Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Norrby IF
En klubb många hjärtan
U 16
Välkomna till Norrby IF U16
Norrby IF U16 är 23 spelare födda 2003, som spelar i Pojkar, Div 3 Västergötland.
Huvudtränare är Jerry Andersson, jerry.andersson@ulricehamn.se, 070-966 73 78
Assisterande är Oscar Högfeldt Johlbring, johlbring_93@hotmail.com, 073-369 65 76
Assisterande är Otis Angus, 0709530243
Gothia dag 3
2019-07-17 23:00


Vi går in på dag 3 och då möter vi ett tyskt lag som lyckats slå norska Nessoden och torska mot Gustavsberg. Det stod mellan ett A-slutspel eller ett B-slutspel.Vi tar tag I takt pinnen från minut ett och är en storlek större helt enkelt. I den 6” så spelar Oscar bollen snett inåt bakåt till en fri Felix G 1-0. I den 12” så får Kristijan bollen strax utanför straffområdet och hittar Ahmed med ett instick 2-0. Detta blir första halvleks resultat.


Andra halvlek är ungefär likadan, tyskarna väljer att ställa sig lite lägre och kompaktare, Men inget stoppade den blå maskinen från att göra mer mål. Iden 36” får Filip bollen vid mittplan och hittar Ahmed i djupet 3-0. I den 44” så får Misho bollen på högerkanten och sätter den hårt in mot första stolpen. Där kommer David in störtande och styr bollen i mål 4-0 och det blir slut resultatet.


Detta innebär 64 delsfinal mot hjulsbro IK på Nolltorpsvallen 17.50, A-slutspel.


Vi väljer att åka hem, vila, käka och komma fräscha till matchen. Dessutom får det bli det röda stället.


Matchen är igång och båda lagen börjar piggt. Men ju längre matchen lider ju mer tar Norrbyiterna över. Vi har både bud på 1-0 och 2-0, men ingen utdelning denna halvleken. Motståndarna är inte ofarliga dom är farliga på fast och har någon lovande omställning. 


Vi fortsätter andra halvlek som första vi har taktpinnen. Motståndarna har sjunkit ner lite mer och satsar mer på omställningar och fasta. Vi har återigen problem med sista tredjedelen eller rättare sagt att sätta bollen i mål.  I den 69” så får Misho bollen på högerkanten och hittar bortre burgaveln 1-0. Detta blir slutresultatet och vi avancerar vidare till 32-delsfinal i A- slutspelet.


Vi möter Dalkurd kl 09.00 på Gerdskenvallen 1, Vi ses där Forza Norrby

Gothia dag 2
2019-07-16 22:05
Uppvärmning👍

Dag nummer 2 och Gustavsberg står för motståndet. En fin gräsmatta och solen sken. En vinst vardera på kontot, en tuff match på förhand.


Båda lagen börjar starkt, mycket kamp och adrenalin. Men helt klart spelövertag för di blåa. Vi skapar 2-3 riktigt vassa chanser som bör resultera i mål. Men icke sa Nicke, 0-0 blir det efter första halvlek.


I andra så börjar vi piggast och är så nära att ta ledningen, tyvärr blir detta inte fallet. I den 42” får Gustavsberg en frispark som går rakt i mål, 1-0. Vi ångar på och skapar ännu mer och kanske ännu klarare chanser. Dom sitter tyvärr inte idag och slut resultatet blir 1-0


Ibland spelar man bra fotboll men inte får rätt utdelning. Denna matchen var just en sådan match. Vi skapar lägen och mål kommer att komma. 


Imorn spelar vi på gerdskenvallen 1 kl 09.00 sedan får vi se vart vi hamnar.

Gothia är igång
2019-07-15 20:46
Regnet föll, men glada ändå👍

Gothia är igång och de tre första matcherna är i Alingsås. Först ut är Nessodden som är ett norskt lag. Första matchen spelades på gerdskenvallen 2 som är gräsplan.


Vi börjar lite segt och har svårt att bemästra gräsplanen. Men efter dryga kvarten så började killarna hitta rätt. I den 18” så slår Ahmed en snabb frispark i djupet på Oscar, som lyckas sätta dit 1-0. Det blir inga mer mål i denna halvlek.


