SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrby IF
En klubb, många hjärtan
Akademi
Akademikollen vecka 37
2020-09-10 15:00
Regn på Ramnavallen när P19 mötte Trollhättan
Det har varit många matcher för akademilagen senaste veckan med både regn och solsken. P16 inleder A-slutspelet mot IFK Göteborg, P17 spelar viktig match för att kunna nå kvalet till P17 Allsvenskan och P19 för att säkra kontraktet. Häng med i Akademikollen för att komma närmare våra lag, spelare och ledare!
______________________________________________________________________________________________________
Spelade matcher sedan Akademikollen vecka 36:
P19
Söndag 6/9, Norrby IF - Trollhättans FF 4-0 (1-0), (Div 1 Västergötland 19+)
Målskyttar: Oscar Gustafsson, David Kalén, Firas Almimeh, Dino Cavalic
Varningar: Jonathan Johansson, Kristijan Aleksic, Firas Almimeh

Tisdag 8/9, Norrby IF - Helsingborgs IF 1-2 (1-1)
Målskytt: Melvin Andersson
Varningar: Felix Gustafsson, Dino Cavalic

P17
Lördag 5/9, Kållered SK - Norrby IF 3-0 (0-0)
Varningar: Luay Nassan , Benjamin Selmanovic

P16
Onsdag 2/9, IFK Göteborg - Norrby IF 3-1 (2-1)
Målskytt: Elias Nadjafi
Varningar: Noah Sterner, Teo Helge, Rikard Almgren, Adrian Bajramaj

Söndag 6/9, Norrby IF - Stenungsunds IF 6-1 (3-0)
Målskyttar: Teo Helge x3, Gudni Ómarsson, Artin Sahiti, Durim Hajdaraj
Utvisning: Gudni Ómarsson
Varningar: Gudni Ómarsson, Durim Hajdaraj, Artin Sahiti

P15
Onsdag 2/9, Norrby IF - Fristad/Sparsör/Borgstena 4-4 (4-1)
Målskyttar: Gudni Ómarsson x3, Mohammad Habibi
Varning: Yassine Debbarh

Lördag 5/9, IF Elfsborg - Norrby IF 5-0 (1-0)

______________________________________________________________________________________________________
P19
Formkurva, P19 Allsvenskan: 0 - 1 - 2, 5-11: 1p, -6

Tommy Pedersen, ni gör en stark match mot Helsingborg men det räcker tyvärr inte till poäng. Första halvlek började bra, hur ser du på den?

– Helsingborg har några riktigt duktiga spelare som gör det jobbigt för oss men vi krigar på och äter oss in i matchen. Efter 20 minuter har vi bra koll och skapar till sist läget där Melvin Andersson kan sätta dit 1-0. Efter det så har vi ytterliga en möjlighet att göra mål, men tyvärr lyckades vi inte och som det tyvärr har sett ut i år så släpper vi till ett kvitteringsmål efter bolltapp på mittplan.


I andra kommer till slut Helsingborgs ledningsmål och ni lyckas inte få in något mer mål. Vad ändrande ni i ert spel mellan halvlekarna?
– Andra halvlek är det ett mer normalt tempo och en jämn match, där tyvärr Helsingborg tar ledning efter en djupledsboll där vi inte är riktigt med. Sedan försöker vi trycka på och har ett par halvchanser till kvittering men lyckas tyvärr inte att få in bollen.


Totalt sätt var resultatet inte orättvist och Mattias Johansson i målet var en stor orsak till att det endast blev två mål för bortalaget. Om du skulle sammanfatta matchen?
– Jag har precis sett matchen på video och om man bortser från de första tio minuterna, där vi inte riktigt är med, så tycker jag att det är en hyfsad jämn match med ett väldigt högt tempo, framförallt i första halvlek.


Nu väntar tuffa möten med en bortaresa till Malmö på lördag, följt av IFK Göteborg hemma på onsdag. Tankar inför matcherna?

– Två tuffa, men framförallt roliga matcher! Det skall bli kul att få mäta krafterna mot dessa klassiska lag. Vi åker till Malmö med gott mod och har för avsikt att göra en så bra prestation som möjligt, sedan får vi se vad det ger för resultat, avslutar Pedersen


Mattias Johansson, målvakt i P19, du står för en kanoninsats i matchen mot Helsingborg som slutar med förlust. Kan du vara nöjd med din prestation trots noll poäng?
– Det är ju alltid skönt att göra bra ifrån sig men det är såklart väldigt tråkigt att förlora en så viktig match. Synd att det inte räckte till åtminstone ett poäng men det är som det är.


Det är din första säsong i Norrby, där du kommer från Dalstorp och Limmared (Division 4) 2019. Hur har omställningen varit att komma hit?

– I början av förra säsongen tränade jag mestadels med Dalstorps A-lag vilket var en bra nivå. Att gå över till Limmared var definitivt ett steg ner i både kvalitet och träningsmängd men det innebar att jag fick spela matcher och en annan erfarenhet. Så det var en stor skillnad att gå över från Limmared till Norrby men jag hade ju tränat på likvärdig nivå i Dalstorp tidigare.


