Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Norrby IF
En klubb många hjärtan
U 16
Välkomna till Norrby IF U16
Norrby IF U16 är 23 spelare födda 2003, som spelar i Pojkar, Div 3 Västergötland.
Huvudtränare är Jerry Andersson, jerry.andersson@ulricehamn.se, 070-966 73 78
Assisterande är Oscar Högfeldt Johlbring, johlbring_93@hotmail.com, 073-369 65 76 och Otis Angus
Kinna 20/3
2019-03-21 18:24

Kinna IF har ångat på bra i ligacupens andra skede och slagit både IFK och Zenith bland annat. Många duktiga spelare och hängivna killar som kommer spela U16 nationell i år. En tuff motståndare på förhand. Vi har jobbat på med vårt spel och våra teman på träningarna i veckan. Vi möte IFK Skövde och vann med 4-2. 


Matchen drar igång och vi hinner knappt sätta oss på bänken innan första smällen kommer. Ett bolltapp centralt och Kinna straffar oss skoningslöst. 1-0 i den 2´, en rejäl uppförsbacke. Vi är inte alls med i matchen från början, återigen. 2-0 kommer snabbt där på i den 6`. Återigen ett bolltapp centralt och vi hinner inte samlas oss. Kinna ligger bra i sina positioner och är kompakta. 3-0 kommer i den 23´ en motståndare får bollen utanför straffområdet och borrar in den bakom farhad. Våra första 25 min är inte dom bästa vi gjort. Vi kommer in lite mer i matchen efter 3-0 målet. Vi skapar några farliga på fasta situationer och några strö chanser. Det blir bara 3-0 till Kinna i första halvleken.


I halvtid snackar vi mest om att vi måste våga mer i vårat spel. Vi måste höja oss både på individ och lag nivå. Måste framförallt vara noggrannare i det egna bollinnehavet. Funkar inte att kladda för mycket på boll. 


Vi kommer ut i andra halvlek och vi visar mer mod. Försöker spela vårt spel även om det blev svårt. Då Kinna valde i andra halvlek att sätta högre press på oss. Ibland lyckas vi spela oss ur deras press, Ibland blir vi kanske lite naiva och Kinna lyckas få tag i oss. Vi skapar iallafall fler offensiva chanser i andra än i första och väljare att se glaset som halvfullt än halvtomt. Borde kanske åtminstone fått ett eller två tröstmål , men icke sa Nicke. En miss i ett uppspel och Kinna förvaltar läget väll 4-0 i den 64`. 5-0 kommer på en hörna i den 73`. Vi lyckas inte komma in framför Kinna spelaren som kommer på första stolpen. Domaren blåser av och ytterligare en torsk är inkasserat på kontot.


Kinna är det bättre laget helt klart och vi önskar dom lycka till i nationella. Vi kommer fortsätta att jobba vidare med vårt spel. Match igen nu på söndag 24/3 mot Alingsås hemma på ramnavallen. Det är bara att komma upp på hästen igen.

Zenith borta
2019-03-14 18:16

Vi möter Zenith borta som är ett bra motståndare och en bra värdemätare. Zenith kommer med en vinst på bortaplan med 0-3 mot utsikten. Vi möte också zenith i november då blev det torsk med 5-0 med en man kort i 60 min. Men vi har tagit kliv sedan dess. Svår hittad plan, det blev både en och två felsvängar.


Matchen drar igång och vi är snäppet vassare, konstigt med tanke på våran svaga uppvärmning. Gjorde en svag uppvärmning mot skoftebyn och då gick det bra. Vi har bud på både 1-0 och 2-0, men Hemma keepern står emot bra. Den minimala måttet på planen i både bredd och längd gynnar oss i försvarspelet. Efter dryga kvarten så börjar vi tappa i prestation och zenith kommer in i matchen. Det är framförallt skott utanför straffområdet och fasta situationer som ger zenith sin fördel. Men våran målvakt till dagen i var Albin som är 05:a och visar  stort mod. Han spikar även igen första halvleken. 


