SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrby IF
En klubb, många hjärtan
Akademi
Akademikollen vecka 36
2020-09-02 12:30
P16 - Torslanda. Foto: Jessica Swahn.
Vi tar er igenom en gedigen genomgång med tränare och spelare i veckans Akademikollen. Läs om ett skadedrabbat P19 som gör en stark bortamatch, P17 som tappade ledningen men som fortfarande har chans på toppen och ett P16 som avslutar grundserien i P16 Nationell med två matcher denna veckan.
______________________________________________________________________________________________________
Spelade matcher sedan Akademikollen vecka 35:
P19
Onsdag 26/8, Norrby IF - IF Elfsborg 2-7 (6-0)
Målskyttar: Melvin Andersson, Adam Stenlund
Varningar: Albin Sohlberg Gashi, Dino Cavalic, Olle Erneborn, Simon Samuelsson, Felix Wahle

Söndag 30/8, Trelleborgs FF - Norrby IF 2-2 (1-1)
Målskyttar: Melvin Andersson, Felix Gustafsson
Varning: Benjamin Golshan

P17
Lördag 29/8, Norrby IF - GAIS 2-3 (2-0)
Målskytt: Oscar Gustafsson x2
Varningar: Ahmad Al-Tanib, Kristijan Aleksic, Linus Berglund

P15
Onsdag 26/8, IFK Falköping FF - Norrby IF 2-1 (1-0)
Målskytt: Jacob Abebe
Varning: Yassine Debbarh

Söndag 30/8, Norrby IF - Holmalunds IF 1-1 (1-0)
Målskytt: David Lazic
Utvisning: Jacob Abebe
Varning: Adrian Bajramaj

______________________________________________________________________________________________________
P19
Formkurva: 1 - 1 - 1, 8-12: 4p, -4

Tommy Pedersen, tuffa matcher i onsdags och lördags med en sargad trupp. Vi börjar med hemmamötet mot Elfsborg, vad döljer sig bakom siffrorna?
– Det blev lite olyckligt efter Daniel Shabanis skada, där vi kom i obalans och samtidigt började vi ta en del individuella felbeslut som straffade oss hårt.

I lördags fick flera spelare chansen p.g.a. skador och avstängningar. Ni är så när att få med er alla poäng hem till Borås, men Trelleborg utjämnar i slutet. Är ni mest sura över resultatet eller nöjda med prestationen?

– Att åka och möta ett fysiskt starkt Trelleborgs FF borta på naturgräs är alltid en tuff uppgift. Att sedan ha fem startspelare borta p.g.a. av avstängningar och skador gör inte uppgiften lättare. Vi åkte ner till Skåne med förhoppningen att få med oss en poäng hem och det fick vi, säger Pedersen och fortsätter.

– Men i istället för lättnad kändes det surt att inte få med sig tre poäng hem, då vi lyckades ta ledningen två gånger om och att kvitteringen till 2-2 kom när det bara minuter kvar. Trelleborg uppträdde precis som förväntat med mycket långa bollar, men den nykomponerade backlinjen tog hand om detta på ett förtjänstfullt sätt. På en omställning slår Melvin in en retur som deras målvakt släpper efter ett skott från Victor. Kvitteringen kommer på en kantfrispark där deras spelar når högst.

– Vi tar åter ledningen efter att Tim slagit en kantfrispark som deras målvakt tappar in. Tyvärr så är vi inte riktigt med vid ett inlägg i slutet så att de kan nicka in kvitteringen. Det är ett trött gäng som både är nöjda och lite besvikna som stiger på bussen till Borås. Tre debutanter i P19 Allsvenskan fick vi denna dag: Tim Carling, Gustav Moberg och David Kalén, avslutar Pedersen.