Då du är född 2002 har du ett år kvar i P19. Nu har ni fyra matcher för att säkra spel i P19 Allsvenskan 2021, hur ser du på era chanser?
– Det var inte rätt match att förlora men chanserna är ändå goda då det finns mer poäng att ta. Att inte lyckas säkra vidare spel i Allsvenskan hade varit väldigt tungt och jag hoppas verkligen på att vi kan ligga kvar på den här nivån till nästa år. Men taggar vi till och gör bra ifrån oss under dessa matcher tror jag att vi kommer att klara oss.

______________________________________________________________________________________________________
P17
Formkurva: 1 - 0 - 2, 8-8: 3p, +/-0

Martin Hjelm, ni lyckades inte att få in bollen borta mot Kållered utan åkte på sena baklängesmål och en förlust. Hur var matchen?

–  Vi gjorde överlag en ganska bra match, men får inte dit bollen och Kållered straffar oss på en hörna, en kontring och en straff i andra. Då blir det lite uppförsbacke såklart. Vi kämpar på men som sagt, får inte in bollen. Ljusglimtar är ändå att vår vikarierande målvakt Theo McIntyre (född 2005) gjorde en superfin match. Vi tar med oss vissa bra delar och glömmer resten.


Nu har ni inte längre avgörande i egna händer, men har fortfarande god chans att nå A-slutspelet. Vad krävs för att ni ska nå dit?

– Vi behöver vinna de två sista matcherna, samtidigt som andra resultat går vår väg. Det kräver att vi gör två riktigt bra prestationer!


Oddevold väntar hemma på lördag och ett bra läge att vända på trenden. Hur är läget i truppen?
– Det känns bra. Vi har tränat på denna veckan och några av våra spelare kör med P19 där tempot är lite tuffare, så det känns kul att få försöka få revansch när det har gått emot oss sista matcherna. Oddevold har inte förlorat än i år så det är dags nu!


______________________________________________________________________________________________________
P16
Formkurva: 2 - 0 - 1, 12-8: 6p, +4

Grattis Hossein Najafi! Ni tog en på pappret enkel seger mot Stenungsund och slutade därmed trea i Grupp 3. Något att säga om matchen?

– Vi har pratat om att alla matcher vi spelar är viktiga oavsett motstånd. Vi kommer ut starka med bra självförtroende. Med två röda kort i matchen, ett för Stenungsund och ett för oss, hackar det lite. Men vi har tålamod och gör jobbet. Vi gör sex mål men det kunde vara betydligt fler.


Nu väntar A-slutspel, där ni möter ettan och tvåan från er grupp (Göteborg och Häcken), Halmstad (etta) och GAIS (trea) från Grupp 2, samt Örebro (trea) från Grupp 5. Har ni någon koll på de nya lagen?
– Häcken och IFK Göteborg är två riktigt bra lag. Vi spelade jämnt mot båda lagen med vinst mot Häcken och förlust mot Göteborg. De andra lagen i gruppen har vi ingen koll på, men det kommer säkert att bli tuffa och roliga matcher!


Första matchen blir mot IFK Göteborg hemma. Ni förlorade mot dem borta i gruppen, vad talar för att ni ska slå dem i slutspelet?
– Vi gör en av våra bättre matcher mot IFK men förlorar. Det finns inte så mycket att ändra på för våran del. Det handlar om att prestera och utvecklas och vi tycker att killarna gör framsteg varje vecka, avrundar Najafi.

Teo Helge, lagkapten och hattrick mot Stenungsund i sista gruppspelsmatchen. Hur summerar du din och lagets insats?

– Jag tycker att vi var lite sega till en början med onödiga missar. När vi väl pressade så gick det väldigt bra, då Stenungsundsspelarna var osäkra med boll och det ledde till att vi kunde pressa högt och vinna bollen. Vi ägde boll under hela matchens gång och lirade ett bra spel, säger Helge och fortsätter.


– Jag tycker att jag spelade bra men kunde förvaltat mina lägen bättre. Visst jag gör hattrick, men kunde mycket väl gjort något till. Jag började precis som laget lite segt, men efter första målet så flöt det bara på. Så jag tycker att jag gör en godkänd match!


Ni har nått ert (del?)mål att gå till A-slutspelet. Vad tror du om era chanser mot Göteborg, Häcken, GAIS, Halmstad och Örebro? Endast vinnaren går vidare till semifinal.

– Jag tror att vi har en bra chans mot de andra lagen. Vi kommer troligtvis att få försvara oss mycket och spela defensivt mot bollskickliga lag som Göteborg och Häcken. Vi spelade väldigt bra defensivt mot Göteborg senast. Bara vi vågar spela oss ut ur situationerna och lita på varann så kommer det gå galant. När det bara är ett lag som går vidare ur slutspelet måste vi ha 100% fokus varje träning och match och inte tänka på annat. Om vi gör det vi blir tillsagda och alla verkligen vill kämpa och vinna de här matcherna så kommer vi att vara ett väldigt svårt lag att slå.

 

Samtidigt spelas det ännu viktigare matcher med P17, för att försöka nå kvalet till P17 Allsvenskan 2021. Ni är ju flera 04:or som är med där, hur går tankarna kring det?

