regnar vid den här tiden här i Borås. Lunds BK stod för motståndet idag 3vinster 3 kryss och bara en förlust. En väldigt tuff match på förhand. Domaren blåser igång matchen och vi börjar väldigt piggt. Försöker hela tiden rulla boll och hota framåt. I den 11minuten får Lund en hörna som lite snöpligt hamnar på bortre stolpen och Lund leder med 0-1.  Vi trummar på och skapar chanser. Men vi har sämre utdelning på våra chanser. Vi jobbar på men oturligt nog så får Lund en 0-2 strax innan paus. Då deras vänster ytter vikit inifrån sin kant och hitta burgaveln bakom Axel


I halvtid så snackar vi om att fortsätta malla på och bara kriga. Chanserna kommer bara vi orkar hela vägen. Skojar inte om grabbarna drack 10liter vatten i halvtidspaus. Allt vatten i samtliga vattenflaskor var slut. Vem kan klandra dom. Domaren blåser igång andra halvlek och vi liksom första halvlek börjar piggt. Vi får också utdelning när Selim lyckas trycka in 1-2 efter han lyckat komma fri från högerkanten och placerat den i stolpe in. Vi får energi och moral. Vi skapar några strö chanser men inga resultat. Lunds BK lyckas dock trycka in 1-3 i 57’ efter ett misstag i våran backlinje. Bara 4 minuter senare får Lund en hörna som innebär 1-4. Luften går ur oss och vi börjar slarva vi får inte ut det vi vill. 1-5 kommer i 72’ pågrund av slarv återigen. 1-6 kommer i 79’ då Lund återigen förvaltat misstag i vårat försvarsspel. 

Vi försöker försöker och försöker men det står still, vi lyckas inte sätta chanserna. Lunds BK spelar bra fotboll, dom försöker spela, dom är hänsynslösa i sista tredje delen då dom sätter mer eller mindre allt. Dom ska ha all cred hur dom genomför denna matchen. 


Vi gör en bra prestation framtill den 60’ efter det för vi lite pyspunka, vi orkar inte. 

Vi måste fortsätta att spela som de första 60 minutrarna, vi gör en bra prestation men vi får inte utdelningen som vi förtjänar men lunds BK förtjänar att vinna för dom var bättre. Vill också belysa att vi har en nykomponerad backlinje. Felix Gustavsson och Filip Landegren får göra debut i U17 och skötte det bra. Dom spelar vanligtvis i vårat U16.

Vi är nöjda med 60 minuter men inte de sista 30.


Nästa match på söndag 10/6 borta mot Ängelholm 14:00.

Ny vecka nya möjligheter!

Vi gjorde det som ett lag
2018-05-27 19:33
Ett gäng glada killar i kalmar👍

Idag när vi lämnade Borås sken solen och det var 25 grader varmt. Men ju närmare man kom Kalmar så blev det desto gråare och kallare. Berga stod för motståndet som likt oss börjat ta poäng. En halv taskig gräsplan gjorde inte saken bättre.


Domaren blåser i gång matchen och Berga tar tag i taktpinnen direkt. Dom äger bollen och spelar bra. Vi har problem med att få tag i dom i vårt pressspel. När vi väll får in pressen så skapar vi några farliga lägen. Vi slarvar stundtals i defensiven och offensiven. Men hemmalaget tar ledningen i den 28 match minuten. En högboll som vi inte lyckas få undan och som studsar på en Bergaspelare in i mål. 1-0 helt välförtjänt, men vi är positiva och tar jobbet. 33 matchminuten driver Shabani upp på vänsterkanten och hittar Marcus vid första stolpen. På något sätt lyckas han få bollen i nät. 43 matchminuten vinner vi bollen och Markus sätter bollen till Adrian som bågat in bakom backlinjen. Med en Berga försvarare som en ryggsäck så sätter han bollen intill stolpen och 1-2 är ett faktum. Domaren blåser för halvtid och vi är nöjda med tanke på hur det såg ut stundtals.I början av andra så rivstartar vi 1-3 kommer i 46 matchminuten. Då adrian lyckats runda ytterbacken och hittat Markus i boxen. 48 matchminuten blir det 1-4 då Shabani snurrat upp ytterbacken och hittat jasmin i boxen. En riktigt kanonstart på andra. Vi tar över allt mer och tar över matchen. Berga kommer till några halvchanser men inga större farligheter. Vi hade flera farliga chanser. Xhemajl hade en kanonvolley som tog i stolpen. Daniel.v var tillbaka i truppen efter lite frånvaro och höll på att komma helt fri med målvakten, men missbedömer bollen. Lukas. B gör sin debut i u17 laget, han spelar normalt sätt i vårat u16 lag. Det blir inga mer mål för denna dagen och vi tar våran andra seger. Vi är det bättre laget efter 90 minuter. Grabbarna står för en bra insats och gör det som krävs. Alla är delaktiga i denna seger från busschauffören till föräldrar som åkte med och hejade fram oss till seger. 


Nästa match blir nu på lördag på ramnavallen kl13.00


Mvh Oscar och Jerry 

Lagfoto 2018-05-28 17:30
2018-05-23 08:28
På måndag den 28 maj är det äntligen dags att fota årets trupp!
Tiden för U17 är 17:30 - se till att vara på plats och ombytta i matchställ tills dess.
Vill man läsa vad som gäller för fotograferingen gör man det i detta dokumentet:
INFÖR FOTO.doc

Beställningstalong har delats ut fysiskt (finns fler i ledarnas omklädningsrum).
Den kan även laddas ned, fyllas i på datorn och skrivas ut hemma.
Denna tas med till fototillfället.
Best_Post 18 ifyllningsbar.pdf (högerklicka, välj "Spara länk som")

Dokumenten ligger under "Akademi"
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 17/6 14:00
2 - 3  
Sön 10/6 13:00
4 - 2  
Lör 2/6 13:00
1 - 6  
Sön 27/5 15:00
1 - 4  
Sön 20/5 16:00
3 - 5  
Tor 10/5 13:00
1 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Norrby IF, 09/06 19:00 
Norrby IF, 22/05 10:45 
Norrby IF, 27/04 18:26 
Norrby IF, 27/04 09:50