Akademi

Information om försäkring, spelarskador och rehab.

Ring 020-44 11 11 så får du rådgivning eller träffa en legitimerad sjukgymnast. Helt kostnadsfritt!
På SPELKLAR hittar du info om "Råd och vård för idrottsskador", Knäkontroll, Hjärnskakning (inkl. Hjärntrappan), Träningslära/fysiologi och Antidoping.

Alla spelare, även ungdomar som inte är licensierade, som är med i föreningen omfattas av den olycksfallsförsäkring som tecknats mellan Svenska Fotbollsförbundet och Folksam. I länkarna hittar du mer information.

Tänk på att:
•    Du måste vara medlem i vår förening, vilket du är när medlemsavgiften är betald.
•    Försäkringen gäller även till och från träning eller match.
•    Försäkringen är grundläggande och man bör därför ha en egen kompletterande olycksfallsförsäkring som gäller för idrott och den övriga fritiden.
•    Även skador som inte är så allvarliga bör anmälas för bevakning om ev. men kan uppstå längre fram, t.ex. tandskador.
•    Vår förening täcker inga mellanskillnader på utbetalning från Folksam och den verkliga kostnaden.
•    Skadeanmälan görs direkt till Folksam 0771 - 950 950 av spelaren/vårdnadshavaren.

Rehab/sjukgymnastik
Sedan hösten 2019 har Norrby IF akademi knutit till sig naprapat Niklas Lidslot, som behandlar, bedömer och tar fram träningsprogram för rehabilitering av idrottsskador. Niklas är på Ramnavallen på torsdagar i samband med träningarna.
Niklas kan även skicka vidare akademispelare till Wassholms Naprapatiska klinik för behandlingar vid behov.

Certifierad akademi