En klubb, många hjärtan
Akademi
Akademikollen vecka 20
2018-05-17 18:00
U19 tog sjätte raka segern och är ny serieledare efter vinsten i seriefinalen. På lördag vankas hemmamatcher för U16 och U15, kiosken kommer vara öppen. U19s match är flyttad till på tisdag. Välkomna till Ramnavallen!
Norrby och IFK Värnamo, två obesegrade topplag med fem raka segrar vardera drabbade samman på Ljusseveka i Värnamo i söndags. Matchen var mycket intensiv, med högt tempo och hårda närkamper, tydlig seriefinalskaraktär över matchen! U19 stod för en mycket bra första halvlek, som varit lagets signum i flera matcher under säsongen hittills. Norrbyledning med 2-0 i halvtid efter två tidiga mål av Amir och Issa. Det hårda spelet fortsatte i andra halvlek. Båda lagen fick en spelare utvisad efter två varningar och i den 74:e matchminuten släppte U19 in första spelmålet för säsongen. Trots en del nerver på slutet lyckades U19 ändå hålla undan matchtiden ut och övertar där med förstaplatsen i tabellen!

Uppdatering: Lördagens match är flyttad till tisdag, 19:00 på Ramnavallen, när U19 tar emot Malmö-laget Kvarnby IK. Kvarnby ligger på 11:e plats i tabellen efter hemmaseger över Utsiktens BK senast.

En bra halvlek följt av en mindre bra, resulterade i förlust när U17 tog emot IFK Värnamo. U17 styrde spelet i den första halvleken och kom till flera vassa målchanser, men lyckades bara förvalta en av dem. 1-0-ledning i halvtid efter mål av Adrian. I andra halvlek spelade gästerna upp sig och U17 började slarva. Smålänningarna visade större skärpa i avsluten och med tre mål inom femton minuter i mitten av halvleken punkterade Värnamo matchen.

I nästa seriematch besöker U17 Utsiktens BK. Utsikten tog säsongens första vinst och lämnade över jumboplatsen till Norrby, efter seger över Varbergs BoIS FC senast.

I säsongens första gräsmatch mötte U16 MBIK Angered. Det var ett spänt norrbylag som blev avvaktande och fega på det ovana underlaget i sommarvärmen. Angereds tidiga ledningsmål kom efter en retur från nära håll och var inte ologiskt. I veckan hade U16 fokuserat på press och återerövring, vilket gav effekt vid kvitteringsmålet i den 38e minuten. Aggresiva norrbyspelare stressade hemmalaget till ett felpass, som Norrby förvaltade genom ett snabbt passningsspel och frispelade Samir som rullade in bollen. I andra halvlek har U16 lite mer boll, men får inte riktigt till ett vårdat spel utan slår mest långt. Man springer bort ett par anfall efter onödiga offsideavblåsningar, skapar halvchanser men inga mål. Istället får Angered ny energi efter ett mål med drygt tjugo minuter kvar och i slutet av matchen kan de även sätta spiken i kistan genom 3-1.

På lördag gästar serieledarna BK Häcken Ramnavallen. Häcken har gått som tåget och har inte tappat en enda poäng så här långt i seriespelet.

U14 spelar likt U15 i en serie med överåriga. Tuff start på säsongen för U14 som inlett serien med två raka förluster. Killarna får blicka framåt och ladda om till nästa match som är redan imorgon (fredag) när Sjömarken/Sandared kommer på besök. Därefter väntar ny hemmamatch på onsdag då Hestrafors/Bollebygd står för motståndet.

Bergdalens IK visade sig vara ett par nivåer för svåra för F13 i DM. Bergdalen tog kommandot tidigt i matchen och resultatet rann iväg på slutet. Tjejerna får ladda om till nästa match som är på onsdag då laget gästar IFK Örby. Tyvärr tvingades man flytta söndagens match mot Öxnevalla/Västra Mark p.g.a. spelarbrist.

Spelade matcher senaste veckan:
F13
0-10, Bergdalens IK, b (F14-DM)
Öxnevalla/Västra Mark, h (flyttad pga spelarbrist)

Kommande matcher
Fredag 19:00 U14 - Sjömarken/Sandared, Pojkar Division 5 Sydvästra Tabell U14 »
Lördag 11:30 U16 - BK Häcken, U16 Nationell Grupp 3 Tabell U16 »
Lördag 16:30 U15 - Trollhättans FK, Pojkar Division 3 Västergötland Tabell U15 »
Söndag 16:00 Utsiktens BK - U17, U17 Division 1 Södra Götaland Tabell U17 »
*Tisdag 19:00 U19 - Kvarnby IK, U19 Division 1 Södra Götaland Tabell U19 » *Flyttad från lördagen*
Tisdag 19:30 Byttorps IP - U15, Pojkar Division 3 Västergötland Tabell U15 »
Onsdag 18:30 IFK Örby - F13, Flickor Division 5 Svenljunga Tabell F13 »
Onsdag 19:00 U14 - Hestrafors/Bollebygd, Pojkar Division 5 Sydvästra Tabell U14 »