Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Norrby IF
En klubb många hjärtan
U 16
Välkomna till Norrby IF U16
Norrby IF U16 är 23 spelare födda 2003, som spelar i Pojkar, Div 3 Västergötland.
Huvudtränare är Jerry Andersson, jerry.andersson@ulricehamn.se, 070-966 73 78
Assisterande är Oscar Högfeldt Johlbring, johlbring_93@hotmail.com, 073-369 65 76
Assisterande är Otis Angus, 0709530243
Stenungsund hemma
2019-05-19 20:47
Det blev fler bilder idag😉
Match mot Stenungsund som ännu inte förlorat i serien, vilket säger sitt. Återigen får vi fint väder och temperatur upp mot 25´C. Vi har tränat på bra i veckan, många trötta killar pga nationella prov. Men nu är dom över och killarna slipper denna typ av anspänning. 

Matchen drar igång och Norrbyiterna ser absolut heta ut. Bra bolltempo och bättre beslutsfattande. I defensiven är vi hungriga och tvekar inte att gå in i duellerna. I den 13` så får vi en frispark strax utanför strax utanför offensivt straffområde. David steppar upp och placerar elegant dit 1-0. Efter målet så svajar vi till någon enstaka gång, men inget som inte försvaret och Farhad inte löser. I den 28´ så tar Filip en djupledslöpning och målvakten försöker spela undan bollen. Men Filip hinner blocka bollen så den går in i mål 2-0. Både det offensiva och defensiva spelet känns väldigt stabilt och tryggt. I den 40´ så får Misho bollen på högerkanten och han driver in i straffområdet och hittar David på första stolpen 3-0. 

I halvtid snackar vi om att vi inte ska lägga fokus på domaren, utan påverka det vi kan påverka. Vi ska bara fortsätta att jobba på med vårt spel både offensivt och defensivt. Framförallt måst vi visa grinta, förmåga att kämpa.

Andra halvlek drar igång och vi får en kanonstart. I den 46´ så servar Misho in bollen mot förstastolpen och målvakten klarar inte av att få iväg bollen ,4-0. I den 49´ så får Mahdi bollen på högerkanten och skickar i väg ett väll avvägt inlägg mot bortre stolpen. Där Misho enkelt sätter dit den och 5-0. Vi fortsätter att trycka på skapar väldigt mycket lägen, men skärpan finns inte riktigt där. Pressen sitter bra emellanåt och vi vinner bollen högt, ledar till många av våra chanser. I den 78` så får vi en hörna som Jonathan servar in fint, Linus ser till att vara först på bollen med pannan 6-0. Stenungsund har problem och får inte tag i dom blåvita. I den 83` så kommer Filip ner och möter bollen, i samma tillfälle så tar sig Mahdi inifrån vänsterkanten. Filip sätter den på one touch till Mahdi, som enkelt passar in bollen i mål. Det behöver inte vara krångligare än så.

Vi gör en väldigt bra prestation och är stabila i vårt spel. Offensivt sätt så har vi några riktigt bra fotbollslösningar. Kanske måste jobba lite mer med lösningar sista 1/3, vi kan göra det mycket enklare emellanåt. Defensivt sätt så funkar vår press väldigt bra idag och vi får utdelning. Vi rensar ordentligt när vi ska rensa och spelar enkelt när vi ska spela enkelt. Killarna visar grinta som gör oss tränare väldigt glada. Vi har mycket kvar att jobba med men vi tar kliv. Akademi betyder skola och i skolan så lära man sig saker varje dag, samma sak på fotbollsplanen. Viktigt att inte tappa fokus och kolla på tabeller, fötterna på jorden och ta match för match. 

Match på lördag borta mot Falköping 25/5 11.00. Kom gärna och stötta oss
Elfsborg borta
2019-05-15 22:16
Inte lika många bilder idag, blir fler nästa 🙂

Senaste gången vi mötte Elfsborg så blev det delad pott. Vi har haft många avbräck med skador, sjukdom och ramadan. Inte mycket vi kan påverka, utan vi blickar bara framåt. 


Domaren blåser igång och Norrbyiterna är klart det bättre laget. Vi är bra i våran defensiv och sätter Elfsborg på prov. Flera vassa lägen skapades, dock är inte skärpan där sista tredjedelen. Dessvärre är det ju där målen görs. Vi gör kanske en av våra bättre 25 minuter och det ska vi ta med oss. Elfsborg kämpar sig in i matchen och visar prov på sin tyngd. I den 35” så är vi slarviga i en tillbaka pass och motståndaren kommer emellan och kan lätt sätta 1-0. Klart orättvist om man ser till matchbilden. I den 36” så utökar Elfsborg med 2-0 och ja jag vet inte riktigt hur jag ska förklara den situationen. Nu börjar det spöka ordentligt i de blåvita spelarenas huvuden och det håller på att ställa till det. Men försvaret och Hannes står pall. 