– Det är väldigt kul att P17-tränarna och -spelarna tror på oss 04:or. Men det sätter en press på oss att ge mer än 100% varje träning för att försöka få en startplats. Det är väldigt hård konkurrens där uppe och vi som är uppe och tränar med P17 försöker allt för att vara med och spela matcher!


______________________________________________________________________________________________________
P15
Formkurva: 0 - 2 - 1, 5-10: 2p, -2

P15 har spelat sex matcher på tre veckor. Det tog ut sin rätt mot IF Elfsborg i lördag, där gästande Norrby inte alls kom upp i nivå. Det var ett mentalt och fysiskt uttömt lag som fick åka hem från Borås Arena 2 efter en tung förlust. Tidigare i veckan spelade man en svängig match mot Fristad/Sparsör/Borgstena hemma i onsdags. Norrby och F/S/B har spelat fyra jämna matcher i år och symtomatiskt slutade matchen 4-4.

Nu har grabbarna en normal vecka med tre träningar och match mot Tidaholms GoIF på lördag. Man har mött Tidaholm två gånger tidigare i år, med seger i träningsmatchen och förlust i serien. Tidaholm leder serien, så det är ett perfekt tillfälle för Norrby att studsa tillbaka.

______________________________________________________________________________________________________
Kommande matcher
Lördag 11:00, P17 - IK Oddevold,  Tabell P17 »
Lördag 13:30, P15 - Tidaholms GoIF, Tabell P15 »
Lördag 14:00, Malmö FF - P19, Tabell P19 »
Söndag 13:00, P16 - IFK Göteborg, Tabell P16 »


Nyhetsarkiv
Akademikollen vecka 402020-09-30 16:16
Akademikollen vecka 392020-09-24 16:24
Akademikollen vecka 382020-09-16 15:00
Akademikollen vecka 372020-09-10 15:00
Akademikollen vecka 362020-09-02 12:30
Akademikollen vecka 352020-08-26 16:16
Akademikollen vecka 242019-06-14 14:20
Akademikollen vecka 232019-06-05 17:12
Akademikollen vecka 222019-05-30 11:00
Akademikollen vecka 212019-05-24 17:05
Akademikollen vecka 202019-05-15 16:00
Akademikollen vecka 172019-04-27 19:48
Akademikollen vecka 162019-04-18 14:42
Akademiavslutning 20182018-12-14 13:37
Akademikollen vecka 412018-10-11 11:15
Akademikollen vecka 402018-10-04 11:10
Akademikollen vecka 392018-09-27 18:00
Akademikollen vecka 382018-09-19 18:00
Akademikollen vecka 372018-09-13 13:00
Akademikollen vecka 362018-09-06 12:30
Akademikollen vecka 352018-08-30 17:10
Akademikollen vecka 342018-08-22 13:00
Akademikollen vecka 332018-08-17 11:00
Akademikollen vecka 322018-08-08 13:00
Gothia Cup2018-07-11 15:20
Akademikollen vecka 252018-06-21 18:00
Akademikollen vecka 242018-06-14 11:00
Akademikollen vecka 232018-06-07 15:00
Akademikollen vecka 222018-05-31 13:30
Akademikollen vecka 212018-05-25 13:30
Akademikollen vecka 202018-05-17 18:00
Akademikollen vecka 192018-05-09 12:00
Akademikollen vecka 182018-05-03 18:00
Akademikollen vecka 172018-04-26 15:20
Akademikollen vecka 162018-04-20 19:00
Akademikollen vecka 152018-04-12 12:00
Akademikollen vecka 142018-04-05 18:00
Akademikollen vecka 132018-03-29 18:00
Akademikollen vecka 122018-03-22 18:00
Akademikollen vecka 112018-03-15 18:00
Akademikollen vecka 102018-03-08 18:00
Akademikollen vecka 92018-03-01 18:00
Akademikollen vecka 82018-02-22 18:00
Akademikollen vecka 72018-02-15 18:00
Akademikollen vecka 62018-02-08 20:00
Akademikollen vecka 482017-11-29 12:50
Akademikollen vecka 472017-11-22 17:00
Akademikollen vecka 462017-11-17 15:42
Akademikollen vecka 452017-11-09 16:23
Akademikollen vecka 442017-11-04 09:53
Akademikollen vecka 432017-10-27 15:00
Provträningar2017-10-13 14:14
Akademikollen v40 & v412017-10-13 09:15
Akademikollen vecka 392017-09-28 11:55
Akademikollen vecka 382017-09-20 12:00
Akademikollen v36 & v372017-09-13 11:00
Akademikollen vecka 352017-09-01 16:30
Akademikollen vecka 342017-08-25 10:28
Träningsstart2017-01-09 08:17
Ligacupen2016-11-18 09:58
Träningar 20162016-11-04 13:16
Träningar v442016-10-28 08:44
Utbildningsveckan V.442016-10-07 14:37
Akademin växer2016-02-01 22:07
Slutspel i ligacupen2015-12-21 21:17
Utbildningsvecka2015-09-20 13:27