Matchnummer: 000005113
Samling:14:00
Tung avslutning på vårsäsongen när Norrby föll mot GAIS
2018-06-30 18:30
Nicklas Savolainen gjorde sitt tredje mål för säsongen när Norrby förlorade mot GAIS. Foto: Per Aronsson.
Norrby lyckades inte följa upp den fina insatsen senast på Gamla Ullevi. GAIS tog en rättvis seger då slutsiffrorna skrevs till 4-1.
– Vi var inte med från start i dag, säger Nicklas Savolainen.
Norrbys vårsäsong avslutades med en tung 4-1-förlust mot GAIS. Det var en rättvis sådan då hemmalaget tog kommandot redan från start. Efter 24 minuter kom också 1-0-målet.
I andra halvlek gick laget upp till en 3-0-ledning. Dock så kunde Nicklas Savolainen, sina vana trogen, nicka in reduceringen bara minuten efter.

– Målet gav oss lite energi. Men överlag räckte vi inte till i dag och vi var inte alls med från start kändes det som, säger Norrbys målskytt.

Två minuter innan stopptid punkterade hemmalagets Ajdin Zelijkovic matchen definitivt med sitt 4-1-mål.

Noterbart i Norrby var att 17-årige Wilhelm Ärlig fick göra sin debut i Superettan med 20 minuter kvar att spela.

– Det är klart att det kändes  speciellt och väldigt kul att få springa in på Gamla Ullevi och göra debut. Men det kunde så klart skett under lite roligare omständligheter, det är alltid tungt att förlora, säger den unge debutanten.

GAIS - Norrby IF  4-1 (1-0)
1-0 Andreas Östling (24)
2-0 Edin Hamidovic (57) straff
3-0 Andreas Östling (62)
3-1 Nicklas Savolainen (63)
4-1 Ajdin Zelijkovic (88)

Varningar: Abdo Saidi, Shkelqim Krasniqi, Nicklas Savolainen, Norrby IF

GAIS lag (3-5-2) : Damir Mehic – Niklas Olsson, Carl Nyström, August Wängberg – Erik Jonasson Westermark, Jonas Lindberg (Ajdin Zelikovic), Marcus Bergholtz, Andreas Östling (Johan Svahn), Niklas Andersén – Jesper Jonasson Westermark, Edin Hamidovic (Aiden Connor Harvey).

Norrbys lag ( 4-2-2 ): Mergim Krasniqi – Kardo Aso, Jonathan Azulay, Medi Dresevic, Marc Axengren – Alen Krasnici (Nino Osmanagic), Nicklas Savolainen (k), Abdo Saidi, Adam Eriksson – Hugo Svensson (Wilhelm Ärlig), Ricky Yarsuvat (Shkelqim Krasniqi).