I halvlek snackar vi att om att bolltempot måste upp, det funkar inte att jobba sig spelbar utan man måste ta i. Vi måste visa mer grinta i defensiven och ta vårat defensiva ansvar. Alla vet vad som krävs både ledare och spelare. Vi som en grupp måste steppa upp i andra halvlek.


Zenith kommer ut till andra och är helt klart mer tända än vad vi är. De lyckas få ett rejält tryck på oss och skapar flera halvchanser. Vi gräver ner oss och kommer inte alls upp i våran nivå. Det blir mest omställningar som blir våran väg fram. Men många felbeslut sista tredjedelen och vi lyckas inte skapa några större farligheter framåt sett. Vi somnar till i två minuter och det förvaltar zenith väll. Först vinner de boll och ställer om mot ett oorganiserat norrbyfösvar. Vi tar inte jobbet hem och zenith speler enkelt igenom. 1-0 är ett faktum i den 69”, helt rättvist sett till matchbilden. Bara sekunder senare så har vi inkast och ett felbedömt inkast som hamnar hos en zenith spelare. Driver när på kanten och spelar in boll snett inåt bakåt. 2-0 i den 70” och de nattsvart i det blåvita laget. Domaren blåser av och det kunde varit mer.


Som sagt vi kommer inte upp i nivå och vi måste steppa upp i veckans tematräningar. Vi kan bättre och vi har höga krav på oss själva och truppen. Det kommer ta tid och vi ska ta lärdom av våra misstag.


Dessvärre blev det inga bilder denna matchen.


vi möter skövde IFK lördag 16/3 hemma 11.00


IFK Göteborg hemma
2019-03-02 23:16
IFK Göteborg som kommer från en torsk mot kinna med 2-3. Vi hade möjlighet att se dom på serneke arena. IFK vill rulla boll och ha  mycket bollinnehav. Samt att de har flera duktiga fotbollsspelare. 
Vi har jobbat på bra i veckan med våra nya tema träningar. Väl förbereda på att vi kommer få jobba hårt för att kunna rubba våra motståndare.

Matchen drar igång och IFK tar tag i taktpinnen och dikterar tempot. Vi är helt klart tagna på säng efter IFK:s direktaåtererövning och bra bolltempo. Dom skapa flera vassa chanser och har bud på både 0-1 och 0-2. Vi får göra flera sista minuten räddningar och fokusera på försvarspel. I  den 16” får vi en straff emot oss, som Farhad räddar.  IFK får inte hål på oss och går ner lite i sin prestation. Då jobbar vi oss in i matchen efter ha varit under stort tryck.  IFK tappar bollen och vi ställer om och Ahmed trycker dit 1-0 25”. Lite som en blixt  från klar himmel. Nu tappar IFK mer i sin prestation och vi kommer till flera halvchanser. En fel touch och vi vinner boll och ställer om. Misho får bollen och tar sig i genom ett ihåligt försvar, BAM 2-0 37”. 

Vi går till halvtids vila med 2-0 i bagaget. Väldigt nöjda med våra första 45. Vi tar upp att vi måste fortsätta med vårat spel och våga spela. Men framförallt måste vi visa hjärta och grinta de sista 45 och inte ge IFK något utrymme att spela ut. 

Vi hinner knappt sätt oss på avbytarbänken innan Misho får bollen och sätter Filip i ett kanon läge.  
3-0 46” en kanonstart på andra halvleken. IFK är klart det spelförande laget. Men de kommer inte till lika många farliga chanser som i första. Vi får mer tid med boll och lyckas emellanåt att spela oss ur kniviga situationer. Ju längre tiden går desto mer hets ute på planen. Många vinnarskallar där ute som vill vinna och domarteamet får jobba för att ha koll. IFK lyckas till slut få hål på oss i den 85”3-1, vilket blir slutresultatet. 