På lördag gästar Helsingborgs IF Ramnavallen. Ett viktigt mittenmöte och möjlighet att skaffa sig lite marginal nedåt. Hur är läget i truppen inför matchen?
– Stämningen i truppen är positiv och det verkar som de flesta av de skadade spelarna är tillbaka och konkurrerar om startplatser igen. Vi får se om det blir match på lördag, då det har förekommit Covid-19 i Helsingborgs trupp. Besked kommer under onsdagen, meddelar Pedersen

Filip Landegren, ni gör en stark prestation mot Trelleborg borta. Hur är din syn på matchen?
– I början av matchen så var det Trelleborg som startade starkast och fick tidigt ett ganska farligt läge. Så fort vi kom igång tyckte jag vi hade bra kontroll på deras offensiv. Genom en bra press tvingade vi Trelleborg till misstag och tar ledningen efter cirka 25 minuters spel. En onödig frispark resulterade i en kvittering lite innan halvtidsvilan. I andra halvleken skiftade inte matchbilden särskilt mycket, vi hade koll på deras offensiv samt att vi hade en del lovande anfall men inget utav lagen skapade några riktigt farliga målchanser. Dock tar vi ledningen genom en lång frispark som målvakten lite turligt tappade in, sedan flyttade Trelleborg fram rejält efter det. Jag tyckte vi stod emot väldigt bra efter målet och vi var så när på att få hem alla tre poängen, vilken självklart är lite surt med tanke på vilken prestation vi gör. 


Ni fick ändra en del i laget och gör det bra efter förutsättningarna. Ni verkar ha ett bra go i truppen?

– Vi drabbades av en del skador och avstängningar inför matchen vilket gjorde att vi fick rotera en hel del, men konkurrenssituationen är väldigt hård i vårat lag och jag tyckte alla som var med kändes hungriga. Sen vet jag mycket väl att väldigt många liksom jag själv var väldigt besvikna över den föregående matchens resultat och det tror jag motiverade oss lite extra inför den här matchen.  


Vad tror du om matchen mot Helsingborg på lördag?
– Det är en väldigt viktig match för oss som jag förväntar mig kommer bli väldigt jämn och tuff. Om vi är påkopplade från start och gör det vi ska så har vi goda möjligheter till att ta tre poäng, hälsar Landegren.

______________________________________________________________________________________________________
P17
Formkurva: 1 - 1 - 1, 11-8: 4p, +3

Martin Hjelm, ni kommer från en tung förlust mot GAIS i helgen. 2-0 efter en stark första halvlek blev till slut 2-3. Tankar?
– Första halvlek gör vi det jättebra där vi stänger ner GAIS och leder rättvist med 2-0. Sedan viker vi ner oss och GAIS höga press ger utdelning med två individuella misstag som straffar oss. Vi är nära 3-3 i slutet men riktigt jobbig förlust när vi gjorde en sådan bra första halvlek, berättar målvaktstränare Hjelm.


Ni har avgörandet i egna händer att sluta topp fyra och spela om kvalplatserna till Allsvenskan. Med ettan, fyran och femman kvar att möta måste det vara en inspirerande avslutning?

– Självklart! Tabellen är tight med flera lag på samma poäng så vi behöver poängen för att ta oss till kval. Det känns som vi har en bra chans. Kan vi spela som i första halvlek mot GAIS kan vi slå alla lag!


Närmast väntar Kållered borta på lördag. Hur ser ni på matchen?
– Det är ett lag som vi inte har mött någon gång, så det känns kul! De har ett liknande facit i serien som vi, så det är verkligen en spännande drabbning. Vi försöker spela vårt spel och siktar på en 100-procentig prestation så ser vi hur långt det räcker, sammanfattar Hjelm.

Oscar Gustafsson, tvåmålsskytt mot GAIS senast, hur ser du på din insats?
– Jag tycker att jag gör en bra match men det finns självklart mycket att fortsätta jobba på. Kul att göra två mål och jag känner mig i helhet väldigt nöjd med min prestation. Tråkigt bara att det inte räckte hela vägen till tre poäng, men det är sånt som händer i fotboll.


Tyvärr vänder GAIS efter två individuella misstag. Hur gick känslorna då?

– Det är alltid tråkigt att förlora en match på det sättet som vi gör det. Jag anser att vi är det helt klart bättre laget denna match men tyvärr så blir vi hårt bestraffade på de individuella misstagen som uppstår. Men som sagt, det är sånt som händer i fotboll och det är bara att fortsätta jobba och ta lärdom av våra misstag.


Ni har fortfarande allt i egna händer och nu gäller det att ladda om inför avslutningen. Hur är stämningen i laget? 

