Samling:12:30
Norrby lyfter i tabellen efter seger mot Degerfors
2017-10-15 19:02
Prosper Kasim var en av de inbytta målskyttarna i lördagens match
Norrby tog en meriterande skalp på arenan igår då de vann över Degerfors med 2-0. Det var en mycket händelserik och tempofylld tillställning, utan några döda punkter, och jag har nog aldrig varit så utpumpad förr efter en match från läktarplats.
Redan efter två minuters spel var det nära att Degerfors tog ledningen. Det var Kevin Wright som kom in från vänster och fri med målvakten drog på ett hårt skott från nära håll, Mergim Krasniqi svarade med en blixtrande fotparad och fredade sitt mål. I 5:e minuten försökte Marcus Översjö Nicklas Savolainen med ett inspel framför mål, en back hann mellan och bröt. Norrby satte en hög press på Degerfors och skapade några halvchanser. I 9:e minuten slog Kardo Aso ett fint inlägg som rensades undan av Degerfors. I 13:e minuten hann Gzim Istrefi upp en boll vid kortlinjen och slog ett inlägg från vänster som Nicklas Savolainen fick pannan på, men Degerfors kunde rensa undan.

I 16:e minuten hade Gzim Istrefi ett fräsande skott från 20 meter som målvakten hade vissa besvär med. I 19:e minuten spelade Kardo Aso fram Adam Ståhl som försökte nå Abdo Saidi, Degerfors bröt. I 21:e minuten gjorde Mergim Krasniqi en fantastisk dubbelräddning då han först räddade Shpetim Hasanis hårda skott och sedan störtdök för att blockera Sargon Abrahams skott på returen. När Norrby rensade undan fick Kevin Wright bollen i huvudet från nära håll och blev rejält groggy. I 24:e minuten slog Max Watson ett fint inlägg som både Marcus Översjö och Niklas Savolainen var hårsmånen från att nå med pannan.

I 28: e minuten sköt Adam Ståhl efter en hörna, målvakten räddade. I 29: e minuten spelade Abdo Saidi fram Gzim Istrefi som skarvade till Marcus Översjö, målvakten dök ner och nöp bollen framför fötterna på Marcus. I 33:e minuten rensade Medi Dresevic undan ett farligt inspel från Degerfors. I 34:e minuten spelade Adam Ståhl fram Marcus Översjö, målvakten slängde sig och bröt bollbanan. I 36:e minuten tvingades Degerfors Kevin Wright lämna planen pga huvudskada och ersattes av Filip Stankovic. I 37:e minuten spelade Marcus Översjö ut en boll till vänster där Adam Ståhl mötte och sköt mot bortre stolpen, målvakten räddade.

I 43: e minuten hade Degerfors Mihlali Mayambela ett rykande skott som strök förbi Mergim Krasniqis vänstra kryss. I 45:e minuten spelade Marcus Översjö fram Abdo Saidi som sköt strax utanför målvaktens vänstra stolpe. Domarens pipa ljöd för halvtid och vi kunde pusta ut på läktarna. Det var en oerhörd tempofylld och chansrik första halvlek. Spelmässigt rätt jämn, men Degerfors hade de vassaste chanserna. Så här långt var det Mergim Krasniqis förtjänst att matchen fortfarande var mållös.

I 46:e minuten sköt Nino Osmanagic ett skott som målvakten räddade. I 49:e minuten lyfte Degerfors Shpetim Hasani in bollen till Sargon Abraham som försökte sig på en konstspark, men slog knut på sig själv och Medi Dresevic kunde ta hand om bollen. I 49:e minuten kom Mihlali Mayambela helt fri med Mergim Krasniqi och sköt från 10 meter, Mergim Krasniqi svarade för ännu en suverän räddning då han störtdök och styrde ut bollen till hörna. I 52:e minuten sköt Gzim Istrefi högt över från 25 meter och strax därefter gjorde Sargon Abraham detsamma för Degerfors räkning.

