Akademi
Akademikollen vecka 22
2018-05-31 13:30
U16 jublar efter första segern!
Bra vecka för akademin! Åttonde raka vinsten för U19, andra raka för U17 och första vinsten för U16. U15 och U17 spelar hemma på lördag, 11:00 respektive 13:00. Välkomna till Ramnavallen, kiosken kommer att vara öppen.
Sju raka vinster i serien blev åtta efter U19s bortaseger över IF Lödde i söndags. En ganska avslagen match. Norrbyledning med 1-0 i paus efter att Amir höll sig framme i matchminut 22. Mirza utökade på straff i den 51:a matchminuten, Uros ökade på ledningen ytterligare i minut 66 och Amir fastställde slutresultatet med sitt andra för dagen i matchminut 86. Därmed har Amir gjort 11 mål på åtta matcher. U19 gjorde jobbet, målet var att åka hem med tre poäng och det lyckades man med. U19 kunde gjort något mål ytterligare på de chanser man skapade, men det kunde även Lödde ha gjort som hade två frilägen där Tim stod i vägen båda gångerna.

Ny bortamatch i Skåne väntar på söndag när laget gästar Kristianstad FC. Skåningarna har spelat två matcher mindre än övriga, som just nu skulle kunna bli ny tabelltrea om laget vinner sina två hängmatcher.

U17s andra raka seger inkasserades efter att laget besegrade IFK Berga på bortaplan. Två raka vinster och U17 fortsätter att klättra i tabellen som nu ligger på åttondeplats. Nästa match spelas på lördag när Lunds BK kommer på besök. Skåne-laget ligger på tredjeplats i tabellen och spelade lika på hemmaplan mot IFK Värnamo senast.

Äntligen fick killarna i U16 fira en seger. Men den satt långt inne och det var minst lika mycket lättnad som glädje när matchen var över. Efter att ha tagit kommandot och fört matchen i första halvlek, trodde nog de allra flesta på Ramnavallen i lördags att matchen var avgjord efter 4-0 i halvtidspaus. Passningsspelet satt på plats och det var kyla i avsluten, med hat trick av Pawan och en vänsterkanon av Dino. I halvtid snackades det om att fortsätta att ligga på med hög intensitet och att inte ge GAIS tiden eller möjligheterna att få kontakt igen. Det blev precis tvärtom. U16 blev bekväma, slarviga och bjöd in GAIS i matchen igen. Knappt en kvart in i andra halvlek föll U16 ihop som ett korthus och GAIS tilläts att göra tre mål på mindre än fem minuter. Tio minuter senare var det utjämnat, 4-4. Sista kvarten skärpte U16 till sig och Dino satte 5-4 i den 83:e minuten. Med två minuter kvar fastställde Samir slutresultatet till 6-4 och U16 kunde kassera sin första seger för säsongen.

Imorgon, fredag, väntar derby borta mot jumbon Sjömarkens IF. Redan på onsdag vänder serien (som skall vara färdigspelad 1:a september, då slutspel följer) och då väntar ny bortamatch mot tabelltrean IK Zenith på Hisingen.

U15 föll i bortamötet med Skultorps IF. Efter en resultatmässigt jämn första halvlek med 2-2 i paus efter mål av Anes och Kristijan, växlade hemmalaget upp rejält och punkterade matchen med fem mål i den andra halvleken. Två hemmamatcher väntar för U15, när Skoftebyns IF gästar på lördag och på onsdag kommer Ulricehamns IFK på besök.

U14 gjorde sin bästa match för säsongen när Fristad/Sparsör/Borgstena gästade Ramnavallen igår. Slutresultatet säger inte så mycket, 1-3 (1-2), tittar man på laguppställningarna får man en mer rättvis bild av matchen. I femtonårsserien (födda 03) spelar U14 med 04:or & 05:or, med stöttning av några 03:or från U15. Man bör inte använda fler än tre överåriga per match, men när man kommer med sex stycken överåriga undrar man om det är utbildning man sysslar med. Segern gick till F/S/B igår, men U14 skall vara stolta över sin prestation. Målet sköts in direkt på frispark av Alvin.

På lördag åker man till Trollhättan för match mot Skoftebyns IF i P14-DM. Då får inga överåriga var med.

F13 har för tunn trupp och p.g.a. sjukdom m.m. tvingas man skjuta fredagens match. Är du tjej född 2004-2006 och vill börja spela fotboll kan du kontakta Besarta eller Ereleta.

Kommande matcher
Fredag 19:00 Sjömarkens IF - U16, U16 Nationell Grupp 3 Tabell U16 »
Lördag 11:00 U15 - Skoftebyns IF, Pojkar Division 3 Västegötland Tabell U15 »
Lördag 12:00 Skoftebyns IF - U14, P14-DM
Lördag 13:00 U17 - Lunds BK, U17 Division 1 Södra Götaland Tabell U17 »
Söndag 15:00 Kristianstad FC - U19, U19 Division 1 Södra Götaland Tabell U19 »
Onsdag 11:00 Grönahögs IK - F13, Flickor Division 5 Svenljunga Tabell F13 »
Onsdag 12:00 U15 - Ulricehamns IFK, Pojkar Division 3 Västergötland Tabell U15 »
Onsdag 14:00 IK Zenith - U16, U16 Nationell Grupp 3 Tabell U16 »