SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrby IF
En klubb, många hjärtan
Akademi
Historik i korthet
2020 är vi fortsatt tvåstjärniga.

Spelare från akademin som fått A-lags kontrakt (födelseår):

2016: Abbas Mohamad (98).

2017: Abdo Saidi (99).

2018: Wilhelm Ärlig (00), Erik Ekström (99), Daniel Sijan (98).

2019: Alexander Salo (00), Enez Poyraz (99).

2020: Tim Svensson (00), Kevin Mistry (00), Melvin Andersson (01).

2021: Dino Cavalic (01), Felix Gustafsson (02).
2022: Olle Backlund (04).
2023: Theo Helge (04), Oscar Gustafsson (03), Gudni Omarsson (04), Alexander Warneryd (05).
2024: Lendi Haziraj.

Akademistruktur

Vi växer, utvecklas och ser ständigt över vår verksamhet och struktur för att kunna förbättras.
Läs mer om vår Värdegrund här.

 

Fotbollsfritids

 

För barn i årskurs 4-6 bedriver vi fotbollsfritids på Ramnavallen måndagar och onsdagar 15:00-17:00. Vi leker och spelar fotboll, samtidigt som vi jobbar med värdegrund och föreningskunskap. Öppet för alla, inget medlemskap krävs. Vi stänger efter midsommar och startar upp igen vid skolstart.

 

Stimulansträningar

 

Upp till 10 år: inget lag

Vi tycker att det är viktigt för barn att träna och spela i sitt närområde. Kompisarna är viktiga och träningen skall fokusera på rörelseglädje. Helst i kombination med flera olika idrotter och träningsformer.

För de barn som vill ha mer fotboll erbjuder vi stimulansträningar.

Syftet med dessa träningar är att ge barn som vill lite mer med sin fotboll möjlighet att få extra träning i en stimulerande miljö under Norrby IF akademis välutbildad ledare.Vi vänder oss till alla spelare i vårt närområde, samt deras ledare som är välkomna att komma och ta del av vad vi tycker är det viktigaste att jobba med i dessa åldrar.

 

Grupperna följer skolterminerna, där träningarna bedrivs två gånger per månad efter säsongen (oktober till december) och under försäsongen (januari till april).

Stimulansträningarna fortsätter för de spelare som inte börjar i Norrby IF. (Där Norrby IFs spelare får vara med i mån av plats.)


Gruppsida: Stimulansträningar 2012-2013

Gruppsida: Stimulansträningar 2010-2011
Gruppsida: Stimulansträningar flickor

 

Akademiförberedande verksamhet 11–14 år.


Vill du börja i Norrby IF? Läs mer här.

 

P11:

Detta är vårt yngsta lag för spelare som vill vara med på en utbildningsresa i vår akademi.  Vi avser att ha ca 12-14 spelare inklusive målvakter i gruppen som spelar 7 mot 7. Vi spelar seriespel mot överåriga. Denna grupp har tre till fyra aktiviteter i veckan och det går att dubbelidrotta.

 

P12:

Vårt 12-årslag spelar seriespel mot överåriga. Vi går här över till 9 mot 9, vilket gör att vi behöver vara några fler spelare. Denna grupp har tre till fyra aktiviteter i veckan och det går att dubbelidrotta.

 

P13:
P13 spelar 9 mot 9 mot överåriga i seriespel. Denna grupp har fyra till fem aktiviteter i veckan och det går att dubbelidrotta. Laget deltar i Gothia Cup.

 

P14:

Detta är sista året i den akademiförberande verksamheten. Vi spelar 11 mot 11 i VFF P15-serie. Kravbilden ökar i denna ålder. Det kommer att vara ca 18 spelare inklusive målvakter i gruppen till ett lag. Denna grupp har tre till fem aktiviteter per vecka. Det ställs högre krav på en god dialog mellan föreningar, föräldrar och spelare för att det ska fungera med dubbelidrottande detta år. Det kan ske en selektering inför P15 och akademin. Laget deltar i Gothia Cup.

 

Akademin 15–19 år

 

P15:

Akademin är en elitförberedande verksamhet och kravbilden ökar. Vi önskar att de spelare som vill fortsätta sin satsning hos oss söker in till NIU eller LIU. Truppen består av ca 18 utespelare och två målvakter. Fyra till sex aktiviteter i veckan. Blir man antagen till akademin är det inte längre möjligt med dubbelidrottande (man kan fullfölja sin vinteridrott under början av vårsäsongen). Vi spelare i VFF P16-serie. Laget deltar i Gothia Cup: SEF TROPHY.

 

P16:
Truppen består av ca 18 utespelare och två målvakter. Fyra till sex aktiviteter i veckan. Kvalar vi inte in till P16 Nationell kommer vi att spela i P16 Regional serie. Här kan det ske en selektering. Laget deltar i Ligacupen och Gothia Cup.

 

P17:
Truppen består av ca 18 utespelare och två målvakter. Fyra till sex aktiviteter i veckan. Målet är att spela i P17 Allsvenskan. Här kan det ske en selektering. Laget deltar i Ligacupen och Gothia Cup.

 

P19:
Truppen består av ca 18 utespelare och två målvakter. Här sker det en selektering. Målet är att spela i P19 Superettan. Laget deltar i Ligacupen och Gothia Cup. Flera spelare får chansen i U21 Allsvenskan och träna med A-laget.