Matchnummer: 000005185
Samling:15:30
Heroisk kämpainsats när BP besegrades i Gratismatchen
2017-09-18 08:18
Norrby gjorde en heroisk kämpainsats då de slog serietvåan Brommapojkarna med 1-0. Det var en händelserik match vilket hörnstatistiken 15-11 till Norrby visar. Norrby vann helt rättvist och BP lyckades inte skapa en enda riktigt vass målchans efter pausen, även om de slet och jobbade för en kvittering.
Norrby var taggade och visade omgående att de tänkte straffa BP för det snöpliga poängtappet mot Gefle. I 2:e minuten bröt Kadir Hodzic in från vänster och slog in en boll mot Marcus Översjö, målvakten hann precis snyta bollen framför fötterna på Marcus. I 5:e minuten slog Nino Osmanagic en kort hörna från vänster till Marcus Översjö, som vände och lyfte bollen mot bortre stolpen, BP bröt och bollen hamnade hos Jesper Brandt som sköt över. I 9:e minuten bröt BP:s Joel Qviberg in från vänster och sköt ett skott som Mergim Krasniqi tog hand om.

I 10:e minuten spelade Abdo Saidi fram Marcus Översjö som sköt, en försvarare täckte och returen gick till Prosper Kasim som sökte skottläge och sköt, en back bröt till hörna. I 11:e minuten kom Prosper Kasim in från höger och lyfte in bollen framför målet, BP-målvakten Rasmus Emanuelsson boxade undan. I 13:e minuten spelade Prosper Kasim fram Marcus Översjö, en back bröt och bollen gick till hörna. Hörnan, som kom från vänster nickades av Jesper Brandt på en back till ännu en hörna.

I 14:e minuten kom BP:s målfarlige Kevin Kabran fri med Mergim Krasniqi till vänster i målområdet, vi - och troligen även Mergim - förväntade oss att han skulle slå den mot bortre burgaveln där det fanns en lucka, men han överraskade oss med en stänkare mot främre stolpen. Mergim lät sig inte luras utan slängde sig och fick fingrarna på bollen och styrde ut den till hörna. Ännu en kvalificerad räddning av Mergim Krasniqi. Hörnan slogs från vänster och Mergim Krasniqi gick upp och rensade undan med en rak höger!

I 18:e minuten slog Prosper Kasim en hårt inåtskruvad boll från höger, en back slängde sig och bröt. I 20:e minuten stöp Marcus Översjö i straffområdet, fallet imponerade inte på den rutinerade domaren Granit Macedonci som friade. I 22:e minuten kom BP:s stjärnskott Viktor Gyökeres fri till höger i målområdet och sköt ett hårt skott som Mergim Krasniqi fick rätt i famnen och greppade. En retur i det läget hade varit direkt hälsovådlig med norrbyögon sett.

I 28:e minuten slog BP en hörna från höger som nickades mot Mergim Krasniqis högra stolpe, där Kadir Hodzic rensade undan. I 35:e minuten sköt BP:s Viktor Gyökeres ett skott från 20 meter som Mergim Krasniqi tog hand om. I 37:e minuten drev Kadir Hodzic in från vänster och passade Jesper Brandt som språngnickade utanför BP:s vänstra stolpe. I 44:e minuten slog Kadir Hodzic ett inlägg från vänster som bröts av en back framför Prosper Kasim, som som redan laddat för en volleykanon. I 45:e minuten spelade Prosper Kasim snett bakåt till Nino Osmanagic som sköt via en back till hörna. Hörnan, som lades på övertid, sköts av Nino Osmanagic mot bortre stolpen där Medi Dresevic gick i närkamp med BP:s försvarare samtidigt som Jesper Brandt kom flygande som en kamikazepilot över huvudena på spelarhögen och med axeln hjälp styrde in bollen vid BP:s vänstra stolprot. Ett riktigt kampmål av rejälaste virke! Publiken blev vild av glädje och vi vrålade oss hesa redan innan pausvilan.

Det var en fartfylld första halvlek med ett böljande spel. Norrbys ledningsmål var inte oförtjänt även om halvleken spelmässigt var relativt jämn.