– Stämningen i laget är väldigt bra. Självklart lite surt efter förlusten i helgen men det är bara att ladda om. Efter en förlust blir vi alltid revanschsugna och jag hoppas att vi tar lärdom och kan höja oss nu inför avslutning på säsongen. Vi har som mål att vinna serien och det ska vi se till att göra!

______________________________________________________________________________________________________
P16
Formkurva: 3 - 0 - 0, 17-6: 9p, +9

Hossein Najafi, ni har varit spellediga i en vecka nu efter ett tightare spelschema i augusti. Hur har veckan varit, är alla i truppen tillgängliga?
– Veckan har varit bra, skönt med en ledig helg! Adam är borta under längre tid pga av knäskada annars är alla tillgängliga till de kvarvarande matcherna.

Ni har i stort sätt presterat bra under den korta enkelserien i P16 Nationell Grupp 3. Topp tre går till A-slutspel (troligtvis även fyran) och ni har en bra chans att gå dit. Hur sammanfattar du er insats så här långt?
– Det är en grupp som vill mycket och det är hög träningsnärvaro på de flesta. Vi har blandat och gett lite, men har en bra lagmoral som gör att vi kan vinna även när det går lite sämre spelmässigt. Men annars är vi nöjda och alla höjer sig vecka efter vecka.

På söndag avslutas serien med Stenungsunds IF hemma och innan dess möter ni IFK Göteborg på bortaplan på onsdag. Tankar inför matcherna?
– Mina tankar är att om vi går ut med samma inställning och aggressivitet i både offensiv och defensiv som mot tidigare motstånd, samt vässar till det där lilla sista, så kommer vi som grupp vara nöjda med vår prestation.

Vi önskar er lycka till och hoppas att vi får snacka upp A-slutspelet nästa vecka!
– Tack! Killarna är värda A-slutspel och de kommer göra allt för att nå dit!

______________________________________________________________________________________________________
P15
Formkurva: 1 - 1 - 1, 5-5: 4p, 0

Undertecknad ansvarar för P15, som har ett fullspäckad matchschema för tillfället. En tunn trupp som drabbats av skador och nu senaste en avstängning, gör att de som är friska får kämpa lite extra. Grabbarna har visat upp en väldigt bra inställning, lagmoral och norrbyhjärtan de senaste matcherna!

Vi har match åter igen ikväll och på lördag, innan vi äntligen får en vanlig vecka med sex dagar utan matcher. Som tur är har vi en bred P16-grupp och får ha med max tre spelare därifrån vid behov. Alla som har kommit ner har haft rätt inställning, bidragit och lyft laget på ett bra sätt. Väldigt roligt för oss ledare i båda lagen att killarna hjälps åt mellan lagen och svarar upp för föreningens devis på ett bra sätt, En klubb många hjärtan!

Cian Karjalainen, lagkapten i P15, ni får med er kryss mot Holmalund efter att ha fått en spelare utvisad efter dryga kvarten. Är du nöjd med er prestation?

– Jag är väldigt nöjd med vår prestation, vi kämpade på trots att vi var en man mindre och jag tycker att vi jobbade för varandra som ett lag. Sen att de gör mål med några minuter kvar var så klart lite tungt, med tanke på hur matchen såg ut.


Ni har ett tight matchschema under slutet av augusti och inledningen av september, en del skadade spelare och en tunn trupp. Hur är läget i laget, är det för mycket matcher just nu?

– Jag tycker att vi sköter det bra. Det är många fler nu som klarar att spela 80 minuter, vilket gör att de som behöver vila lite har möjligheterna till det. Jag tycker inte att det är för mycket matcher, utan jag tycker att det bara gör oss bättre tränade och förbereda inför framtida matcher!


Ni har spelat många jämna matcher men inte fått med så mycket poäng. Nu vänder serien, lossnar det i höst?
– Det hoppas jag och jag tror att det är mycket möjligt. Så länge alla gör sitt bästa och kämpar för varandra, så har vi stora chanser till att ta mer poäng. Sedan måste vi också ta vara på lägena som vi får, men det har vi blivit bättre på tycker jag.

Till sist, hur går det mot Fristad/Sparsör/Borgstena ikväll?
– Förra gången mot F/S/B var det jämnt och det märktes också på resultatet. Jag tror att om vi spelar som vi spelade mot Holmalund så har vi bra chanser till att vinna!