I 63:e minuten spelade Max Watson fram Marcus Översjö som vände och sköt, målvakten räddade. Degerfors startade andra halvlek bäst och satte Norrby under press med ett snabbt och fyndigt passningsspel. I 65:e minuten stack Marcus Översjö mellan med ett inspel till Nicklas Savolainen som nickade på mål, men målvakten var på sin vakt och nöp bollen. I 70:e minuten slog Mihlali Mayambela ett lågt farligt inlägg från höger som Medi Dresevic kastade sig och bröt. I 72:e minuten bytte Norrby ut Gzim Istrefi och satte in Leonard Pllana.

I 73:e minuten spelade Sebastian Olsson fram Emil Johansson som lyfte in bollen till Shpetim Hasani som nickade utanför Mergim Krasniqis högra stolpe. I 76:e minuten bytte Norrby ut Adam Ståhl och satte in Prosper Kasim. I samma minut tog sig Mihlali Mayambela snyggt fram längs vänster kortlinje, kom fri med Mergim Krasniqi, och sköt ett hårt skott från nära håll. Mergim Krasniqi nöp projektilen och lyckades hålla den utan att ge Mayambela chansen på en retur. Ännu en kvalificerad räddning! I 77:e minuten kom Leonard Pllana fram till vänster och sköt ett hårt skott som målvakten räddade.

I 79:e minuten var Mergim Krasniqi långt utanför sitt målområde och slog en långboll till Marcus Översjö på högerkanten, Marcus nickskarvade vidare till Prosper Kasim som tog ner bollen och drog några försvarare innan han sköt ett skott, som via Leonard Pllanas sko studsade in i borte burgaveln. 1-0 till Norrby och jag hörde mig själv vråla som en stucken gris! Nu väntade drygt 10 minuters vånda. I 79:e minuten bjöds Degerfors på en gratischans i ett bra läge, som väl var gick skottet utanför. I 80:e minuten spelade Kardo Aso in till Leonard Pllana som nickade utanför målvaktens vänstra stolpe.

I 84:e minuten spelade Prosper Kasim fram Leonard Pllana från vänster, Leonard sköt ett hårt skott som målvakten räddade. Strax därefter hade Degerfors ett farligt inlägg från vänster som Medi Dresevic bröt till hörna. I 87:e minuten bytte Norrby ut backen Kardo Aso och satte in Alen Krasnici. Viktor Nilsson tog över backplatsen och Niklas Savolainen gick ner som mittback jämte Medi Dresevic, där han gjorde stor nytta under matchens slutskede. I 89:e minuten spelade Sebastian Olsson fram Mihlali Mayambela som sköt ett bra skott, men Mergim Krasniqi var omutlig idag och tog även det skottet. I 93:e minuten vann Leonard Pllana en duell en bit in på Degerfors planhalva och satte fart mot mål där backen Hampus Zakrisson var ensam försvarare. Abdo Saidi drog sig ut mot vänster och sprang sig helt ren och vi väntade på att han skulle få bollen och bli helt fri med målvakten. Leonard Pllana hade dock andra planer, närmade sig backen, vickade åt vänster och satte dit bollen med en hård och välriktad vänsterfot. 2-0 till Norrby och årets värsta segervrål från läktarna!

Norrby gjorde, i vanlig ordning, en fantastisk kämpainsats idag. Degerfors var bra idag, ett av de bästa lagen som gästat arenan i årets serie. De har en mycket kompetent spelmotor i Sebastian Olsson och en duktig målvakt i Jesse Öst. Kevin Wright hann imponera den dryga halvtimma han spelade innan han tvingades lämna plan pga skada. Mihlali Mayambela var hela tiden på hugget offensivt och väl så bra som Sargon Abraham och Shpetim Hasani idag.

Matchens bäste spelare var utan tvekan Mergim Krasniqi, som gjorde minst 5-6 matchavgörande räddningar idag och gav Degerfors forwards många gråa hår. Medi Dresevic gjorde också en stabil insats och höll ihop försvaret. Marcus Översjö slet som vanligt föredömligt och inhopparna var pigga och lyckosamma. Kort sagt en bra dag!

Nu väntar GAIS borta på lördag. Makrillarna ska rökas!