En klubb, många hjärtan
P19
U19 åkte på en riktig smäll!
2016-03-07 22:45

Derby på Borås Arena i en viktig tävlingsmatch. Då spände Elfsborg musklerna och fick till det på ett riktigt fint sätt. Vi hade inte mycket att sätta emot och det känns givetvis lite tomt efter en sådan smocka.

I första halvlekens inledning så visar killarna i Elfsborg att vi var hemma hos dem i deras borg. De visade tydligt att de ville ha revansch från Norrbys senaste derbyvinst. Vi blir ordentligt pressade från start och då kommer också ledningsmålet tidigt för di gule. Vi klarar sedan av att hålla tätt trots det massiva spelövertaget. En bit in i halvleken tar vi oss trots allt tillbaka in i matchen och börjar skapa en hel del fasta situationer runt straffområdet. Ett antal hörnor och frisparkar ger oss energi och en tro på oss själva. När vi sedan får en straff som Simon Jarl förvaltar på bästa sätt så är vi med igen, 1-1!

Mot slutet av halvleken så skapar även Elfsborg några fasta situationer. Det känns lite snöpligt att vi släpper in två mål mitt i vårt eget slott på två inlägg på just fasta. Vi hinner sedan vaska fram en het chans till i slutet av halvleken men den ville inte in. Underläge 1-3 i paus.

I andra går vi ut med inställningen att komma närmare och senare även ikapp. Ett oavgjort resultat hade nämligen gett oss ett läge där vi själva hade haft en fortsättning i cupen i egna händer. Det visar sig istället att det skulle bli det motsatta. Elfsborg gasar på och vi går lite på knäna. Vi får jaga boll då vår motståndarna spelar ett fint anfallsspel med stor rörlighet. Det kändes som att Elfsborg var en man mer i alla situationer över hela plan. När Elfsborg även visar upp ett mycket disciplinerat försvarsspel där hela laget verkligen gör jobbet på ett mycket aggressivt sätt så blir det för svårt för oss. Vi möter kanske med dagens spel Sveriges bästa U19 lag och då kommer vi undan med 1-6 som definitivt är i underkant.

Vi får gratulera vår motståndare och spelarna i Elfsborg för en riktigt fin insats!

Som ledare, några timmar efter denna käftsmäll så kommer sakta en känsla av revansch smygande. En hunger att hjälpa vårt Norrby, vårt U19 och de individer som kan bli riktigt duktiga fotbollsspelare att ta lärdom och förbättra saker som gör skillnad framöver. Det är vår uppgift och vi tror på det!

Gissa om vi kommer ta emot ÖIS hemma på Ramnavallen med hissad fana på söndag kl 14:00. Norrbys sköld kommer då stolt pulsera fram på bröstet igen!