Matchnummer: 000005126
Samling:17:30
Förlust i slutminuterna mot ÖIS
2017-08-01 08:35
Hela sommaren har ÖIS gått och ruvat på hämnd för den utskåpning de fick utstå när Norrby vann med 5-1 i våras. Nu skulle de visa var skåpet ska stå och förutsättningarna var de bästa, hemmaplan och ett av skador och avstängningar hårt drabbat Norrby. ÖIS kom undan med blotta förskräckelsen och var säkert tacksamma över den uddamålsseger med 2-1 de bärgade ikväll.
ÖIS började bäst och Norrby hade svårt hänga med i inledningen av matchen. I 6:e minuten kom en ÖIS-forward fri med Mergim Krasniqi och sköt, Mergim fick ut en hand och styrde bollen till hörna. I 9:e minuten fick ÖIS Albin Skoglund ett friläge framför mål efter ett misslyckat pass från Marcus Översjö, skottet strök strax utanför Mergim Krasniqis vänstra kryss. I 15:e minuten lyfte ÖIS in bollen i spelargröten framför Mergim Krasniqi, Jesper Brandt rensade undan. I 21:e minuten slog ÖIS en hörna från vänster som sommarens nyförvärv Petter Björlund satte till pannan på, bollen gick rätt upp i Mergim Krasniqis vänstra kryss och gav ÖIS ledningen med 1-0. Klart rättvist i det skedet av matchen.

I 25:e minuten spelade Kadir Hodzic fram Abdo Saidi som sköt direkt, målvakten fick göra en kvalificerad räddning för att freda sitt mål. I 30:e minuten slog ÖIS en frispark som Johan Hammar nickade över. Strax efter slog Kadir Hodzic in en boll från vänster, Abdo Saidi fick foten på bollen som gick strax utanför målvaktens vänstra stolpe. I 37:e minuten spelade Abdo Saidi fram Prosper Kasim som sköt strax över målvaktens högra kryss. Minuten efter slog Nino Osmanagic en frispark som Marcus Översjö nickade över. I 39:e minuten fick Leonard Pllana en löpboll där han i kamp med tre försvarare fick iväg en riktig rökare, ÖIS målvakt Stojan Lukic hann få ut näven och boxade undan bollen.

I 41:e minuten chansade Leonard Pllana med ett skott som hamnade på utsidan av målvaktens högra stolpe. I 42:e minuten fixade Prosper Kasim till en hörna som han slog till Jesper Brandt, Jespers skott fastnade i spelarmuren. Strax därefter kunde det blivit ett nytt läge för Norrby när Leonard Pllana löpte exemplarisk på vänsterkanten och fick bollen perfekt serverad – dessvärre uppskattades inte tilltaget av linjemannen, som felaktigt blåste av Leonard Pllana för offside. Det var det sista som hände före paus.

ÖIS började matchen starkt och ledningsmålet kom inte som någon överraskning. Efter målet verkade ÖIS nöjda och tappade det grepp om matchen de hade inledningsvis. Norrby flyttade fram positionerna och skapade ett antal chanser, men fick inte in bollen bakom Stojan Lukic i ÖIS-målet.

På vänsterkanten in en hård boll till Johan Elmander som hann få en tå på bollen som hamnade en bit utanför Mergim Krasniqis vänstra stolpe. I 48:e minuten sköt Medi Dresevic utanför efter en hörna. I 51:e minuten får Leonard Pllana bollen utanför straffområdet och vänder sig och skjuter strax utanför målvaktens vänstra stolpe. I 52:e minuten slår ÖIS in en farlig frispark framför mål, Mergim Krasniqi går upp och boxar bort bollen. I 54:e minuten slog ÖIS Jacob Ericsson ett fint inlägg som Daniel Paulsson nickade över. I 59:e minuten gjorde ÖIS sitt första byte och tog ut Emil Skogh och satte in sommarens nyförvärv Hakeem Araba. I 61:e minuten fick Johan Elmander fritt skottfält från 20 meters håll och dundrade på, Mergim Krasniqi styrde bollen till hörna. I 62:e minuten bytte Norrby ut Prosper Kasim och satte in Alen Krasnici.

