Samling:14:30
Viktig bortaseger efter osannolik slutminut
2017-08-27 15:43
Norrby var i extas efter det sena avgörandet. Bild: Superettan på facebook
Gårdagens viktiga bortamöte fick en dramatisk avslutning. Hemmalaget hade ett ypperligt läge att ta alla tre poängen i den sista övertidsminuten. Istället blev det ridå ner för de gulklädda, när inhopparen Shkelqim Krasniqi serverade Adam Ståhl efter en snabb omställning. Adam avgjorde åter för Norrby när han satte 1-2 och såg till att poängen hamnade i Borås.
Frej har under sommaren förstärkt laget med fem-sex spelare och det har givit resultat. De senaste matcherna har de slagit Helsingborg med 4-0 och ÖIS borta 3-1. Resultat som ingav respekt och visade att höstens Frej är en vassare upplaga än vårens dito. Jag befarade det värsta.

Det blev en tuff och händelserik tillställning på Vikingavallen i Täby. Matchen började med ett ställningskrig där de båda lagen kände på varann, det märktes att matchen var viktig för båda lagen och att det var tre viktiga poäng som stod på spel. Frej skapade den första chansen när Nsima Peter blev framspelad till höger i straffområdet, han avancerade några meter och sköt ett skott som hamnade på utsidan av Mergim Krasniqis vänstra burgavel. I 11:e minuten kommer Frejs back Jakob Glasberg fram på vänster sidan och slår in en perfekt passning till Joakim Runnemo som sköt direkt från nära håll, Mergim Krasniqi gjorde en svettig reflexräddning. I 14:e minuten var Norrby nära att överlista Frej med en hörnvariant från höger, en kort boll till en mötande norrbyspelare som vände på en femöring och lyfte bollen mot bortre stolpen där Nicklas Savolainen var en hårsmån ifrån att nå bollen.

I 19:e minuten sprang sig Marcus Översjö fri på högerkanten men fick dålig skottvinkel och försökte spela in bollen snett bakåt, bollbanan bröts av Frej. I 20:e minuten fick Adam Ståhl bollen i ett bra läge, men misslyckades med att få till et vettigt skott. I 25:e minuten slog Adam Ståhl en frispark från 25 meter en bra bit över målet. I 27:e minuten sköt Frejs Dida Rashidi över från 15 meter. I 28:e minuten var det nära att Frej tog ledningen men Marcus Översjö räddade Norrby med att nicka undan bollen vid Mergim Krasniqis vänstra stolpe. Även om matchen var spelmässigt jämn kändes Frej farligare och hade de vassare chanserna. I 32:e minuten fick Leonard Pllana en boll från Nino Osmanagic som han nickade över. I 35:e minuten spelade Frej ett fyndigt kortpassningsspel inne i Norrbys målområde som de borde förvaltat bättre, nu sumpade de chansen genom att ställa sig offside. I 38:e minuten hade Frej ett snygg växelspel på vänsterkanten, men Norrby hann bryta innan några vassare chanser skapades. I 40:e minuten var Frejs Nsima Peter på väg igenom, men Max Watson dök upp som en räddande ängel och fick undan bollen.

I 41:e minuten vek Adam Ståhl in från vänster och sköt ett skott som gick utanför Frejs vänstra stolpe. I 45:e minuten kom Norrbys dittills vassaste chans när Medi Dresevic frispelade Leonard Pllana som avancerade och sköt ett hårt skott – tyvärr rätt på Frejs målvakt Marko Atanackovic. En meter åt sidan och Norrby hade tagit ledningen.

Frej startade bäst men Norrby jämnade ut spelet efterhand och halvleken var spelmässigt ganska jämn, Frej var dock det lag som hade de farligaste chanserna och laget som kändes hetast första halvleken. I pausvilan passade Norrby på att byta ut Leonard Pllana och sätta in Abdo Saidi.

