A-laget
Tennisseger i Malmö!
2016-09-17 18:52
Ricky utökade ledningen i skytteligan - hat trick ikväll, 14 totalt!
KSF Prespa Birlik blev inte den tuffa bortamatch som man kunnat tro på förhand. 1-6 (0-3) talar sitt tydliga språk: Norrby IF är ett topplag i form!

Idag spelade Norrby borta mot Prespa-Birlik Malmö Stadion. Efter att ha sett Prespa-Birlik spela 2-2 Borås Arena i en tät match, fruktade jag en svår bortamatch i Malmö.

Norrby startade sin vana trogen med att sätta hård press på sin motståndare. Redan efter 2 minuters spel fick Richard Yarsuvat ett läge att ge Norrby ledningen, tyvärr gick skottet strax utanför målvaktens högra stolpe. I 5:e minuten kom ett långt inlägg från höger där Richard Yarsuvat försökte sig på en konstspark, tyvärr över den här gången. I 7:e minuten hade Niclas Savolainen en hård nick från nära håll, målvakten gjorde en reflexräddning och lyckades freda målet. I 15:e minuten försökte Richard Yarsuvat placera in en nick från 15 meters håll efter ett inlägg från Nino Osmanagic, målvakten var helt ställd men kunde pusta ut när bollen strök utsidan av hans vänstra stolpe.

I 17:e minuten spelade Medi Dresevic fram Richard Yarsuvat som sköt, målvakten räddade till en resultatlös hörna. I 20:e minuten fick Norrbys målvakt Mergim Krasniqi göra sitt första ingripande då han helt odramatiskt tog hand om en förlupen boll från en Prespa-forward. Norrby dominerade matchen totalt och skapade chanser i parti och minut. I 22:e minuten drog sig Gzim Istrefi in i målområdet från vänster och blev fälld, i vart fall i min Ipad, domaren som såg matchen live var dock av en annan uppfattning och friade.

I 25:e minuten fick Norrby en frispark till höger en bit utanför straffområdet. Nino Osmanagic tog hand om frisparken och placerade snyggt in den vid målvaktens vänstra stolpe och gjorde ställningen till 1-0 till Norrby. Ett synnerligen välförtjänt ledningsmål i det läget av matchen.

I 32:e minuten hade Norrby ett skott i ribban från 25 meters håll, vem skytten var vet jag inte, han visades inte i bild. I 36:e minuten drog sig Richard Yarsuvat ut till höger och ner till kortlinjen innan han frispelade Marcus Översjö som slog in 2-0 till Norrby. I 41:e minuten tackade Marcus Översjö för hjälpen genom att skaffa fram en straff åt Richard Yarsuvat, som lurade ner målvakten i högra hörnet innan han lugnt rullade in 3-0 i målvaktens lediga vänsterhörn.

I 45:e minuten hade Prespa-Birlik sin första målchans för dagen. Mergim Krasniqi gick upp i en duell i målområdet och fick en tryckare och bollen hamnade framför fötterna på Sadat Karim, som sköt en bit över ribban. Första halvleken fanns bara ett lag på planen, jag har sällan sett ett lag bli så totalt utspelat, på den här nivån, som vad Prespa-Birlik blev under första halvlek. Halvtidsresultatet 3-0 var i underkant och kunde varit det dubbla sett till spelfördelning och chanser.

Efter en sådan urladdning första halvlek är det förståligt att skärpan inte är den samma efter pausvilan. Även om Norrby fortsatte att dominera, var spelövertaget inte lika förkrossande som i första halvlek. I 51:e minuten fick Richard Yarsuvat bollen i målområdets högra kryss och placerade snyggt upp bollen i målvaktens vänstra kryss, 4-0 till Norrby.

I 51:e minuten lämnade Norrbys Medi Dresevic planen och ersattes av Shkelqim Krasniqi. Prespa Birlik gjorde ett dubbelbyte i 56:e minuten, Chinaemerem Germaine Udumaga och Buwar Karim gick ut och in kom Ilir Tahiri och Kristian Legiec.

I 59:e minuten räddade Norrbys Kristoffer Strömberg bollen på mållinjen efter en tilltrasslad situation. I 62:e minuten reducerade nyinsatte Ilir Tahiri till 4-1 då han nickade in bollen efter en snyggt slagen frispark från höger.

I 64:e minuten klev Gzim Istrefi in i straffområdet från höger och frispelade Nino Osmanagic som satte dit 5-1 till Norrby. Minuten efter hade Prespa-Birliks Edafe Egbedi ett skott som tog i Mergim Krasniqis vänstra kryssvirke. Mergin Krasniqi var dock på plats och hade full kontroll över bollbanan. I 71: minuten gör Kadir Hodzic en framstöt längs med vänsterkanten och spelar in bollen till Richard Yarsuvat som avslutar dagens målkalas med att sätta dit 6-1 till Norrby.

I 72:e minuten bytte Norrby ut Marcus Översjö mot Alen Krasnici och i 77:e minuten gjorde Prespa-Birlik sitt sista byte och tog ut Hannes Cederholm och satte in Emmanuel Ayaah Okine. Den sista kvarten spelade av utan någon större dramatik.

Webbsändningen var skakig och inte av bästa kvalitet, dessbättre var Norrbys spel det. Trots ett antal missade chanser i matchöppningen höll sig norrbyspelarna lugna och jobbade metodiskt vidare, vilket också gav resultat. Presba-Birlik imponerade på mig när de var på besök i våras, men av det spel de då visade upp syntes inte mycket idag. Forwarden Sadat Karim imponerade i Borås, men idag togs han säkert om hand och neutraliserades fullkomligt av norrbyförsvaret. En mycket imponerade insats såväl försvarsmässigt som offensivt. Richard Yarsuvat var på hugget och gjorde tre mål idag och spelade även fram till Översjös mål. Försvararna i Presba-Birlik drömmer säkert mardrömmar om Richard Yarsuvat och hans anfallskollegor i natt.

Presba-Birlik ska vara glada över att de samlade så många poäng i våras, efter sommaruppehållet har det vara skralt med poäng och de börjar nu närma sig nedflyttningsstrecket. Serien är dock jämn och mycket kan hända framöver. För Norrbys del ser det dock lovande ut. Nästa match är borta mot Kristianstad nästa lördag, en betydligt svårare uppgift är att förvänta än vad dagens match visade sig vara.