SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrby IF
En klubb, många hjärtan
P15

Norrby IF P15
2 - 1
Brämhults IK
Norrby IF P152 - 1Brämhults IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 22 februari, 11:30
Plats:Ramnavallen
Samling:10:15
Första träningsmatchen gav positiva svar
2020-02-22 15:42
Så var det äntligen dags för första matchen! Inte bara första träningsmatchen för detta laget, utan för en del även första matchen 11 mot 11. Efter två inställda försök mot Alinsås IF (snöoväder samt sportlov), var det därför ett extra motiverat Norrbylag som tog emot Brämhults IK på Ramnavallen denna regniga februarilördag.
Hade det varit tävlingsmatch idag kan man diskutera om även denna matchen skulle skjutas upp - Borås visade sig från sin blötaste sida och Ramnavallen kunde inte ta hand om allt vatten utan det bildades en del pölar på sina ställen. Under matchen bjöds vi förutom på regn även på blåst och en mysig liten hagelskur... Skönt för publiken att vi åtminstone har läktare med tak!

Spelarna lät sig inte nedslås av vädret utan båda lagen spelade bra fotboll utifrån förutsättningarna. Inför matchen tryckte vi på att löpa för att göra oss spelbara och spela bollen längs marken med få tillslag och hårda passningar. För att vara första matchen spelade vi bra fotboll. Vi försökte oftast att rulla, även om vi lockades att slå lite längre emellanåt. Inledningsvis var det en jämn match, där vi hade något mer kontrollerat bollinnehav.

Vi spelade 3x 27 min, för att kunna göra fler byten och taktiska justeringar i pauserna. Alla utespelare fick ungefär lika många spelminuter och även gästande Brämhult rullade runt på många spelare. Efter första perioden gick vi till paus med en 1-0 ledning. Målet var en jättevacker frispark signerad Lendi. I första pausen pratade vi om att justera positionerna i vår centrallinje något, samt att fortsätta vårda bollen och ha tålamod i uppspelen. Defensivt gällde det att fortsätta att ta hemjobbet.

I andra perioden hamnade vi mer rätt i positioner, men fick inte riktigt lika mycket spel längs marken genom spelyta två som vi önskat. Vinden var kraftigare i andra perioden och gav Brämhult kraftig medvind. De lockades att lyfta längre, men då tog Abraham i målet eller någon av mittbackarna hand om bollen. Efter en målvaktsretur på Filips(?) skott fullföljer Yassine från sin djupledslöpning från sin högerytterposition och kan trycka in 2-0. Resultatet står sig till andra pausen.

Inför tredje perioden pratar vi åter om att ha tålamod och våga rulla längs marken. Matchbilden är snarlik, men nu har vi fördel av medvinden. Brämhult reducerar på en frisparkskanon som går i mål på murens sida. Utöver målet kan vi notera ett rött kort på en av gästerna, som sparkade ned Ali med en kraftig spark strax utanför straffområdet. Det var ingen större fara med Ali, som kunde fullfölja matchen. Frisparken blev resultatlös.

Sammanfattningsvis är jag och Dennis mycket nöjda med dagens match. Vi ligger längre fram spelmässigt än jag hade hoppats och vi ser med positiv tillförsikt fram emot säsongen. Vi fortsätter att jobba på med vår spelidé och ser fram emot att ta emot Fristad/Sparsör/Borgstena på fredag. Välkomna till Ramnavallen då, avspark 19:00 fredag 28/2.

Matchfakta
Norrby IF - Brämhults IK 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Målskyttar: Lendi, Yassine

Första perioden:
Abraham
Rasmus - Daniel - Mohammad - Astrit
Colin - Lendi - Theodor - Sakaria
Krister - Jacob

Andra perioden:
Abraham
Cian - Rasmus - Mohammad - Arsalan
Yassine - Filip - Theodor - Vahit
Krister - Ali

Tredje perioden:
Abraham
Colin - Daniel - Cian - Arsalan (Astrit)
Yassine - Filip - Lendi - Sakaria (Vahit)
Ali - Jacob (Krister)

Ledare: Björn & Dennis (Aydin på tränarutbildning)

Björn Josefsson

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 15:15
0 - 2  
Lör 31/10 11:30
Lör 24/10 14:00
3 - 2  
Sön 18/10 13:00
1 - 5  
Tor 15/10 19:00
3 - 5  
Lör 10/10 13:30
5 - 1  
 
 
Certifierad akademi