SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrby IF
En klubb, många hjärtan
Cuper
Spelschema och info: Norrby IF Borås Arena Cup
2023-09-08 15:20
Norrby IF P2012 är först ut i cupen 2023. Foto: Erika Johansson. Till höger: översiktsbild av arenaområdet och Ryda Fotbollshall

Snart är det avspark i Norrby IF Borås Arena Cup! Lördag och söndag 14-15 oktober ska 480 matcher spelas på Borås Arena, Borås Arena 2 och i Ryda Fotbollshall. Spelschemat finns i ProCup och matnyttig info nedan. Varmt välkomna till höstens fotbollsfest!

Spelschema
Spelschemat finns i ProCup. Det går att söka per klass genom att klicka på sig via toppmenyn eller på "Spelschema" lite längre ned på sidan. Du kan även söka på de lag du vill följa.

 

Enklaste sättet att följa dina lag är genom att ladda ned appen "ProCup". Hitta cupen genom att söka på "Norrby IF" eller "Borås". I fliken Favoriter (stjärnan) kan du söka på de lag du vill följa och få ett uppdaterat spelschema (med notiser) direkt i mobilen.

Lagen är indelade i två block:
Första blocket startar ca 09:00 och spelar sina inledande tre matcher.
Andra blocket startar ca 11:40 och spelar sina inledande tre matcher.

 

Efter de tre första matcherna väntar en matpaus, med vi matchar vi lagen mot likvärdigt motstånd för de två avslutande matcherna. Dessa spelas ca 14:00-16:00 för första blocket och ca 16:00-18:00 för andra blocket.

 

Parkering
Det finns 2500 gratis parkeringsplatser i Knalleland, inom gångavstånd från arenaområdet. Du hittar dem i denna Parkeringskarta.

 

Ankomst
Vid ankomst går en ledare per lag till receptionen inne på Borås Arena. Ingången är mitt på långsidan av Borås Arena. Här får ni ert lagkuvert med bl.a. diplom och fikabiljetter till ledarna. Receptionen är ingen samlingspunkt mellan matcherna och ej för publiken. Lag som spelar sin första match i Ryda Fotbollshall anmäler sig till planvärdarna i hallen.

 

Arenor och spelplaner

Då Ryavallen tyvärr inte går att spela på i år på grund av en vattenläcka, kommer vi i stället att spela matcher i Ryda Fotbollshall. Det är drygt 15 minuters promenad eller knappt fem minuter med bil mellan arenaområdet och Ryda Fotbollshall.

Vi spelar således som vanligt på nio planer fördelade på tre arenor: Borås Arena, Borås Arena 2 och Ryda Fotbollshall.
Parkering till Ryda Fotbollshall sker på Ryda Sportfält, där det även finns omklädningsrum. (Länkarna går till Google maps.)
Se översiktsbild av arenorna i bilden ovan.

 

Uppvärmning
Tillträde till respektive planområde är endast för lagen som spelar nuvarande matcher, samt lagen som ska spela nästkommande matcher. D.v.s. max 12 lag åt gången per arena/planområde.
Det finns begränsad yta för enklare uppvärmning.

Norrby IF tillhandahåller endast matchbollar. Lagen får själva ta med bollar för uppvärmning.

 

Omklädningsrum

Vi har tillgång till fyra omklädningsrum inne i Borås Arena (pojklag) samt tre i Ryavallen (flicklag).

På Ryda Sportfält (vid Ryda Fotbollhall) har vi tillgång till nio omklädningsrum. Det finns inga omklädningsrum i hallen.

Vi uppmanar alla lokala lag som har möjlighet att byta om hemma!
Lämna inget i omklädningsrummen.

 

Publik och läktare
På Borås Arena finns det läktare som vi hänvisar publiken till. Uppgång till läktarna görs jämte kiosken.

Ingen publik är tillåten på planen på Borås Arena, endast spelare och ledare!

Ingen passage mellan läktare och planen på Borås Arena via utrymmningsgrindarna, endast via spelaringången.

På Borås Arena 2 får man stå längs med långsidorna. i Ryda Fotbollhall finns det läktare.

 

Kiosker
Vår huvudkiosk ligger vid Borås Arena, direkt när man kommer in på arenaområdet från Ålgårdsvägen/Borås Arena 2 (vid Tennishallen och Sjuhäradshallen). Här har vi hamburgare, korv med bröd, mackor, kaffe, dricka samt annat smått och gott. I Ryda Fotbollshall finns en kiosk där vi har allt utom hamburgare och korv med bröd.

 

Toaletter
Finns uppe på Borås Arena, innan man kommer ut på läktarna. Samt utanför kiosken (mot Ryavallen). Lagen kan med fördel använda toaletterna i omklädningsrummen. Det finns toaletter i Ryda Fotbollhall (men inga omklädningsrum).

 

Dammatch på Borås Arena, lördag kl 14:00

IF Elfsborgs damlag spelar mot FC Trollhättan kl. 14:00 på Borås Arena på lördag. Vi anpassar oss och får därmed justera tiderna något, då vi inte har tillgång till Borås Arena under några timmar. Det är fri entré till matchen, där damerna stormar mot serieseger i Div 2 Nordvästra Götaland. Så passa på att kolla stans bästa damlag när ni väntar på er nästa match.

 

Intressant deltagarfakta
Största föreningar är Mariedals IK, Sparsörs AIK och Vänersborgs IF med sju lag var.
Föreningar med A-lag i elitfotbollen är Varbergs BoIS FC (Allsvenskan), Jönköpings Södra IF (Superettan) och Alingsås IF (Elitettan).
Mest långväga lag är Vetlanda FF, 160 km från Borås Arena.
Ökningen av antalet flicklag är 37,5 % (32 lag 2022, 44 lag 2023).
Största förening med flicklag är Alingsås KIK och Sandareds IF med tre lag var.
Norrby IF ställer upp med två lag i både P2011 och P2012. Norrby IF 2012 vann Gothia Cup 2023.

 

OBS: Tänk på att det är kort med tid mellan matcherna och ett tight schema. Matcherna startar på utsatt och tid blåses av 15 minuter senare, inget tillägg. Kom i tid till era matcher, tacka direkt efter slutsignal och lämna sedan planen. Är ett lag sent till avspark blir den matchen kortare.

 

Tävlingsföreskrifterna finns att ladda ned under dokument: Tävlingsföreskrifter Norrby IF BAC 2023.pdf

 

Björn Josefsson

Cupansvarig

cup@norrbyif.se


Nyhetsarkiv
Borås Arena Cup 20202020-05-27 15:05
Borås Arena Cup växer!2018-08-16 11:29
Tolv nya lag anmälda2018-07-04 10:55
Spelschema2017-12-05 09:39
Blixtcupen 20172017-11-07 15:38
Deltagande lag BAC 20172017-09-28 14:11
Borås Arena Cup 20162016-09-28 11:41
BLIXTCUPEN 20152015-10-14 10:55
Karta över cupområdet2015-09-30 12:48