Tränare: Farshid Mahmoudi, 076-187 28 28 och Petri Tähtinen.
Norrby IF kvalar till P17 Allsvenskan
2023-11-05 08:00
Seriesegern säkrades efter storseger mot IFK Uddevalla 7 oktober. Foto: Privat

Idag kl. 14:00 går Norrby IF in i kvalet till P17 Allsvenskan. Hemma på Ramnavallen tar man emot Varbergs BoIS FC. Varberg vann mot Kalmar FF i första omgången och nästa helg åker Norrby till Kalmar. Två av de tre kvallagen spelar i P17 Allsvenskan 2024.

Uppflyttade 06:or 2022
2022-01-09 19:46

Adam Sjöberg och Tim Ekelund flyttas upp från P16.
Sedan tidigare är Filip Stjerna med som 06:a i P17-truppen.

Nya spelare 2022
2022-01-01 15:00

Vi hälsar följande spelare varmt välkomna till Norrby IF P17 2022:
Arber Shala, forward (Rydboholms SK)
Basheer Al-Azzawi, central mittfältare (IF Elfsborg)
Hannes Wahlin, forward (Brämhults IK)
Kristoferis Banevicius, forward (Kinna IF)

Referat: Norrby IF - Qviding FIF
Alex blev matchens lirare i segern mot Qviding FIF
2021-05-16 16:54

Äntligen seriepremiär!
Det var verkligen ordet när Norrbys P17 fick spela första riktiga tävlingsmatchen för året. Gästerna till dagen i vitt var Qviding FIF och de fick en liten snöplig start på årets serie när Norrby pressade från start och en felriktad hemåtpass gick in i eget mål och innan de 8 i publiken hade satt sig till rätta på Ramnavallen var det 1-0.

Norrby var bättre än gästerna i första halvlek även om presspelet, passningsspelet och spelvändningarna inte satt till 100% så var det ett övertag för de blåklädda. När matchuret hade tickat upp på 45 minuter fick Alex Warnerud ett felriktat inlägg (eller var det välriktat?) Oavsett så letade sig inlägg in direkt i mål från högerkanten. Mål i halvlekens första och sista minut och rättvis 2-0-ledning i paus.

Vi snackade ihop oss för att försöka få bättre kvalitet i vårt eget spel och fortsätta ha tålamod. Det skulle löna sig.

I matchminut 49 fick Norrby frispark nära straffområdetslinjen och Henrik Berge var framme på en målvaktsretur och det stod 3-0. Durim satte sedan 4-0 i minut 57´och matchen var avgjord.

Många spelare visade sin bästa sida men det var en ledarkår som var rörande överens att högerbacken Alex Warnerud var matchens lirare och fick välförtjänta applåder i omklädningsrummet och ett presentkort från Knalleland. Han släppe ingen förbi sig och de offensiva räderna han gjorde blev alltid farliga, dessutom krönte han matchen med ett inlä.. jag menar mål!

Tack Knalleland för presentkortet - nya tag och nya matcher framöver, detta var en seriestart med mersmak!

Ljungskile Hemma
2020-06-14 17:22
Ladda album (+6 bilder) >>
Några bilder från dagen👍

Äntligen så var det dags igen för seriespel  igen och in i den riktiga hetluften. Försäsongen har varit lång och innehållet  det mesta med både toppar och dalar. Om vi skulle gå in på det i detalj så blir det nog mer än 10,000 tecken. Nog med fokus på corona och lång försäsong, nu tar vi dagens match.

Vi tar kommandot från minut ett och såg det mer eller mindre ut hela matchen. Ljungskile var kompakta och jobbade bra i det defensiva. Giftiga i sina omställningar och fasta situationer.

Till en början har vi svårt att komma igenom och då tryter vårt tålamod, som leder till sämre beslut. I den 37” så får Milton bollen på högerkanten, driver in i straffområdet och hittar Jonathan som placerar dit ledningsbollen. Vi har flera bud på ökning i målkolumnen framåt, men skärpan sista 1/3.  2-0 kommer i den 65” då åter Milton får bollen på högerkanten som lägger in bollen mot andra stolpen, där Filip enkelt kan raka in bollen. Helt rättvist till matchbilden. Värmen tar ut sin rätt på båda lagen och många byten görs i andrahalvlek. Ljungskile får en reducering i den 77” en lång frispark från mittplan som lyras in i straffområdet och efter lite flipper ligger bollen i mål.

Det blir lite nervigt sista kvarten, men det blir blåvitt seger.

Killarna jobbar på bra och är värdiga vinsten. Vi har tre matcher kvar innan sommaruppehåll. En bra start på säsongen och vi ska jobba vidare med vårat spel. Nästa match är borta mot Kinna på onsdag 17/6 matchstart 19.00. :)