I 70:e minuten fick Hakeem Araba bollen med ryggen mot mål, han vände sig snabbt och klippte till rejäl, Mergim Krasniqi räddade. I 74:e minuten bytte Norrby ut Liridon Gashi mot Gzim Istrefi. Minuten efter tog Öis ut Albin Skoglund och satte in Daniel Sliper. I 77:e minuten hade ÖIS ett spelarövertag framför Norrbys mål, bollen hamnade hos Daniel Sliper som sköt ett lamt mot Mergim Krasniqis högra stolpe, Mergim plockade lätt upp bollen. Den chansen borde ÖIS förvaltat bättre.

I 79:e minuten lämnade Johan Elmander planen och ersattes av Rasmus Adernil Bozic. I 80:e minuten tog sig Gzim Istrefi snyggt fram längst kortlinjen på högerkanten och spelade bollen snett inåt bakåt, tyvärr hann en ÖIS-fot bryta och chansen upp i rök. I 82:e minuten gjorde Norrby ett sista offensivt byte och ersatte Kardo Aso med Shkelqim Krasniqi. I 85:e minuten bröt Norrby ett ÖIS-anfall och bollen spelades upp till Leonard Pllana, som från eget straffområde frispelade Gzim Istrefi som helt ren sprang mot mål och iskallt placerade in bollen i målvaktens vänstra burgavel. Gzim blev så lycklig att tröjan åkte av av bara farten och det gula kortet kom som ett brev på posten. Tyvärr inte levererat av Postnord, då hade säkert Gzim sluppit undan.

Efter Norrbys kvitteringsmål vaknade ÖIS upp och i den 88:e minuten fick inhopparen Daniel Sliper bollen 15 meter från mål, han vred och vände innan han pricksköt in 2-1 via Mergim Krasniqis vänstra stolpe. Norrby försökte förgäves få till ännu en kvittering. ÖIS var nära ta vara på de ytor ett offensivt satsande Norrby lämnade när Daniel Sliper blev frispelad på egen planhalva och satte fart mot Norrby-målet, Shkelqim Krasniqi sprang ifatt Daniel Sliper som försökte sig på en lobb över Mergim Krasniqi, som lämnat sitt mål för att skära av skottvinklarna. Lobben blev dock inte tillräckligt hög för att passera Mergim Krasniqi, som lätt lade beslag på bollen. I 93:e minuten kom nästa ÖIS-chans då Hakeem Araba fick bollen några meter in på Norrbys planhalva, 100-kilosbjässen Hakeem slog bollen förbi Medi Dresevic som helt sonika bröstade upp sig och ställde sig i vägen för Hakeem. Hakeem Araba stöp i backen efter kontakten med den norrbyitiska graniten och Medi Dresevic belönades med ett gult kort för bedriften. Efter drygt 4 minuters tilläggstid blåste domaren av matchen.

Bortsett från en lite darrig inledning tycker jag Norrby stod upp bra mot hemmastarka ÖIS. Överraskande bra med tanke på förutsättningarna. Det visar att Norrbys trupp håller måttet.

Jag hade verkligen unnat Norrby en poäng ikväll, jag tycker de gjorde sig förtjänta av en poäng även om man inte kan påstå att det var direkt orättvist att ÖIS vann med uddamålet. Kul att Gzim fick näta, en lojal slitvarg som har mer att ge. Bäst på planen ikväll tycker jag Mergim Krasniqi var, han gjorde flera riktigt svettiga räddningar och var chanslös på målen, även om han otroligt nog var nära nå Daniel Slipers segermål. Har svårt förstå hur Daniel Sliper hamnat på ÖIS avbytarbänk, en kapabel spelare med ett ruskigt vasst skott. Jag skulle inte protestera om han löste en enkelbiljett på linje 100.

Nu ser vi fram emot matchen mot Helsingborg på lördag!