En klubb, många hjärtan
A-laget
Refereat: Varbergs BoIS - Norrby IF 2-0
2017-05-08 08:36
En tuff start av debutsäsongen i Superettan blev inte lättare, efter en ny förlust på Påskbergsvallen. BoIS var mer på hugget från start, fick tidig utdelning och släppte aldrig greppet.
Som väntat blev Varberg en svår nöt att knäcka för Norrby när lagen möttes på Påskbergsvallen. Varberg startade matchen i ett rasande tempo och satte omgående hård press på Norrby. Redan i 5:e minuten var det nära att Varberg tog ledningen efter en hörna, Kadir Hodzic stod dock i vägen och räddade på mållinjen. Minuten efter hade Varberg ett långt farligt inkast som damp ner i straffområdet, norrbyförsvaret hann dock rensa undan.

I 8:e minuten knyckte Karl Söderström bollen från en såsande norrbyförsvarare nere vid hörnflaggan och slog in bollen framför mål, ingen anfallare hann fram på den bollen. Strax efter sköt Billy Nordström ett hårt skott in i spelarhögen framför Norrbys mål, bollen studsade på en medspelare och fick än en gång räddas på mållinjen av en norrbyförsvarare. Det kändes ända in i benmärgen att det bara var en tidsfråga innan Varberg skulle näta. I 10:e minuten var det åter dags för ett långt inkast från Varberg, det slutade med ett skott över Robin Holmers ribba. Strax efter slog Karl Söderström ett hårt inlägg som Joakim Lindner mötte med pannan, nicken gick strax utanför Robin Holmers högra stolpe.

Varberg fortsatte att pressa på och fick sin välförtjänta utdelning i den 13:e minuten då Karl Söderström kom fri på högerkanten och slog in bollen framför norrbymålet, Gabriel Altemark Vanneryr släppte bollen vidare till den bättre placerade Thomas Boakye som gav Varberg ledningen med 1-0. Så här långt hade Norrby spelat krampaktigt och ängsligt, efter målet verkade det som om spänningen släppte och Norrby började successivt repa mod. I 16:e minuten tryckte Jesper Brandt undan en back och slog in bollen framför Varbergs mål, tyvärr han en back emellan och bröt bollbanan.

Även om Varberg lättade på trycket så fortsatte de att ha kontroll över spelet. I 28:e minuten spelade Karl Söderström in till Gabriel Altemark Vanneryr, Robin Holmer hann mellan och nöp bollen. Minuten efter höll Robin Holmer på att ställa till det framför egen bur men lyckades reparera sjabblet. I 36:e minuten provade Nino Osmanagic med att lägga en hörna snett bakåt till Kadir Hodzic, jag uppskattade initiativet men tyvärr var hörnan alltför dåligt slagen och en motståndare hann bryta. I 38:e minuten sköt Adam Ståhl högt över efter ännu en hörna. I 40:e minuten hade Karl Söderström bytt kant och frispelade Thomas Boakye med en snygg vrickning, en norrbyförsvarare bröt och bollen gick ut till hörna. Varberg avslutade halvleken med att sätta hård press på norrbyförsvaret. Halvtidssignalen kom som en befrielse.

Första halvlek gick klart till Varberg och Norrby fick vara tacksamma över att Robin Holmer bara behövde vittja nätet 1 gång de första 45 minuterna.

Andra halvlek inleddes trevande och Norrby hade några lama framstötar innan Varberg åter tog kommandot och satte hög press på Norrby. I 54:e minuten bytte Varberg ut Gabriel Altemark Vanneryr och satte in Joel Palmquist. Minuten efter visade Patrik Pettersen att även han kan kasta långa inkast, resultatlöst den här gången men det vill jag se mer av. I 58:e minuten slog Elias Andersson en läcker inåtskruvad frispark från vänster, Norrby bröt men returen hamnade hos Anton Liljenbäck som tryckte in 2-0 till Varberg mellan främre stolpen och Robin Holmer. I 60:e minuten bytte Norrby ut Mergim Shala och satte in Shkelqim Krasniqi. I 64:e minuten sköt Joakim Lindner rakt i famnen på Robin Holmer.

I 71:e minuten kom Norrbys chans för dagen efter en snabb omställning där Shkelqim Krasniqi spelade fram Marcus Översjö som sköt direkt, målvakten stod rätt och räddade. I 76:e minuten bytte Norrby ut Adam Ståhl och satte in Prosper Kasim. I 78:e minuten spelade Elias Andersson fram Thomas Boakye som sköt strax utanför Robin Holmers vänstra stolpe. Minuten efter bytte Varberg ut Thomas Boakye mot Lumala Abdu. I 83:e minuten hade Varberg en nick på mål efter en hörna, Robin Holmer tog hand om bollen. Strax därefter blev Joel Palmquist frispelad på egen planhalva och sprang helt ren mot mål, han fick bollen lite för långt ifrån sig och en utrusande Robin Holmer han bryta 30 meter ut från sin egen kortlinje. Vaket av Robin som därmed höll nere siffrorna i dagens match. I matchens sista minuter slog Prosper Kasim fram några läckra passningar bakom Varbergs backlinje, dessvärre var lagkamraterna hårfint offside vid de tillfällen det bjöds. Innan domarens pipa ljöd för full tid hann Varberg med att byta ut planens bäste spelare Elias Andersson och sätta in Oliver Stanisic.

Varberg var klassen bättre än Norrby idag och det är bara att konstatera att ett skadedrabbat Norrby inte hållet måttet. Marcus Översjö och Jesper Brant sprang och slet kopiöst, men som lag betraktat gjorde Norrby en slätstruken insats. Många försökte men få lyckades leva upp till den standard som krävs för att sejouren ska bli mer än ettårig. Tycker dock att Prosper Kasim gjorde ett piggt och konstruktivt inhopp.

Norrby är uddlöst framåt, de skapar hörnor men det hjälper inte när de blir resultatlösa. Norrby har efter 6 omgångar slagit 39 hörnor, det är bara Värnamo och Helsingborg som skapat fler.

Nu gäller det att bita ihop och inte tappa sugen, världen är redan full av tappade sugar! Om sjuklingarna kryar på sig och vi undviker onödiga avstängningar och nya skador går det att reparera en tung inledning av serien. Det återstår 24 matcher och 72 lockande poäng att spela om. Den första segern får vi ta måndagen den 15:e maj mot Gefle Borås Arena.