Matchnummer: 000005146
Samling:17:30
Ras i andra halvlek mot TFF
2017-08-16 08:38
I 45 minuter var det spel- och målmässigt jämnt på Vångavallen. I andra halvlek tog ett starkt hemmalag över helt. Det slutade 5-1 till Trelleborgs FF, som klättrar upp tredjeplats i tabellen. I nedre halvan är det tio lag inom elva poäng. Vi får ladda om till Dalkurd hemma på söndag.
Jag befarade innan matchen att Norrby skulle få det tufft på Vångavallen mot ett formtoppat Trelleborg. Det blev värre än jag föreställt mig, Norrby klappade ihop helt under andra halvlek och fick stryk med 5-1.
Norrby startade bra och i 5:e minuten testade Medi Dresevic med ett skott från 35 meter, lätt match för målvakten Marko Johansson. I 9:e minuten försökte Jesper Brandt hitta Niclas Savolainen med ett inspel framför mål, en försvarare hann emellan och bröt. I 11:e minuten drog Nicklas Savolainen på sig en varning och missar därmed matchen mot Dalkurd. Så långt in i matchen pressade Norrby högt upp och höll samtidigt Salif Camara Jönsson i strama tyglar, det såg bra ut.

I 16:e minuten tvingades Trelleborgs målspruta Salif Camara Jönsson lämna planen på grund av skada och ersattes med Kristian Haynes. I 18:e minuten fick Kadir Hodzic sträcka på sig för att bryta ett inspel från en trelleborgsforward, bollen gick till hörna. I 19:e minuten gjorde Mergim Krasniqi en fin räddning på ett studsande skott nere vid sin högra stolprot. I 23:e minuten sköt Trelleborgs Dino Islamovic strax utanför Mergim Krasniqis vänstra stolpe. I 25:e minuten Spelade Mattias Håkansson fram Zoran Jovanovic på högerkanten, han tittade upp och serverade en drömpassning snett inåt bakåt till Erik Andersson som säkert placerade in 1-0 till Trelleborg.

Två minuter därefter spelade Adam Ståhl fram Nino Osmanagic som fick en halvträff, bollen hamnade hos Marcus Översjö som vände och vred tills han hittade en lucka och kvitteringen var fixad. Det kändes bra med en snabb kvittering och resultatet 1-1 kändes rättvist så långt. I 31:e minuten spelade Nino Osmanagic fram Adam Ståhl som sköt ett tamt skott som målvakten lätt lade beslag på. Strax därefter frestade Gzim Istrefi med ett skott, målvakten räddade. I 37:e minuten spelade Marcus Översjö fram Adam Ståhl som sköt rakt på målvakten. I 41:e minuten var det nära att Erik Andersson fick fritt skottläge men Viktor Nilsson hann få en fot på bollen som gick till hörna. Hörnan slogs och Dino Islamovic nickade över.

I 42:e minuten hade Norrby några fina kombinationer framför Trelleborgs målområde, avslutades med att Marcus Översjö klackade till en fristående Jesper Brandt som sköt, målvakten räddade. I 46:e minuten spelade Zoran Jovanovic fram Kristian Haynes som sköt strax utanför Mergim Krasniqis vänstra stolpe. Det var det sista som hände innan pausvilan. Första halvleken var jämn spelmässigt och matchen kändes helt öppen.

Om Norrbys första halvlek var OK så var den andra katastrofal. Det var svårt att förstå att det var samma manskap på planen i den andra halvleken. Det inte bara blåste en stark motvind, allt gick fel. I 52:e minuten fick Trelleborg en frispark rakt framifrån på ca 25 meters avstånd. Erik Andersson slog frisparken efter marken, den ändrade riktning i spelarmuren innan den tog stolpens insida och studsade i mål via målvakten. Mergim Krasniqi var nära att nå bollen som tycktes studsa till innan målet. Trelleborg tog över alltmer och det var ett virrigt och håglöst Norrby på planen, helt olikt det lag som bjudit oss på många högtidsstunder de senaste veckorna.

I 55:e minuten sköt Anton Tideman ett skott utanför Mergim Krasniqis vänstra stolpe. I 58:e minuten spelade Zoran Jovanovic fram Dino Islamovic, som sköt ett skott som studsade i marken och via Mergim Krasniqis händer, innan den lade sig tillrätta i nätmaskorna. Det såg billigt ut och det är möjligt att det får skrivas på planens konto, men det gäller att även bemästra ett mindre perfekt underlag än Borås Arenas konstgräs. Trelleborg tog sig fram alltför lättvindigt, framförallt på vänsterkanten, men hela försvaret var darrigt i det här skedet av matchen.

I den 61:e minuten försökte Gzim Istrefi skruva in en boll vid målvaktens högra stolpe, men förgäves. I 63:e minuten bytte Norrby ut Gzim Istrefi och satte in Prosper Kasim. I 69:e minuten fick Mergim Krasniqi revanschera sig genom en svettig dubbelräddning, först en nick vid sin högra stolpe sedan ett närskott efter marken sekunderna därefter. I 71:e minuten tog Norrby ut mittbacken Medi Dresevic och satte in forwarden Leonard Pllana. Ett sista försök komma tillbaka in i matchen. De planerna skrinlades dock omedelbart av Zoran Jovanovic, som minuten efter sprang sig fri och behärskat chippade bollen över en chanslös Mergim Krasniqi. 4-1 till Trelleborg och matchen var definitivt avgjord. I 75: minuten bytte Trelleborg ut Mattias Håkansson och satte in Robin Jacobsson. I 77:e minuten tog Trelleborg ut Zoran Jovanovic och satte in Johan Brannefalk. I 78:e minuten gjorde Norrby sitt sista byte och tog ut Adam Ståhl och satte in Shkelqim Krasniqi.

I 81:e minuten rev Kadir Hodzic ner Dino Islamovic innanför straffområdet, straff och en varning på Kadir blev resultatet av den bedriften. Dino Islamovic satte straffen i Mergim Krasniqis högra hörn. Mergim chansade åt rätt håll och var nära att nå bollen, men marginalerna var inte på Mergims sida den här kvällen. I 83:e minuten sköt Leonard Pllana ett skott som tog på en fot innan bollen hamnade i famnen på Trelleborg målvakt. I 86:e minuten var Dino Islamovic nära att utöka Trelleborgs ledning , men Mergim Krasniqi dök ner och snodde bollen framför fötterna på honom och Trelleborgs segersiffror stannade vid 5-1.

Det var en tung afton för alla norrbyiter. Andra halvleken var årets riktiga bottennapp, förhoppningsvis kommer det så förbli. Första halvleken var ändå rätt OK och en förlust borta mot Trelleborg behöver inte vara en katastrof.

Trelleborg visade att de har duktiga forward utöver skyttekungen Salif Camara Jönsson. Zoran Jovanovic och Dino Islamovic var giftiga och även MFF-lånet Erik Andersson visade framfötterna. Trelleborg spelade ut Norrby efter noter i andra halvlek och seglar nu upp som ännu en allvarlig kandidat till en kvalplats till Allsvenskan. Det tjänar inget till att strö salt i såren så jag avstår från individuella omdömen efter kvällens match. Nu gäller det att snabbt studsa tillbaka upp på banan och göra en strong insats på söndag mot Dalkurd.