Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Norrby IF
En klubb många hjärtan
U 17
Välkommen till Norrby IF U17
Uppdaterad lagsida 2018-11-09. Killar födda 2002 (U16 2018).
(U17 2018 leddes av Jerry Andersson och Oscar Högfeldt Johlbring)
Vill du provträna eller är intresserad av att bli lagledare, maila akademichef Tommy Pedersen:  tommy.pedersen@norrbyif.se

Träningsstart 2019
2019-01-05 09:07
Vi börjar träna på måndag 7/1 17:00. Vi kommer att börja med ett fyspass i Tage Hedlunds Sal.
Övriga tider uppdateras senast måndag, då vi även kommer att boka några inomhusträningar inför DM.
Återbud som vanligt skriftligt till mig, gärna så tidigt som möjligt, senast vid lunch samma dag.
//Björn
0762-357942
Samir, Felix och Pawan är uttagna till distriktslaget!
2018-11-09 12:00
Från vänster: Samir Kahn, Felix Wahle och Pawan Aldosky. Foto:norrbyif.se
Samir Kahn, Felix Wahle och Pawan Aldosky är uttagna till VFFs 16-manna trupp för distriktslag i P17. Västergötland möter Södermanland på lördag och Östergötland på söndag i Grupp F i Norrköping.
Varberg hemma sista seriematchen
2018-10-08 21:09
Tack för denna delen av säsong 👍

Sista serie matchen för i år och Varberg stod för motståndet. Vi haft möjlighet att möta Varberg två gånger tidigare. Första gången blev det vinst med 7-0 och andra förlorade vi med 6-2. Vi hade 5 raka utan förlust och känslan inför matchen var att vi inte tänkte droppa några mer poäng. 


Matchen är seg startade. Varberg ligger bra i sina defensiva positioner och är väldigt kompakta. Vi har inte tillräckligt bolltempo för att få dom ur sina defensiva positioner. Mycket  slarv och felvärderingar från våran sida. Det är  väldigt jämnt överlag, lite halvchanser för båda lagen. Vi får en hörna och xhemajl lyckas forcera in bollen på bortre stolpen. 1-0 i den 35”, återigen är våra fasta situationer väldigt farliga. 


I halvtid diskuterar vi mest om att släppa bollen i tid göra det enklare för sig själv och för kompisen. Ta ansvar i vårat defensiva arbete och inte bjuda på något. Tror samtliga kände att vi hade mer att ge. Vi skulle inte lägga onödig energi på domaren, nivån från domaren var ojämn. Dock var det så för båda lagen. 


I andrahalvlek så är det vi som trycker på för seger. Dino får bollen och bjuder på ett solonummer som avslutas med en tåfjutt tätt intill målvaktens vänstrastolpe. 2-0 46” och en kanon start från oss. Varberg tappar allt mer vad matchen lider. Vi tillåts att spela boll och kan diktera tempot i matchen. 3-0 kommer i den 53”. En frispark som lyfts in i boxen och Varberg lyckas inte få undan bollen. Tillslut så får Victor G bollen på uppstuds och kan enkelt trycka dit den. Varberg sticker upp emellanåt, men våran defensiv och målvaktspel spikar igen. Inspel från högerkant, återigen får inte Varberg undan bollen och på något sätt så hamnar bollen hos osman. Som inte gör några misstag och 4-0 är ett faktum i den 63”.  5-0 kommer i den 85” vi får en frispark precis utanför straffområdet och ett rött kort med oss. Svårt att avgöra om det verkligen är rött, domaren dömer och så är det. Domaren blåser av lite senare och våran sjätte seger i rad är bärgad.


Sammanfattningsvis så gör vi en sämre första halvlek. I andra så är vi både en och två storlekar större en Varberg. Våra motståndare ska ha beröm för sin första halvlek. Då dom höll emot bra och gjorde det svårt för oss. Åter igen en hållen nolla vilket tyder på bra defensivt och målvaktspel, även om det blev lite svettigt emellanåt. Offensivt sätt så gör vi det vi ska och sparar inte på krutet. Kunde kanske fått något mål till, men det är vad det är. Detta gäller framför allt andra halvlek, lite bleka som sagt i första. Jerry och jag är grymt nöjda med den här delen av säsongen, då spelet satt sig bättre. Det tar tid och det är en process killarna måste gå igenom. Kommer bli bättre och bättre med tiden. Det är vi helt övertygade om. Nästa gång ni ser Norrbys u17 är inomhus i Mariedal cup och tätt därefter ligacupen. Återkommer med info innan dess. 


På återseende 👍// Oscar HJ och Jerry A


Växjö norra borta
2018-09-30 18:29
Blev lite fler bilder idag 👍

Sista borta matchen i serien borta mot Växjö norra. Växjö som plockat majoriteten av sina poäng hemma. Dom är svårslagna på sin hemmaplan. Förra gången vi möte Växjö så blev det 2-3. Vi tog ledningen med 2-0 efter bara 15 minuter. Men dessvärre tappade vi ledningen till en förlust. Denna veckan har vi haft en bra träningsvecka. Många hungriga spelare som vill visa att man kan bidra till lagets framgång.


Vi har problem med underlaget, många halkar och tappar fotfästet. Växjö är vana och har bollen mer parten av tiden. Dock skapar vi dom farligare chanserna. En hörna som vi nickskarvade i ribban. Vi får inte tag i deras mittfält. Dom gör flera bra platsbyten vilket gör det svårt att hålla koll. Växjö gör 1-0 i den 9”. Vi försöker vända på spelet med en längre passning som Växjö bryter och går till anfall. Dom förvaltar sin chans väll och sätter den intill den vänstra stolpen. En riktigt dålig start från våran sida. Då börjar vi tugga igång, på nytt. Vi får tag i mitten bättre och vänder spelet snabbare och då lyckas vi skapa flera farliga lägen. Kvitteringen kommer efter att vi vinner bollen centralt och går till anfall. En spelvändning ut till Adrian på högerkant. Han driver in och lyckas hitta Dino snett bakåt. Dino sätter bollen i sin tur till Benjamin som dunkar dit 1-1. Helt okej upphämtning från våran sida, med tanke på hur det såg ut i början. Växjö har flera halvchanser men vi avvärjer dom ganska enkelt. Dom är bra i sin press och ligger på. Vi får en hörna där våran variant sitter klockrent. Adrian sätter kort hörna till Dino som sätter bollen på andra stolpen där Benjamin sätter 1-2 i den 41”.


I halvtid snackar vi om att flytta bollen snabbar. Få dom att jobba i sidled och där i från hitta luckorna i deras försvar. Beröm för våra fasta situationer, riktigt vassa idag. Dock måste vi jobba på våra defensiva, missar väldigt mycket i markeringen på fasta. 


Andra halvlek så är det väldigt jämnt. Kanske en lite fördel för oss  bollinnehav, men farliga chanser fördel Växjö. Ett skott i stolpen bland annat. Det blir en jämn andra halvlek, vi startar bra men Växjö tog över mer och mer. Växjö är inte tillräckligt vassa sista tredjedelen. Växjö bjuder på stora ytor som vi kan kontra på. Vi liksom Växjö är inte tillräckligt vassa sista tredjedel. Sista 20 så blir det alltmer grisigare spel. Mycket avblåsningar och lång tid att hämta bollar. Vi slår ofta ifrån oss bollen och spelar kompakt försvarspel, bjuder inte på så mycket. Det blir 1-2 till dom blå eleganterna.


