En klubb, många hjärtan
P19
Karaktär gav U19 vinst och serieledning
2015-04-19 20:36
Örebro laget Rynninge IK som hade gjort bra insatser mot bra motstånd hittills i serien kom till ett härligt, soligt Ramna för match mot Norrby U19. Vi visste att vi idag skulle få ett kvitto på hur vi står oss mot bra motstånd och matchen blev precis så jämn och hård som båda lägren hade förutspått.
Matchen startar i ett bra tempo och båda lagen spelar fysiskt med många snabba spelare och med lagdelar som verkligen höll ihop. Det är svårt att hitta igenom med passningar vilket gör att mycket av spelet hamnar på kanterna.
Nikhil hittar dock en nyckel genom att slå en perfekt djupledsboll från sin mittbacksplats på en löpande Timmie som inte gör något misstag utan kyligt sätter bollen. 1-0 efter 7 minuter!
Matchen fortsätter i samma stil med mycket spel på kanterna. Rynninge visar att de är riktigt bra och Norrby får jobba hårt.
Efter en hörna till Rynninge i 32:a minuten går andrabollen ut i mitten av straffområdet rätt i gapet på en motståndare som ganska fritt kan sätta 1-1. Här har vi en hemläxa att göra.
I denna del av matchen har vi en lite sämre period och vi slår bort en del passningar. Detta beror på för dåligt tempo på boll och beslutsfattandet samt för dålig rörelse utan boll.
Detta får vi också betala för. 1-2 görs just för att vi tappar boll på egen planhalva när vi är på väg framåt. Rynninge vänder på spelet blixtsnabbt och en djupledsboll senare så får vi hämta bollen till avspark.
Norrby fortsätter dock jobba hårt och efter att ha lyckats med ett fint anfall i 44:e så når bollen Akil centralt i banan 5-6 meter utanför straffområdet. Akil tvekar inte utan klipper till och får drömträff! Stenhårt utom räckhåll för målvakten vilket gör att vi går till pausvila med resultatet 2-2.
Några utvalda ord ur pauscoachningen får bli att vi måste ta snabbare beslut när vi har bollen i vår ägo!
Matchen ändrar lite karaktär i andra då det verkar som att Rynninge vill börja spela lite rakare och med lite mer höga djupledsbollar mot sina forwards. Norrbyspelarna fortsätter jobba hårt i försvar och även med uppoffrande löpningar i anfallsspelet.
Erik i målet får jobba en del med inlägg och ibland högt upp i straffområdet. Vid 67:e minuten kan han efter ett ingripande kasta ut bollen till Simon på vänsterkanten en bit in på egen planhalva. Simon väljer att utmana och går förbi sin första och andra motståndare inåt mot Rynninges straffområde och kan sedan sticka in bollen på en djupledslöpande Baker. Baker rullar säkert in 3-2 i bortre!
Sista delen av matchen blir en nagelbitare. Hård kamp och uppoffrande spel gör att Norrby kan hålla emot trots att Rynninge jobbar hårt och pressar in mot vårt straffområde.
En liknande situation som vid 3-2 uppstår. Simon gör sig spelbar och går från kanten vid mittlinjen mot Rynninges mål. Efter att ha lyckats gå förbi ett par motståndare väljer Simon istället för att sticka in bollen bakom sista försvaren att utmana på utsidan, kommer förbi och sätter 4-2!