Välkommen till Norrby IF:s Ungdomssektions konstklubb!
Konstklubben startade 1978 av några gamla Norrbyiter. Meningen var att väcka ett konstintresse, stödja framförallt lokala konstnärer och även stödja Norrbys Ungdomssektion. Vi har lottat ut ca 25 st konstverk varje år vid årsmötet, vilket motsvarar strax under 1000 verk sedan starten!

Vi skänker även pengar till Norrby IF:s ungdomsverksamhet varje år. Från årsavgiften går 2/3 till inköp av konst, medan 1/3 går till ungdomssektionen och är öronmärkta pengar. Vilket inneburit att vi sedan starten skänkt ca 750 000 kronor till ungdomssektionen!

Förutom årsmötet då vi lottar ut våra konstverk, försöker vi även varje år genomföra en höstsammankomst. Då vi antingen besöker någon vernissage eller annan utställning, ibland har vi även besökt konstnärer där de berättar om sin speciella teknik och konst.

Vill man bli medlem är kostnaden 250:- per lott, och man betalar in till bankgiro 558-9247, eller så tar man kontakt med någon av kassörerna Ninni Dyberg 070-2907775 eller Ulla Krok 070-4865670.

Norrby IF:s Ungdomssektions Konstklubb

Norrby Konstklubb har haft årsmöte.
Förutom de vanliga formaliteterna då Sören Brunåker omvaldes till ordförande fick vi besök av Tommy Pedersen som berättade om Norrbys Ungdomsakademi.

Vid årsmötet 10 april hölls den årliga utlottningen av konstverk. Vinstförteckning finns nedan.

På årsmötet beslutade vi att ändra stadgarna så att medlemsavgiften betalas per kalenderår och årsmötet kommer att hållas i januari. Det innebär att årsavgiften för 2019 ska betalas senast 31 /12 för att man ska vara med på nästa utlottning som blir i januari 2020.

De nya konstverken kommer att finnas till beskådande på Norrby Bingo i slutet av augusti. De kommer också att visas här på hemsidan med början från mitten av juni.  Styrelsen är också glada och tacksamma för en fin donation av konst från vår mångåriga medlem Kerstin Lager. Dessa konstverk kommer att vara med bland dem som lottas ut de närmaste åren.

Årsavgiften är som tidigare 250 kr per lott , betalning se ovan.

Vid årsmötet hade vi 214 medlemmar. Vår målsättning är att åter komma upp till 300 medlemmar som klubben har haft tidigare. Prata med dina vänner och släktingar om möjligheten att stödja Norrby IF:s viktiga ungdomsverksamhet samtidigt som du har chans att vinna ett fint konstverk, så kan vi fortsätta att köpa in fler tavlor till nästa år.

Vinstförteckning från årsmötet 2019-04-10
 16 Bente Zettergren 282 Ulla Stålhammar
 17 Björn Josefsson 47 Patrik Carlsson
 18 Jan-Åke Lejemark 59 Lena Kalenius

Vinst nr 18 var den som lottades ut bland de närvarande.