En klubb, många hjärtan
A-laget
Uddamålsförlust mot Öster
2017-06-05 09:08
Norrby förlorade borta mot Öster med 2-1 i lördags. Ett starkt Öster vann rättvist på Myresjöhus Arena. För Norrbys del kan vi glädjas att Medi fick göra comeback och att Adam Ståhl fortsätter att producera poäng.
Norrby öppnade bra och hade några skott på mål, men inga som skapade några problem för Östers målvakt Robin Malmkvist. Efter den första kvarten tog Öster över alltmer av spelet och Norrbyspelarna hade svårt hänga med i svängarna. I 24:e minuten vann Jonathan Levi en duell, med Nino Osmanagic, och gick mot mål och avlossade ett välplacerat skott från 25 meters håll som borrade sig in i Mergim Krasniqis vänstra burgavel. De senaste matcherna har baklängesmålen fått Norrby att tända till, så var dock inte fallet i dagens match. Öster fortsatte att dominera och det kom inte direkt som en kalldusch när Öster ökade sin ledning till 2-0 i den 33:e minuten. Det var Robin Östlind som slog in bollen till Admir Bajrovic som vände bort två försvarare och slog in bollen i Mergim Krasniqis vänstra hörn.

I 36:e minuten gjorde Norrby ett försök få bukt med Östers snabba vänsterflank och bytte ut backen Kardo Aso mot Shkelqim Krasniqi, Patrik Pettersen tog steget ner till backplatsen och Skhelqim gick in på mittfältet.

I 38:e minuten spelade Shkelqim Krasniqi snett inåt bakåt till Marcus Översjö som sköt utanför. I 42:e minuten slog Nino Osmanagic ett snyggt inlägg från höger som Adam Ståhl mötte med pannan, den välplacerade nicken smet in tätt intill målvaktens högra stolpe och reduceringen var ett faktum. Det kändes som en skänk från ovan att få till en reducering innan pausvilan och hoppet återkom till sargade norrbyhjärtan. Glädjen förbyttes dock omgående i förtvivlan då Östers Mattias Pavic kom in i straffområdet från vänster och hakades upp av Patrik Pettersen med straff som påföljd. Jonathan Levi klev fram och slog straffen - i ribbans överkant och ut. Norrby kunde pusta ut och gå till pausvila med 1-2 i baken, det kunde varit värre.

Direkt efter pausvilan kom Kadir Hodzic fram på vänsterkanten och slog in bollen mot Marcus Översjö, som vräktes omkull av en österspelare som i sin tur fick en körare i ryggen av Adam Ståhl i momentet innan. Domaren stod väl placerad och vinkade avvärjande. I 52:e minuten hade Nino Osmanagic ett skott strax utanför målvaktens vänstra stolpe. Norrby flyttade upp spelet efter pausen och Öster tycktes mest intresserade av att slå vakt om sin ledning, samtidigt som de var farliga på de omställningar som erbjöds.

I 55:e minuten bytte Öster ut målgöraren Admir Bajrovic mot David Johannesson. I 59:e minuten slog Patrik Pettersen ett fint inlägg från höger som Nicklas Savolainen mötte med pannan, bollen gick tätt över ribban. I 60:e minuten var det nära att Östers nyinbytte David Johannesson kommit helt fri med Mergim Krasniqi i norrbymålet, en suverän brytning i sista stund av mittbacken Viktor Nilsson redde dock ut den situationen. I 67:e minuten spelade Jonathan Levi snyggt fram David Johannesson i straffområdet, David fick en tackling i skottögonblicket och Mergim Krasniqi kunde lägga beslag på bollen.

I 72:e minuten gjorde Norrby ett offensivt byte, tog ut Jesper Brandt och satte in Gzim Istrefi, Gzim gick upp på topp och Nicklas Savolainen tog ett halvt steg tillbaka. I 77:e minuten kom David Johannesson in från höger och sköt ett skott som Mergim Krasniqi tog hand om. I 81:e minuten bytte Öster ut Robin Östlind och satte in Sebastian Crona. Minuten efter kom Jonathan Levi fram på vänsterkanten och sköt strax utanför Mergim Krasniqis vänstra stolpe. I 83:e minuten bytte Norrby ut Patrik Pettersen mot Medi Dresevic, som fick göra comeback efter sin envetna knäskada.

I 84:e minuten gjorde Östers Isaac Shaze en snygg soloraid från vänster längst kortlinjen, det slutade med att Mergim Krasniqi nöp bollen framför fötterna på Isaac. Som tack för den raiden bytte Öster ut Isaac Shaze och satte in Lars Fuhre. I 88:e minuten tappade Norrby bollen på mitten och Lars Fuhre kunde spela fram Jonathan Levi som sköt mot mål, Mergim Krasniqi räddade. Tilläggstiden på 4 minuter förlöpte utan att några vassare chanser skapades åt något håll.

Norrby stod inte att känna igen idag. Efter de senaste matchernas urladdningar har vi vant oss vid att se ett aggressivare och mer kampbetonat Norrby än vad som visades upp i Växjö idag. Öster har ett komplett och välbalanserat lag och det är ingen katastrof att få stryk med uddamålet av dem på deras egen hemmaplan, men likväl saknade jag Norrbys jävlaranamma idag. Det är de takterna som måste tas fram på den här nivån.

Öster vann rättvist och kommer sannolikt tillhöra topplagen när serien ska slutredovisas i höst. Försvaret höll tätt sånär som på Adam Ståhls nick och i anfallet har de spelare som Jonathan Levi, David Johannesson och Robin Östlind som är kapabla att ställa till med problem för vilket lag som helst i den här serien. För Norrbys del nöjer jag mig med att konstatera att laget kan bättre än så här. Även Norrby måste dock tillåtas ha sämre dagar och jag räknar med att det blir andra bullar hemma mot Syrianska på lördag.