SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrby IF
En klubb, många hjärtan
Akademi

Historik i korthet
2020 är vi fortsatt tvåstjärniga.

Spelare som fått A-lags kontrakt sedan 2015 (födelseår):

2015: Ahmed Baker (98), Timmie Roininen (96), Andreas Bäckland-Dahlkvist (97), Simon Jarl (97).

2016: Abbas Mohamad (98).

2017: Abdo Saidi (99).

2018: Wilhelm Ärlig (00), Erik Ekström (99), Daniel Sijan (98).

2019: Alexander Salo (00), Enez Poyraz (99).

2020: Tim Svensson (00), Kevin Mistry (00), Melvin Andersson (01).

2021: Dino Cavalic (01), Felix Gustafsson (02).

Akademistruktur

Vi växer, utvecklas och ser ständigt över vår verksamhet och struktur för att kunna förbättras. Sidan är uppdaterad 2021-12-15.
Läs mer om vår Värdegrund här. Vår reviderade Spelarutbildningsplan presenteras inom kort.

 

Fotbollsfritids

 

För barn i årskurs 4-6 bedriver vi fotbollsfritids på Norrbyvallen måndagar och onsdagar 14:30-16:30. Vi leker och spelar fotboll, samtidigt som vi jobbar med värdegrund och föreningskunskap. Öppet för alla, inget medlemskap krävs. Vi stänger efter midsommar och startar upp igen vid skolstart.

 

Stimulansträningar 10-13 år

 

Upp till 10 år: inget lag

Vi tycker att det är viktigt för barn att träna och spela i sitt närområde. Kompisarna är viktiga och träningen skall fokusera på rörelseglädje. Helst i kombination med flera olika idrotter och träningsformer.

För de barn som vill ha mer fotboll erbjuder vi stimulansträningar.

Syftet med dessa träningar är att ge killar som vill lite mer med sin fotboll möjlighet att få extra träning i en stimulerande miljö under Norrby IF akademis välutbildad ledare. Träningen bedrivs två gånger per månad under perioderna januari till maj och september till december.
Vi vänder oss till alla spelare i vårt närområde, samt deras ledare som är välkomna att komma och ta del av vad vi tycker är det viktigaste att jobba med i dessa åldrar.

Stimulansträningarna fortsätter för de spelare som inte börjar i Norrby IF. (Där Norrby IFs spelare får vara med i mån av plats.)


Gruppsida: Stimulansträningar 2010-2011

Gruppsida: Stimulansträningar 2008-2009

 

Akademiförberedande verksamhet 11–14 år.


Vill du börja i Norrby IF? Läs mer här.

 

11-årslag:

Detta är vårt yngsta lag för spelare som vill vara med på en utbildningsresa i vår akademi.  Vi avser att ha ca 12 spelare inklusive målvakter i gruppen som spelar 7 mot 7. Vi kommer att spela seriespel mot överåriga. Denna grupp har två till fyra aktiviteter i veckan och det går att dubbelidrotta.

 

12-årslag:

Även i vårt nästa yngsta lag kommer vi att spela seriespel mot överåriga. Vi går här över till 9 mot 9, vilket gör att vi behöver vara några fler spelare. Denna grupp har två till fyra aktiviteter i veckan och det går att dubbelidrotta.

 

13-årslag:
Vi avser att ha ca 14-16 spelare inklusive målvakter i gruppen för ett lag som spelar 9 mot 9 mot överåriga. Denna grupp har tre till fem aktiviteter i veckan och det går att dubbelidrotta. Laget deltar i Gothia Cup.

 

14-årslag:

Detta är sista året i den akademiförberande verksamheten. Vi spelar 11 mot 11 i VFF P15-serie. Kravbilden ökar i denna ålder. Det kommer att vara ca 18 spelare inklusive målvakter i gruppen till ett lag. Denna grupp har tre till fem aktiviteter per vecka. Det ställs högre krav på en god dialog mellan föreningar, föräldrar och spelare för att det ska fungera med dubbelidrottande detta år. Det kan ske en selektering inför P15 och akademin. Laget deltar i Gothia Cup.

 

Akademin 15–19 år

 

15-årslag:

Akademin är en elitförberedande verksamhet och kravbilden ökar drastiskt. Vi önskar att de spelarna som vill fortsätta sin satsning hos oss söker in till NIU eller LIU. Truppen består av ca 18 utespelare och två målvakter. Fyra till sex aktiviteter i veckan. Blir man antagen till akademin är det inte längre möjligt med dubbelidrottande (man kan fullfölja sin vinteridrott under början av vårsäsongen). Vi spelare i VFF P16-serie. Laget deltar i Gothia Cup: SEF TROPHY.

 

16-årslag:
Truppen består av ca 18 utespelare och två målvakter. Fyra till sex aktiviteter i veckan. Kvalar vi inte in till P16 Nationell kommer vi att spela i VFF P17-serie. Här kan det ske en selektering. Laget deltar i Ligacupen och Gothia Cup.

 

17-årslag:
Truppen består av ca 18 utespelare och två målvakter. Fyra till sex aktiviteter i veckan. Målet är att spela i P17 Allsvenskan. Här sker det en selektering. Laget deltar i Ligacupen och Gothia Cup.

 

19-årslag:
Truppen består av ca 18 utespelare och två målvakter, i åldrarna 16–19 år. Här sker det en selektering. När man fyller 20 flyttas man upp till A-laget eller får söka ny klubb. Målet är att spela i P19 Superettan. Laget deltar i Ligacupen och Gothia Cup.

 
Certifierad akademi