I andra halvlek så trummar vi på och motståndarna blixtrar till emellanåt i sina kontringar. I den 42” så servar Felix.G in en hörna från vänster, efter lite tumult i straffområdet så får Felix.W dit bollen 2-0. 

I den 46” så får Filip bollen centralt och spelar ut bollen till Vänster. Där Oscar tar med sig den på ett och avslutar på två i bortrenätmaskan 3-0. Detta blir slut resultatet och en flygande start.


Nessodden har några chanser men Hannes och laget håller rent hus. Motståndarna fick ett mål bortblåst pga offside. 

Våra matcher i Gothia Cup 2019
2019-07-14 22:37
Nedan är vår grupp i Gothia, länkarna är klickbara och uppdateras automatiskt.
Referat: Norrby IF - Sandared/Sjömarken
Sandared/Sjömarken hemma
2019-06-11 23:35

Fler bilder (+8) >>
Hemmamatch👍

Dags för match igen denna gången mot Sandared/sjömarken, som verkligen gjort rent hus. Bara en förlust på 7 matcher, vilket märks i spelet. Vi har tränat på bra i veckan och ser en utveckling på samtliga individer. 


Domaren blåser igång matchen och det är fördel dom blåvita krigarna. Vi har många bra fotbollslösningar i uppspelsfasen och även i sista tredjedelen. I den 7” så får Misho bollen på högerkanten och Släpper bollen perfekt till Alexander som kommer på överlapp. Alex tar med sig bollen och sätter bollen mot andrastolpen, där Mahdi kommer i fullkareta och rakar in 1-0. En Smakstart för dom blåvita. Det dröjer inte länge innan nästa kanon sitter. I den 13” så vinner Gustav bollen på högerkant och med lite touch på motståndare så letar sig bollen till Misho.

En väl avvägdpendel och go halvvolley hittar Misho botreburgavel. 2-0 och norrbyiterna ångar på.  Vår motståndare sticker upp emellanåt och hittar en del chanser. Men vi är disciplinerade i vårt försvarspel och gör det svårt för motståndarna. Dessvärre jobbar sig motståndarna in i matchen och letar en reducering. I den 40” så får Sandared en straff efter att vi drällt med bollen och klumpigt försökt vinna tillbaka den. Straffen sitter och reduceringen är ett faktum. 


I halvtid snackar vi om att vi måste hitta tillbaka till de första 20 min. Få tillslag på bollen och ett hyperfokus på rätt saker. Inte fokusera på vår motståndare eller domare. Spela vårt spel helt enkelt. 


Domaren blåser igång andra och den tar vid där den första halvlek slutar. Sandared har krigat sig tillbaka och kommer till chanser. Men Hannes och Co står emot bra. Vi känner av att motståndarna tagit sig in i matchen och jagar kvittering. I dessa lägen har vi darrat allt för ofta, men inte idag. Vi skapar ändå flera chanser framåt, men lyckas inte få dit den. Våra fasta situationer blir ett vapen framåt. Vi får ett mål bort blåst pga knuff i rygg. Sandared tar över allt mer och vi går mer på omställningar. Vi tappar lite fokus emellanåt och kommenterar domarinsats osv. Men vi håller undan, med nöd och näppe. Matchen slutar 2-1 och segern är återigen blåvit.


Vi tar med oss vårt spel de första 25 minuterna. Vår lägstanivå rakt igenom matchen är riktigt bra. När vi tränare tänker oss tillbaka för 6 månader sedan så såg inte killarnas beslut och agerande som det gör idag. Dom har utvecklats och vi märker det hela tiden. Onödigt att släppa in våra motståndare i matchen på de sättet som vi göra det. Det får ta lärdom av och lära oss av. 


Nästa match är mot skövde på lördag 15/6 kl10,30 på ramnavallen. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 15/6 10:30
3 - 1  
Tis 11/6 19:00
2 - 1  
Sön 2/6 19:00
0 - 5  
Lör 25/5 11:00
3 - 3  
Sön 19/5 12:00
7 - 0  
Lör 11/5 13:00
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen