Akademi
Akademikollen vecka 18
2018-05-03 18:00
F13 tog emot Toarpalliansen i sin historiska seriepremiär
Fjärde raka segern för U19 och hög dramatik när U17 kryssade. U19 och U16 spelar hemma på lördag och U14 gör sin seriepremiär hemma på onsdagkväll. Välkomna till Ramnavallen!
I bortamötet med Varbergs BoIS gjorde U19 säsongens första match på gräs. Ovanan med naturgräs var märkbar inledningsvis och det var hemmalaget som hanterade underlaget bäst. 1-0 till Varberg med kvarten spelad. Hemmaledningen varade dock inte länge då Amir höll sig framme för sjunde gången i år(!) och kvitterade strax där på. U19 spelade bra överlag och med knappa tio minuter kvar såg Issa till att U19s fina säsongsinledning fortsätter.

Nästa match för U19 spelas på lördag hemma då Lunds BK kommer på besök. Laget från Lund hör till ett av de målgladaste lagen i serien och ligger just nu på en femteplats efter kryss mot Utsiktens BK senast.

Det är actionfyllda matcher när U17 spelar! Det var händelserikt förra omgången borta mot BK Olympic och så nu även hemma mot Mjällby AIF senast. Norrby var det bättre laget i första halvleken och tog ledningen två gånger om efter att Jasmin och Marcus nätat varsin gång. Efter paus tog Mjällby över spelet mer och lyckades kvittera för andra gången i matchen efter drygt fem minuter in i andra halvlek. Hög dramatik med någon enstaka minut kvar av matchen! Mjällby får straff och Axel Molin Dall blir stor poängräddare åt Norrby då han både räddar straffen och tar returen på den samma. Rättvist resultat till slut då båda lagen styrde spelet i varsin halvlek.

På söndag reser U17 till Löddeköpinge för att gästa IF Lödde. IF Lödde har stått för en stark inledning på säsongen och ligger just nu på en andra plats i tabellen efter kryss mot IFK Värnamo senast.

En dålig halvlek och en något bättre kan man summera U16s insats borta mot IF Elfsborg med. En nervös och obeslutsam Norrbyinledning straffade sig hårt. 4-0 till Elfsborg i halvtid. Efter paus kom ett nytt Norrbylag ut på planen och med två tidiga mål signerade av Abdullah (på straff) och Samir, visade laget att man ville göra en bättre andra halvlek. Man står upp bra länge, men efter två sena Elfsborgsmål slutar matchen 6-2.

Hemmamatch mot Skoftebyns IF väntar på lördag. Skoftebyn har likt U16 haft en tung inledning på säsongen och ligger på en åttondeplats efter fyra spelade matcher.

U15 fick en bra start i hemmamötet med IFK Falköping FF, då man tog ledningen genom Lucas. Gästerna kvitterade innan halvtid och lagen gick till pausvila med ett lika resultat. U15 stod för en bra prestation, men det var bortalaget som drog det längsta strået och avgjorde matchen i andra halvlek. Bra insats av U15-killarna som tyvärr inte lyckades trycka in någon mer boll i de heta målchanser som laget skapade.

Gerdskens BK borta väntar i nästa seriematch för U15. Alingsåsarna har inlett seriespelet med en seger i hemmapremiären mot Trollhättans FK och en förlust borta mot Skultorps IF senast.

I veckan som var spelade F13 sin första seriematch mot ett duktigt och samspelt Toarpsalliansen. Tjejerna fick uppleva många nya erfarenheter den hårda vägen. Efter matchen var spelarna besvikna, men med fler matcher och träningar i benen kommer resultaten att bli jämnare.

Nästa match spelas på lördag borta mot Hus FF.

På fredag inleds U14s tävlingssäsong, när man åker till Dalsjöfors för att möta Gånghester/Målsryd i DM. På onsdag väntar första seriematchen hemma på Ramnavallen, när Sätila/Ubbhult/Hällingsjö/Hyssna gästar.

Spelade matcher senaste veckan:
F13
0-10, Toarpsalliansen Svart G, h (seriepremiär)

Fredag 19:50 Gånghester/Målsryd - U14, P14-DM
Lördag 11:30 U16 - Skoftebyns IF, U16 Nationell Grupp 3 Tabell U16 »
Lördag 13:00 Hus FF - F13, Flickor Division 5 Svenljunga Tabell F13 »
Lördag 14:00 U19 - Lunds BK, U19 Division 1 Södra Götaland Tabell U19 »
Söndag 14:00 IF Lödde - U17, U17 Division 1 Södra Götaland Tabell U17 »
Tisdag 19:00 Gerdskens BK - U15, Pojkar Division 3 Västergötland Tabell U15 »
Onsdag 19:00 U14 - Sätila/Ubbhult/Hällingsjö/Hyssna, Pojkar Division 5 Sydvästra Tabell U14 »
Torsdag 11:00 F13 - Bergdalens IK, Flickor Division 5 Svenljunga Tabell F13 »
Torsdag 13:00 U17 - IFK Värnamo, U17 Division 1 Södra Götaland Tabell U17 »