I halvtid är det det blandade känslor, vi borde leda med 0-2 efter 25min. Men istället ligger vi under med 2-0 efter 45min. Vi måste hitta tillbaka till de 25 första minuterna. Då vi bra i vårt offensiva spel och brutala i vårt presspel. Vi är klart värda mer. Men fotboll är långtifrån rättvist ibland och som sagt Elfsborg är oerhört tunga att möta. Minsta lilla misstag och det kan vara spiken i kistan.


Andra halvlek drar igång och Elfsborg börjar bäst. Vi är inte alls lika med som vi var i början. Tur nog så håller Hannes och försvaret rent hus i början. Vad det gäller i anfallsväg så kommer vi inte till lika vassa chanser som början. Det blir mycket onödigt kladdande på boll och fel värderingar. 

I den 68” så skjuter Kristijan ett skott som målvakten inte lyckas hålla, 2-1. Ju mer matchen går desto mer chanser uppstår åt båda hållen, kanske att Elfsborg är lite vassare sista tredje delen. Det dröjer dock till den 80” innan nästa mål kommer, 3-1 . Vi lyckas reducera i den 87” genom Misho till 3-2 och det blir dessvärre slutresultatet.


Vi gör en riktigt bra första 25min då Elfsborg verkligen ska vara glada att vi inte sätter våra lägen. Vårt presspel satt riktigt bra, men tyvärr finns inte skärpan i avsluten. Vi har en fin höjd i vårt spel, men vi kan ha minst lika djupa dalar. Ledarna är ändå väldigt nöjda med insatsen överlag. Killarna visar bra karaktär och vilja, något som glädjer ledarna. Vi kommer kämpa vidare med vårt spel och vi ser en uppåtgående utvecklingskurva. Ursäkta att referatet kommer ut så sent, ibland kommer andra saker vägen bara.


Match på söndag kl 12.00 mot Stenungsund på Ramnavallen. Kom och stötta grabbarna fram till en bra prestation.   

Referat: Norrby IF - Alingsås IF FF
Alingsås hemma
2019-05-05 19:35

Då var det dags igen den här gången möter vi Alingsås IF, ett lag vi mött tidigare. Dom spelar en fin fotboll och jobbar hårt i försvarspelet, förra gången blev det 1-3 till Alingsås. Vi kommer från en vinst i mot sjömarken och vi har vind i seglet.


Det börjar väldigt jämnt och båda lagen visar mycket vilja. Vad det gäller chanser så är det ganska jämnt också. I den 24” så sjabblar vi till det på mitten och Alingsås ställer om. Utspel till vänsterkanten och sedan spelar dom snett inåt bakåt och 0-1 är ett faktum. Efter målet tar gästerna över mer och mer. Vi begår samma gamla synder och kladdar på boll och fel värderar. Men vi har faktiskt bra lösningar emellanåt , men får ingen utdelning.


I halvlek snackar vi om bolltempot och värderingarna, vi måste höja oss. Vad det gäller våran arbetsinsats i första , så måste vi också höja oss. Det funkar inte att ha fel fokus innan match, för då blir vi straffade. 


När domaren blåser igång andra halvlek, så börjar vi inte alls bra. Redan i den 50” så spelas bollen ut till vänster och ett välplacerat till Farhads vänstra stolpe, innebär 0-2. I den 53” så återigen skott från vänster som går i botre burgaveln, 0-3. Ord och inga visor, Alingsås bara ångar på. Sedan blir vi en man kort i den 56”. Då börjar vi att kämpa ordentligt. I den 69” får Carl bollen på högerkanten och han driver in i straffområdet och hittar Ahmed helt fri, som enkelt sätter dit 1-3. Men glädjen blir inte långvarig. I den 71” så skjuter Alingsås ett hårt skott och returen går ut till en motståndare 1-4. I den 74” så trycker Abdullah av en riktig kanon som målvakten inte riktigt orkar hålla 2-4. Domaren blåser av och det är inte så mycket att orda om.


En tung läxa att lära sig. Man kan inte kolla på tabellen efter 4st matcher och snegla på vad som komma skall eller vad som ska ske. ”Man är inte bättre än sin senaste insats.” 

Vi vet inte vem som har sagt det men det ligger en hel del i det. Vi har några bra situationer emellanåt men vi måste bli jämnare och inte gå ner oss så som vi gjorde denna matchen. Vi kommer få våran första ordentliga träningsvecka på 3 veckor. Då får vi jobba vidare med vårt spel. 


Nästa match är på Lördag kl13.00 på Borås arena2 mot elfsborg, kom dit och stötta oss.

Referat: Sandared/Sjömarken - Norrby IF
sjömarken/sandared borta
2019-05-01 21:58
Värmen på sandevi😉

Matcherna duggar tätt och idag mötte vi Sandared/sjömarken. I deras första match så mötte dom Falköping och vann med hela 13-0, en tuff drabbning på förhand. Vi kommer från en tuff match borta mot Skövde, där vi hade lite stolpe ut.


Domaren blåser igång matchen och motståndarna börjar helt klart bäst. Dom har både bud på 1-0 och 2-0, men Farhad och försvaret löser det. Sandared/sjömarken spelar bra och vinner boll högt upp i banan och är finurliga sista tredje delen. Vi börjar tugga igång och jobbar oss in i matchen. 