Spelet är vi långt ifrån nöjda med matchen. Det är en okej insats och det finns förbättringspunkter. Offensivt så måste vi höja tempot på bollen och spela loss bollen snabbare. Defensivt blir det idag svårt med tanke på Växjös 3 backslinje. Vilket skapade många frågor om hur vi skulle pressa. Men vi löser det allt mer som matchen gick. Våran eld som vi haft dom senare brann inte lika mycket som föregående matcher. Dock är den stark nog för att vi ska ta med oss 3 pinnar hem till borran och inkassera våran 5 seger i rad. Vårat segertåg rullar vidare. Nästa match är sista i serien. Då möter vi Varberg hemma på ramnavallen kl14.00 söndag 7/10


Ny vecka, nya utmaningar

Ängelholm hemma
2018-09-23 18:33
Glömde ta bilder idag, bättre nästa gång 😁

Senast vi möte Ängelholm så blev det förlust med 4-2. Då var Ängelholm helt klart längre fram än oss i sin utveckling. På senare tid har vi vuxit på många sätt. Vi var helt klart redo att möta våran granne i tabellen. Bra förutsättningar vad det gäller vädret, solen sken så fint över ramnavallen. Vi kommer med lite mer spelare på bänken med tanke på sjukdomar och skador.


Matchen drar igång och inledningen är trevande. Vi har väll lite mer boll än våra motståndare. Ängelholm ligger bra i sina defensiva positioner och ger oss inte mycket yta att jobba med. Det är i våra offensiva omställningar vi får ytan och utrymmet som leder fram till några farliga lägen. Ängelholm är tungt att möta med sin fysik och vilja att löpa. Det gnälls mycket på dom 2 domarna som fick en tuff match både från oss och från motståndarna, tycker ändå att halvleken lutade lite mer åt vårat håll. Vi har dom vassaste chanserna och har något avslut som smiter tätt utanför stolpe och ribba. Det blir 0-0 efter första 45. 


I halvtid snackar vi om att noggrannhet i våra beslut. Inte krångla till det i onödan. Vi måste ge bättre understöd till varandra. Snackar även om att inte lägga energi på domarna utan fokusera på vårat spel. Vi måste helt enkelt visa grinta i sista 45+tillägg. 


Ängelholm går upp och sätter högre press på oss. Dom tar oss lite på sängen helt enkelt. Dock så får dom inte till det i sista tredjedelen. När vi väll lyckas komma ur första pressen så får vi den ytan som vi vill ha. Återigen så gör vi det för svårt för oss själva. Andra halvlek är iallafall bättre än första. Shabani vinner bollen på sin kant och vänder spelet ut till adrian. Som i sin tur spelar in till en fristående selim som befinner strax utanför straffområdet. Han flyttar bollen framåt och skickar iväg en projektil nästan i krysset. 1-0 i den 65” och det var väll förtjänt. Ängelholm försöker och försöker men lyckas inte få hål på oss. Deras ilska och frustration blir allt mer påtaglig. Många avblåsningar och tillsägningar av domarna. 2-0 kommer i den 85” då vi vinner boll centralt och kan kontra 4 mot 3. Victor spelar ut bollen till Robin B som trycker dit den bakom Ängelholms keepern. Detta blir slutresultatet.


Vi gör inte våran bästa match. Dock har vi nåt en nivå nu där dagens prestation räcker för att  göra 2-0 och ta med sig 3 poäng. Vi måste fortsätta jobba på vårat spel. I truppen finns det många hungriga killar som vill utvecklas. Vi driver varandra och ska lyfta varandra, som ett lag. Trenden som vi är inne i är riktigt bra och rolig att få vara en del av. Vi vill också passa på att ge dagens domare creed, för sin insats. Efter 15 minuter fick en av dagens AD, åka till en annan match. Detta var förbundets beslut och det är bara att gilla läget. Mycket gnäll på domarna som är väldigt onödigt, från båda lagen. Vill bara påpeka det att domare är människor och gör misstag. 


Match borta mot Växjö norra på söndag kl14.00


Ny vecka, nya möjligheter 💪💪