Andra halvleken startade och i den 47:e minuten fick Mergim Krasniqi ett bakåtpass och prickade BP:s Christopher Brandeborns skalle med uppspelet. Brandeborn som stod på 15 meters avstånd stöp som en fura och domaren tvingades kontrollera tillståndet innan matchen kunde fortsätta. I 54:e minuten sköt Nino Osmanagic ett skott som målvakten räddade. I 56:e minuten sköt Nino Osmanagic ännu ett skott, den här gången från 25 meter, även den bollen tog målvakten hand om.

I 57:e minuten sköt Marcus Översjö, målvakten räddade. I 62:e minuten bytte BP ut Tim Söderström och satte in Luca Gerbino Polo. I 63:e minuten slog Nino Osmanagic en lång frispark från höger mot bortre stolpen, Jesper Brandt slängde sig och språngnickade snett inåt bakåt, BP rensade undan. I 67:e minuten sköt BP:s Jacob Ortmark ett skott utanför Mergim Krasniqis högra stolpe efter en högerhörna. I 69:e minuten tog BP ut Jacob Ortmark och satte in Imad Khalili.

I 70:e minuten sköt Prosper Kasim ett skott som tog på en back. Strax därefter sköt han igen, målvakten tippade till hörna. Nu följde sex norrbyhörnor på raken och BP var oerhört pressat i det läget. Efter den sjätte hörnan slarvade Norrby bort en boll och BP anföll med en hörna som resultat. Känslan var att "lagen om alltings inneboende jävlighet" skulle träda i kraft och att den hörnan skulle resultera i ett kvitteringsmål! Dessbättre kom mina farhågor på skam och Norrby rensade undan hörnan och behöll ledningen.

I 73: e minuten slog Prosper Kasim en boll från höger som Adam Ståhl nickade och målvakten greppade. Det hårda matchtempot och det böljande spelet började ta ut sin rätt och det fanns gott om trötta ben på planen. Det resulterade bland annat i en del felpass som gav BP några onödiga omställningar. I 79:e minuten hade BP ett skott som tog på en medspelare och rullade utanför Mergim Krasniqis högra stolpe. I 80:e minuten lyfte Norrby in en lång frispark framför BP:s mål, målvakten gick upp och tog bollen och tappade den innan han till slut redde ut situationen.

I 84:e minuten hade BP:s Marcus Gustavsson ett skott över efter en hörna. I 85:e minuten hade Prosper Kasim ett skott från höger som målvakten tog. I 86: e minuten sköt Adam Ståhl ett hårt skott som täcktes av en back. I 89:e minuten slängde sig Nicklas Savolainen för att bryta ett inspel från höger.
I 90:e minuten bytte Norrby ut Prosper Kasim som hyllades med stående ovationer av publiken, han ersattes av Alen Krasnici. I 91:e minuten spelade Abdo Saidi fram Marcus Översjö som sköt, målvakten räddade. Norrby spelade sedan klokt och fick tiden att gå tills domaren satte pipan i munnen och blåste av tillställningen.

Dagens match bjöd sponsorerna på och publiksiffran 1075 personer var en klar besvikelse. Jag är dock övertygad om att de som letade sig till arenan idag återkommer. Bättre än så här kan det knappast bli, en fartfylld match mellan två kämpande lag i poängnöd, om än i varsin ända av serietabellen.

Norrby gjorde en fantastisk match idag, de kämpade ursinnigt hela matchen och svettdropparna skvätte ända upp på läktaren. Jag kan inte sluta förundras över Norrbys resa, ekonomiskt en katt bland hermelinerna men med en lagmoral som är enorm!

Brommapojkarna har ett bra lag även om Norrby idag effektivt plockade ner dem. Deras målfarliga frontfigurer Viktor Gyökeres och Kevin Kabran fick bara var sin chans idag och Mergim Krasniqi hade igenspikat för dagen.

Glädjande att åter få njuta av Prosper Kasims speluppfattning och bollbehandling. Jesper Brandt var tillbaks på plan och det är där han hör hemma. Kadir Hodzic och Nino Osmanagic är också värda ett omnämnande, liksom för övrigt resten av laget. Jag vill inte ta till några överord utan konstaterar bara att det här gjorde ni rent makalöst bra grabbar!

På söndag tar vi emot Öster hemma 15:00, kom i god tid!