I den 12” så vinner Misho bollen på högerkanten och driver in bollen. Misho frispelar Ahmed som enkelt kan raka in bollen 0-1. Vårt presspel blir bättre och bättre, ju mer halvleken lider.

I den 29” så servar Misho in en hörna från höger och efter lite tumult i straffområdet så lyckas David sätta dit 0-2. Vi krigar på bra och visar mycket hjärta i det vi gör. 

I den 38” reducerar motståndarna på en hörna. Bollen servas in från vänster och den blir överlång, en motståndare får snabbt kontroll på den och lyfter enkelt in bollen igen. Med minsta möjliga marginal så får Sandared/sjömarken in bollen. 


I halvtid så hyllar vi våran inställning och vårt hårda arbete. Vi lyckas även i vårt presspel och emellanåt så har vi bra lösningar på uppspelen. Det vi måste göra i andra halvlek är samma sak som vi gjorde från matchminut 10 till 40. 


Andra halvlek drar igång och Sjömarken/Sandared börjar bäst, vi kommer inte riktigt upp. Våran motståndare trycker ner oss och vi blir väldigt låga. I den 56” så vinner vi bollen och ställer om, David får bollen i djupled och kan enkelt sätta dit 1-3. Det finns mycket yta att ställa om på när sjömarken/sandared går för en reducering. I den 69” så slarvar vi i vårt uppspel och är inte lika snabba upp i press som tidigare. Då river sig sjömarken/sandareds spelaren loss och skickar iväg en fin boll som går förbi Farhad, 2-3 med dryga 10 minuter kvar. Sista tio blir väldigt grisigt och många avblåsningar. Det blir tillslut 2-3.


Efter ha haft lite stolpe ut, så hade vi kanske lite stolpe in idag. Men vi vinner också pga vårt hårda jobb, vi krigar i 80+ tillägg. Därför kan vi bärga denna 3 poängen. Om vi har samma inställning som idag så är vi svåra att tas med. Vi är bättre i vårt presspel idag än vad vi varit tidigare. Idag har vi ett mer varierande uppspel, ibland långt och korta. Sjömarken/Sandared är ett av de bättre lagen vi mött. Dom är bra i sitt bollinnehav och har många duktiga lirarare.


Match igen på Söndag hemma mot Alingsås 12.00, kom dit och stötta våra blåvita krigare.

Referat: IFK Skövde FK - Norrby IF
IFK skövde FK
2019-04-30 22:11
Skövde borta 👍

IFK skövde FK har vi redan mött en gång tidigare och då blev det vinst med 4-2. Vi har haft det tungt den senaste perioden och haft lite stolpe ut. Ingen lätt drabbning på förhand, dessutom väldigt varmt och det kan ställa till det.


Vi är klart det mer piggare laget och har bollen mest. Skövde får mer rikta in sig på att försvara sin bur. I den 14” så får vi en hörna från vänster. Jonathan servar in bollen och till slut hamnar bollen hos Ahmed som sätter dit den. Efter målet så tappar vi lite fokus och släpper in Skövde i matchen. Vi har chanser att utöka våran ledning men skärpan är inte där. I den 36” så får Skövde en frispark med sig, som vi onödigt bjuder på. Frisparken går och på något vis så letar sig bollen förbi Farhad. Det blir inga mer mål denna halvleken.


I halvtid snackar vi återigen om bolltempot och orienteringen. Det går för långsamt och många felbeslut. Vi får inte falla in i deras tempo och vaggas in i någon falsktrygghet. Våra första 20 min är väldigt bra både offensiv och defensiv. Men vi måste ha samma nivå isåfall.


Andra halvlek drar igång och vi börjar piggast igen. När vi väl hittar in bakom deras mittfält så finns det mycket yta att jobba med. Mahdi får ett friläge med målvakten, men dessvärre tar den i stolpen. Ju mer matchen går så blir det mer böljande spel. Dock skapar vi mest tydliga och klara målchanser. Mahdi vinner återigen bollen på kanten och viker in från vänster. Han böjer mot botre burgavel och ribban räddar Skövde från en ny borta ledning. Domaren blåser av och det blir delad pott. 


Det känns surt att vi inte får med oss en tre poänger från denna matchen. Dom målchanserna vi har så borde minst en till gå in. Men ibland har man inte turen med sig. Vi har några riktigt bra uppspel och fina fotbollslösningar. Dom tar vi med oss och bygger vidare på. Sedan måste vi bli lite mer jämna i vårat spel och inte blanda så mycket. Skövde är inte ofarliga dom har några lägen med, som lika väl kunde renderat i mål. Men Farhad och försvaret står pall , förutom målet.


Match på onsdag mot sandade kl 15.00 på bortaplan Sandevi 1/5

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 19/5 12:00
7 - 0  
Lör 11/5 13:00
3 - 2  
Sön 5/5 12:00
2 - 4  
Ons 1/5 15:00
2 - 3  
Sön 28/4 16:30
1 - 1  
Tor 25/4 19:00
0 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen