Nyheter från Norrby IF:s ungdomssektions konstklubb
publicerad 2020-11-17

Denna höst har vi av förklarliga skäl varit tvungna att ställa in vårt höstmöte.

Ett tips från styrelsen till våra konstintresserade medlemmar är att istället ta en promenad i stadsdelen Norrby och titta på den imponerande gatukonsten.

Styrelsearbetet fortsätter dock trots pandemin och vi har köpt in konst till nästa års dragning.
I galleriet här på sidan kan du se några av de tavlor som du kan vinna. De visas också i skyltfönstret hos Borås Bingo, Allégatan 64.

Nästa års årsmöte hålls beroende på pandemiläget, det kan bli senare än normalt men vi kommer att hålla en utlottning.

Medlemsavgiften är oförändrad 250 kr/år. Den betalas på Bankgiro 558-9247 eller med swish till kassör Ninni Dyberg 070-2907775.

Hälsningar Styrelsen
Norrby IF:s ungdomssektions konstklubb

Välkommen till Norrby IF:s ungdomssektions konstklubb!
Konstklubben startade 1978 av några gamla Norrbyiter. Meningen var att väcka ett konstintresse, stödja framförallt lokala konstnärer och även stödja Norrbys Ungdomssektion. Vi har lottat ut ca 25 st konstverk varje år vid årsmötet, vilket motsvarar strax under 1000 verk sedan starten!

Vi skänker även pengar till Norrby IF:s ungdomsverksamhet varje år. Från årsavgiften går 2/3 till inköp av konst, medan 1/3 går till ungdomssektionen och är öronmärkta pengar. Vilket inneburit att vi sedan starten skänkt ca 750 000 kronor till ungdomssektionen!

Förutom årsmötet då vi lottar ut våra konstverk, försöker vi även varje år genomföra en höstsammankomst. Då vi antingen besöker någon vernissage eller annan utställning, ibland har vi även besökt konstnärer där de berättar om sin speciella teknik och konst.

Vill man bli medlem är kostnaden 250:- per lott, och man betalar in till Bankgiro 558-9247, eller med swish till kassör Ninni Dyberg 070-2907775.

Norrby IF:s ungdomssektions konstklubb