Vi tar våran första trea mot en motståndare vi har stor respekt för. Vårat försvarspel höll hela vägen från målvakt till Forwards. Vi utnyttjar våra chanser och sätter dit tre baljor, tre olika målskyttar. Det är en riktig krigarinsats och vi visar mycket hjärta på planen. Vi har mycket att jobba på vad det gäller det egna bollinnehavet. Kan emellanåt bli lite väl mycket bolltouch istället för att få tempo på bollen. Vad det gäller vårat försvarspel så är denna insats ett bra kvitto på att vi kan spela snålt bakåt.  Nu har vi en ny vecka framför oss och då ska vi jobba med vårat spel och bygga vidare på denna vinst.

Vi möter Zenith på söndag 10/3 14.00
Utsikten Hemma
2019-03-02 21:27
Utsikten kommer till oss efter en torsk mot IFK. Men utsikten är inget dåligt lag. De spelar mycket disciplinerat försvarspel och är bra i sina omställningar. vi har fått tillbaka några spelare och det känns som att vi har en bra chans på den första vinsten för i år.

 Matchen drar igång och det är vi som dikterar tempot. Vi får möjlighet att jobba med vårat egna bollinnehav. Vi lyckas skapa flera vassa lägen bland annat ett skott i stolpen och ett friläge med målvakt. Men utsikten har turen på sin och stor oskärpa från oss. Det finns ofta mycket yta bakom våran backlinje. Vi tappar boll och en längre boll som går bakom våran backlinje mot en utsikten spelare som stuckit iväg i djupet, vid exakt rätt tillfälle. En missbedömning gör att utsikten spelaren gör 0-1 från en snäv vinkel ”16. Surt värre med tanke på våran start. Vi jobbar på med vårat spel och skapar lite halvchanser. Men halvleken slutar 0-1.

 I halvtid snackar vi om att fortsätta spela boll, men vi måste öka rörelsen utan boll. Vi måste göra oss spelbara och våga hota/ställa frågor till motståndarna. Känslan är att vi kan vända matchen bara vi fortsätter. 

 Andra halvlek fortsätter som den första vi äger bollen och trycker på. Men utsikten ligger bra och ställer om. Vi snäpper ändå upp nivån i vårat spel, men vi får ingen utdelning. Dessvärre orkar vi inte riktigt ha våran organisation hela andra 45. Det blir ett väldigt böljande spel fram och tillbaka efter drygt 20 min in i andra halvleken. Vi drar på oss en onödig frispark strax utanför eget straffområde. Frisparken går och en misslyckad rensning blir en perfekt skarv i eget mål 74”. Efter 0-2 målet så börjar en helt klart mer aggressivare jakt på reducering. Flera farliga frisparkar serveras in bakom motståndarnas backlinje. Men ingen utdelning återigen. Misho får bollen på kanten och sätter bollen på en helt fri mahdi i staffområdet. Med en elegant bröstning och fin volley ”cykelspark” så kommer 1-2 88”. 

Domaren blåser av men det känns inte rättvist på resultattavlan. Känslan är att ett kryss hade varit bäst. Men Ibland vinner man och ibland förlorar man. Vi kommer fortsätta jobba med vårat bollinnehav och bygga vidare. Det ser bättre ut på träningar och matcher. Vi är lite sent ute med detta matchreferat, så blir det ibland.
Lagen i serien
2019-02-20 16:00
Dessa lag har vi i serien i år:

Div 3 - Västergötland 
Vi möter alla lag tre gånger.
Alingsås IF FF 
IF Elfsborg 
IFK Falköping FF 
IFK Skövde FK 
Mariedals IK 
Norrby IF 
Sandareds IF 
Stenungsunds IF
Max 16 år spelare födda senast 03

Spelordningen kommer vecka 10 och då lägger vi ut den direkt.