En klubb, många hjärtan
A-laget
Referat: Husqvarna FF - Norrby IF
2016-11-07 12:48
I avslutande omgången av Div 1 Södra hade Norrby IF inget att spela för. Det hade inte Husqvarna FF heller, men skillnaden är att Norrbys säsong fortsätter med två nervkittlande kvalmatcher till Superettan. Husqvarna avslutade sin säsong med hemmasegern 5-1 (0-1) och slutar på en stabil mittenplacering.
Efter Norrbys match mot Utsikten stod det klart att matchen mot Husqvarna skulle sakna betydelse, Norrbys kvalplats var redan säkrad. Jag skrev då att jag ville se ett Norrby som satsade på att öka intensiteten inför kvalmatcherna och inte se matchen mot Husqvarna som en mellanmjölksmatch. Det blev en mellanmjölksmatch och 5-1 i baken. Många ordinarie spelare fick vila och ladda för onsdagens kvalmatch och det är väl bara att hoppas att de spelare som genomled dagens andra halvlek inte tog mental skada av den.

Det var isande kallt med snöblandat regn och kraftiga vindar på Vapenvallen. Jag är tacksam över att jag valde se matchen via Ipad istället för live. Detta trots att sändningen var miserabel och delar av matchen spelades utanför bild, lägg därtill att ljudet försvann efter en halvtimma och att det var rörigt med numreringarna av spelarna. Jag led med teamet som genomfrusna kämpade frenetiskt med att få till sändningen med både ljud och bild.

Norrby startade med Robin Holmer i mål, en trebackslinje med Kardo Aso, Max Watson och Kadir Hodzic, fem man på mittfältet med Marcus Översjö i en defensiv position, övriga var Alen Krasnici, Hampus Gustavsson, Ibrahim Alushaj och Markus Tegebäck. På topp spelade Victor Rotting och Richard Yarsuvat.

Efter tre minuters spel fick Robin Holmer göra sitt första ingripande då han tog hand om ett skott från straffområdeslinjen. I 9:e minuten klackade Ibrahim Alushaj fram Marcus Tegebäck som dribblade sig igenom och slog in 1-0 till Norrby. Markus Tegebäck lånades i dagarna in från Jönköping Södra och presenterade sig härmed på ett förtjänstfullt sätt.

I 20:e minuten spelade Markus Tegebäck fram till Richard Yarsuvat, en försvarare hann emellan och fick en tå på bollen som gick till hörna. I 24:e minuten spelade Markus Tegebäck fram Richard Yarsuvat som styrde bollen vidare till Alen Krasnici, Husqvarnas målvakt Ivo Vazges tog hand om skottet. Spelmässigt var det jämt så här långt in i matchen och Norrbys försvar var väl samlat de få gånger Husqvarna gjorde sina framstötar.

I 33: e minuten försökte sig Arber Hasani på en klackspark mot mål, Robin Holmer var dock med på noterna och lade beslag på bollen. I 35:e minuten torkade kameramannen av linsen och sändningen försvann, bilden återkom dock efter 3-4 minuter. Ljudet kollapsade i det skedet och återkom därefter bara i korta intervaller - och då med kommentarer som inte var synkroniserade med aktuella händelser på planen, bara ännu ett störningsmoment!

I 38: e minuten kom ett inspel från vänster till Alen Karsnici (?) som slog bollen i stolpens utsida. I 41:e minuten hade Husqvarna ett skott från straffområdesgränsen som tog på en medspelare och hamnade några meter utanför stolpen.

Första halvleken var spelmässigt jämn och Norrby behövde inte be om ursäkt för sin 1-0 ledning. Husqvarna gjorde en blek insats första 45 minuterna och fick förmodligen höra det av sin avgående tränare Niclas Tagesson i pausvilan. Det var ett helt annat Husqvarna vi fick se efter pausen.

I halvlek bytte Norrby ut Marcus Översjö och Richard Yarsuvat mot Shkelqim Krasniqi och Adam Ståhl. Utan lagkaptenen Marcus Översjö på plan blev skutan Norrby ett lätt offer för kastvindarna på Vapenvallen, den försvarsmässiga stabiliteten från första halvleken var som bortblåst.

I 50:e minuten fick Robin Holmer slänga sig framför fötterna på en husqvarnaforward för att freda sin bur. I 56:e minuten slog Husqvarnas Arber Hasani ett inlägg från höger som Edin Hamidovic mötte och kvitteringen var ett faktum 1-1. I 62:e minuten slog Shkelqim Krasniqi en hård frispark från 25 meter rätt in i muren, returen fick han förbi muren men rätt i famnen på Ivo Vazges i husqvarnamålet. Husqvarna tog över alltmer av spelet och de få norrbyanfall som förekom var lama. I 68:e minuten rörde Husqvarna om ordentligt i grytan framför Robin Holmer, bollen hamnade hos Arber Hasanai som gav Husqvarna ledningen med 2-1.

I 72:e minuten tog sig Husqvarna alltför lätt fram i mitten och Edin Hamidovic tilläts rulla in 3-1 till Husqvarna. I 76:e minuten skruvade Johan Ibrahim snyggt in bollen i Robin Holmers högra kryss från 20 meters håll. I 79:e minuten lägger Robin Holmer beslag på ett farligt inspel från Arber Hasani. I 83:e minuten trycker Anton Henningsson in 5-1 till Husqvarna efter en högerhörna. I 85:e minuten försöker sig Arber Hasani på att skruva upp en boll i Robin Holmers högra kryss, bollen strök förbi strax utanför. Arber Hasani hann med att göra ytterligare två försök att överlista Robin Holmer innan matchen blåstes av, Robin Holmer redde dock ut den sista stormen och matchen slutade 5-1 till Husqvarna.

Det känns inte meningsfullt att ge sig in på någon omfattande spelarkritik efter dagens match, förhållandena var de som förelåg. Låt oss glädjas åt den första halvleken där ett reservbetonat Norrby tog för sig bra, andra halvleken förtränger vi så snart det går. Vi kanske ska skylla på den kraftiga vinden, alla matchens mål gjordes under kraftig medvind, och se det som att medvinden vann över motvinden med 6-0?

Hur som helst gäller det att släppa dagens match och ha fullt fokus på matchen mot Assyriska på onsdag! Upp till kamp emot kvalen...