Akademi
Akademikollen vecka 45
2017-11-09 16:23
U19 vann Kycklingcupen i Alingsås i helgen. Bra genrep inför Mariedal Cup!
Det blev en bra start på Ligacupen, då alla tre Norrbylag vann. Dessutom vann U19 Kycklingcupen i futsal i söndags! Efter ett sent återbud fick man en reservplats och tog till vara på chansen på bästa sätt. Efter flera förseningar, bl.a. av brandlarm, stod man tillslut som segrare. Ett bra genrep inför helgens Mariedal Cup, där tre Norrbylag är anmälda.
Först ut i Ligacupen var U16, som ställdes mot Utbynäs SK i söndags. Hemma på Ramnavallen började matchen lite trevande, med att göteborgarna hade något mer boll. Spel- och målchansmässigt var det en jämn första halvlek som såg ut att bli mållös. Fem minuter innan halvtidsvilan får gästerna en straff, efter en enligt domarteamet lite för hård brytning. Utbynäs förvaltar straffen och gästerna går till halvtidsvila med en 0-1-ledning.

I andra fortsätter Norrby att rulla boll och äter sig in i matchen. Utdelningen kommer i den 53:e minuten, när ett instick når Youssouf Sougui som utnyttjar sin fart och ensam mot målvakten kan rulla in kvitteringen, 1-1. Ett missförstånd och en slarvig hemåtpassning bjuder Utbynäs på ett friläge och gästerna tog åter ledningen,1-2 med 61 minuter spelade. U16 gick mot en förlust, men med fyra minuter kvar av matchen såg två kalasträffar till att Norrby vände på steken. Först ut var Filip Landegren, som efter en hörna avlossade stora kanonen och dunkade in 2-2 i den 76e minuten. Benjamin Hanafi ville inte vara sämre och två minuter senare pricksköt han in segermålet till 3-2 från knappt halva plan!

Norrby U16 - Utbynäs SK 3-2 (matchfakta i länken).
Målskyttar: Youssouf Sougui, Filip Landegren och Benjamin Hanafi.

Direkt efter U16s seger klev U17 in på planen för att möta Skövde AIK. Här var matchbilden en helt annan och det var inte något snack om vilket som var det bättre laget. Redan i den 10e minuten kommer Adrian Möller förbi på kanten och servar Marcus Larsson en smörpassning som resulterar i 1-0. Firma Möller/Larsson fann varandra direkt och firade stora triumfer under matchen. Åtta minuter senare var rollerna omvända och Adrian satte 2-0 i den 18e minuten. Skövde stod upp bra under första halvlek och var så långt med i matchen. lagen gick till halvtidsvila utan fler mål och Norrby kände att det fanns en nivå till att växla upp i.

I början av den andra halvleken hade Skövde ett bra reduceringsläge som inte resulterade. När Adrian satte 3-0 och 4-0 tjugo minuter in i halvleken gick luften ur gästerna. Norrby spelade stundtals propagandafotboll med hög fart och få tillslag. Adrian hann med att göra sitt fjärde för dagen, 5-0, och Marcus sitt andra till 7-0. Där emellan chippade lagkapten Simon Samuelsson elegant in 6-0. Att Skövde fick tröstmåla till 7-1 i den 89e spelade mindre roll.

Norrby U17 - Skövde AIK 7-1 (matchfakta i länken).
Målskyttar: Adrian Möller 4, Marcus Larsson 2 och Simon Samuelsson.

U19 inledde Ligacupen med bortamatch mot GAIS igår. Det var en svårspelad match i dimman och den dåliga ljuset. Mer kamp än skönspel. Norrby skapade fler vassa chanser än hemmalaget och tog ledningen i slutet av första halvlek, 0-1 genom Abbas Mohamad i den 39e minuten.

Dimman lättade något i andra, men matchbilden förblev sig lik. Även protokollet stod sig oförändrat sista 45 och matchen slutade med Norrbyseger. Det var kanske inte årets bästa insats, men tre välförtjänta poäng sett över 90 minuter. En bra start på Ligacupen.

GAIS - Norrby U19 0-1 (matchfakta i länken).
Målskytt: Abbas Mohamad.

I Kycklingcupen hamnade Norrby U19 i Grupp 2, med Nol IK, Brämhults IK och Sollebrunns AIK/Stora Mellby SK. Norrby vann gruppen på fler gjorda mål, efter två segrar och en oavgjord. I kvartsfinalen blev det en spännande match mot Alingsås IF. Med två sekunder kvar avgjorde Max Erixon för Norrby. I semifinalen blev Vårgårda IK överkörda med 4-0. Framme i finalen stod ännu ett Alingsåslag för motståndet, Gerdskens BK. Efter mängder av förseningar var det tillslut final i Estrad Alingsås och där avgick Norrby med segern efter 1-0!

Nedre raden från vänster:
Willhelm Ärlig, Daniel Sijan, Abbas Mohamad, Hassan Kanaan, Tim Svensson Lillvik

Till helgen spelas Mariedal Cup. Följ Norrby IF genom att klicka på respektive lag nedan:

Norrby IF I: Boråshallen, lördag, Grupp B 05