I 47:e fick Niklas Savolainen ett bra läge från 15 meter och sköt ett skott som målvakten lade beslag på. I 52:e minuten sköt Nino Osmanagic ett skott som tog på en spelare och gick till hörna. I 54:e minuten bytte Frej ut lagkaptenen Richard Spong och satte in Martin Falkeborn. I 55:e minuten spelade Dida Rashidi ut bollen på högerkanten, där Jakob Glasberg tog emot och slog bollen snett inåt bakåt till Joakim Runnemo som från nära håll behärskat slog in 1-0 till Frej mellan benen på Mergim Krasniqi. Minuten efter hade Dida Rashidi en nick från nära håll som Mergim Krasniqi räddade. I 60:e minuten kämpade Adam Ståhl på vänsterkanten till sig bollen vid kortlinjen och spelade in den framför mål där Gzim Istrefi löpte smart och hann först på bollen och vrickade in kvitteringen till höger om Frejs förtvivlade målvakt.

Än en gång hade Norrby hämtat in ett underläge. Tidigt i våras när skadeläget var som värst innebar ett baklängesmål att luften gick ur laget och det kändes uppgivet, in nuläget är det tvärtom – ett baklängesmål tas som en förolämpning och fungerar som tändvätska för laget. Jag älskar den inställningen!

I 67:e minuten lyfte Dida Rashidi in bollen från vänster, Nsima Peter sköt utanför Norrbys vänstra stolpe. Minuten efter slog Gzim Istrefi ett inlägg från höger som Niklas Savolainen nickade över. I 75:e minuten spelade Jakob Glasberg in bollen till Martin Falkenborg som sköt från nära håll, Mergim Krasniqi räddade med en blixtsnabb fotparad. Strax därefter slog Frej en lång boll på Pontus Åsbrink som var på väg igenom norrbyförsvaret, han fick dock inte bollen under kontroll utan Mergim Krasniqi kunde ta hand om den. I 78:e minuten sköt Frej en frispark från 30 meter som Niklas Savolainen styrde ut till hörna.
I 79:e minuten tog Frej ut målskytten Joakim Runnemo och satte in Joseph Ceesay. I 83:e minuten sköt Adam Ståhl strax utanför Frejs högra stolpe. I 84:e minuten sköt Marcus Översjö utanför Frejs högra stolpe. I 85:e minuten tog Norrby ut Nino Osmanagic och satte in Alen Krasnici. I 87:e minuten bytte Frej ut Pontus Åsbrink mot Admir Catovic. I 88:e minuten sköt Jakob Glasberg ett inlägg från höger som Nsima Peter nickade utanför Mergim Krasniqis högra stolpe.

I 90:e minuten gjorde Norrby sitt sista byte, tog ut målskytten Gzim Istrefi och satte in Shkelqim Krasniqi. I 92:e minuten fick Frej en onödig frispark från höger en bit utanför straffområdet. Hjärtat satt i halsgropen när 19 spelare packade ihop sig framför Mergim Krasniqis bur och Frejs spelare tog sats för att slå frisparken. Frisparken slogs snett bakåt in i straffområdet där Norrbys inhoppare Alen Krasnici i kamp med en Frejspelare lyckades styra bollen till Norrbys nyligen inbytte Shkelqim Krasniqi som satte av i turbofart mot Frejs mål. Med sig hade han tre medspelare mot Frejs ende försvarare och målvakten. Shkelqim hade med sig Alen Krasnici till vänster och Adam Ståhl till höger, fintade backen och slog ut bollen till Adam Ståhl som avancerade några meter innan han säkert placerade in bollen i målvaktens högra hörn. Norrby hade vänt ännu en match! Efter 30 sekunders ytterligare spel blåste domaren av matchen och jublet visste inga gränser i Norrbylägret eller på krogarna i Borås!

Frej var bra och det var en prestation av Norrby att vända dagens match och bjuda på en så sprakande avslutning. Hela laget ska ha en eloge för dagens insats! Frej spelade en snabbt och fyndigt kortpassningsspel men Norrby höll ihop laget och redde ut de problem som dök upp. Mergim Krasniqi sa innan matchen att han måste höja sig ett snäpp om vi skulle kunna slå Frej, det gjorde han med råge! Adam Ståhl och Gzim Istrefi tycker jag också är värda ett extra omdöme idag. Bäst i Frej var Joakim Runnemo och Jakob Glasberg.

Nu ser vi fram emot matchen mot Varberg nästa måndag!