(Under gårdagens träning skadade Cian sig och missar där med kvällens match.)

______________________________________________________________________________________________________
Kommande matcher
Onsdag 19:00, P15 - Fristad/Sparsör/Borgstena, Tabell P15 »
Onsdag 19:00, IFK Göteborg - P16, Tabell P16 »
Lördag 14:00, IF Elfsborg - P15, Tabell P15 »
Lördag 14:00, Kållereds SK - P17Tabell P17 »
Lördag 14:00, P19 - Helsingborgs IF, Tabell P19 »
Söndag 14:00, P16 - Stenungsunds IF, Tabell P16 »
Söndag 17:00, P19 - Trollhättans FF, (Div 1 Västergötland 19+)

Björn Josefsson
bjorn.josefsson@norrbyif.se

Nyhetsarkiv
Akademikollen vecka 402020-09-30 16:16
Akademikollen vecka 392020-09-24 16:24
Akademikollen vecka 382020-09-16 15:00
Akademikollen vecka 372020-09-10 15:00
Akademikollen vecka 362020-09-02 12:30
Akademikollen vecka 352020-08-26 16:16
Akademikollen vecka 242019-06-14 14:20
Akademikollen vecka 232019-06-05 17:12
Akademikollen vecka 222019-05-30 11:00
Akademikollen vecka 212019-05-24 17:05
Akademikollen vecka 202019-05-15 16:00
Akademikollen vecka 172019-04-27 19:48
Akademikollen vecka 162019-04-18 14:42
Akademiavslutning 20182018-12-14 13:37
Akademikollen vecka 412018-10-11 11:15
Akademikollen vecka 402018-10-04 11:10
Akademikollen vecka 392018-09-27 18:00
Akademikollen vecka 382018-09-19 18:00
Akademikollen vecka 372018-09-13 13:00
Akademikollen vecka 362018-09-06 12:30
Akademikollen vecka 352018-08-30 17:10
Akademikollen vecka 342018-08-22 13:00
Akademikollen vecka 332018-08-17 11:00
Akademikollen vecka 322018-08-08 13:00
Gothia Cup2018-07-11 15:20
Akademikollen vecka 252018-06-21 18:00
Akademikollen vecka 242018-06-14 11:00
Akademikollen vecka 232018-06-07 15:00
Akademikollen vecka 222018-05-31 13:30
Akademikollen vecka 212018-05-25 13:30
Akademikollen vecka 202018-05-17 18:00
Akademikollen vecka 192018-05-09 12:00
Akademikollen vecka 182018-05-03 18:00
Akademikollen vecka 172018-04-26 15:20
Akademikollen vecka 162018-04-20 19:00
Akademikollen vecka 152018-04-12 12:00
Akademikollen vecka 142018-04-05 18:00
Akademikollen vecka 132018-03-29 18:00
Akademikollen vecka 122018-03-22 18:00
Akademikollen vecka 112018-03-15 18:00
Akademikollen vecka 102018-03-08 18:00
Akademikollen vecka 92018-03-01 18:00
Akademikollen vecka 82018-02-22 18:00
Akademikollen vecka 72018-02-15 18:00
Akademikollen vecka 62018-02-08 20:00
Akademikollen vecka 482017-11-29 12:50
Akademikollen vecka 472017-11-22 17:00
Akademikollen vecka 462017-11-17 15:42
Akademikollen vecka 452017-11-09 16:23
Akademikollen vecka 442017-11-04 09:53
Akademikollen vecka 432017-10-27 15:00
Provträningar2017-10-13 14:14
Akademikollen v40 & v412017-10-13 09:15
Akademikollen vecka 392017-09-28 11:55
Akademikollen vecka 382017-09-20 12:00
Akademikollen v36 & v372017-09-13 11:00
Akademikollen vecka 352017-09-01 16:30
Akademikollen vecka 342017-08-25 10:28
Träningsstart2017-01-09 08:17
Ligacupen2016-11-18 09:58
Träningar 20162016-11-04 13:16
Träningar v442016-10-28 08:44
Utbildningsveckan V.442016-10-07 14:37
Akademin växer2016-02-01 22:07
Slutspel i ligacupen2015-12-21 21:17
Utbildningsvecka2015-09-20 13:27