SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrby IF
En klubb, många hjärtan
Akademi
Akademikollen vecka 38
2020-09-16 15:00
P15 julblar efter mål mot Tidaholm. Foto: Johan Borehed
En vanlig vecka med en match per lag har avverkats för akademilagen. P19 åkte hem tomhänta från Malmö, P17 missade sista chansen till A-slutspel, P16 har inlett det samma med förlust mot IFK Göteborg och P15 kryssade mot serieledarna. Redan ikväll gästar IFK Göteborg Ramnavallen igen, den här gången för match i P19 Allsvenskan.
______________________________________________________________________________________________________
Spelade matcher sedan Akademikollen vecka 37:
P19
Lördag 12/9, Malmö FF - Norrby IF 4-2 (0-0)
Målskyttar: Albin Inhammar, Adam Stenlund

P17
Lördag 12/9, Norrby IF - IK Oddevold 0-2 (0-1)
Utvisning: Gustav Moberg
Varningar: Gustav Moberg x2, Theo McIntyre, Ahmad Al-Tanib

P16
Söndag 13/9, Norrby IF - IFK Göteborg 0-4 (0-1)
Utvisning: Rikard Almgren
Varningar: Rikard Almgren x2, Isak Österberg, Wilmer Linhard, Artin Sahiti, Durim Hajdaraj

P15
Lördag 12/9, Norrby IF - Tidaholms GoIF 2-2 (2-2)
Målskyttar: Sakaria Issaq, Yassine Debbarh

______________________________________________________________________________________________________
P19
Formkurva, P19 Allsvenskan: 0 - 1 - 2, 5-8: 1p, -3

Tommy Pedersen, tränare, ni åkte till Malmö i lördags med P19 och ryktet säger att det är ett av de bästa lagen ni mött?
– Jag har under mina sex år i Norrby inte möte ett så bra lag. De hade fart och teknik på samtliga fötter så det var en fröjd att se dem!


0-0 i halvtidspaus, men efter 80 minuter stod det 0-4. Vad hände i andra halvlek?
– Under första halvlek låg vi väldigt bra i våra positioner och lyckades bra med att hålla dem ute på kanterna. I andra hade vi det svårare och de gjorde ett antal byten i halvlek. Det kändes som de släppte in bättre spelare.


Ni snyggar sedan till siffrorna till 4-2. Moralen sista tio måste vara något ni kan ta med er?
– Grabbarna jobbade hårt hela matchen och det kändes bra att kunna snygga till siffrorna.

Ikväll väntar IFK Göteborg hemma på Ramnavallen, enda obesegrade laget i P19 Allsvenskan Södra 2020. Vad vill ni se för matchbild?
– Återigen ställs vi mot ett av Sveriges bästa P19 lag och det är självklar inspirerande att möte den typ av lag. Vi skall försöka att hålla tätt och jobba med våra snabba omställningar, avslutar Pedersen.

Albin Inhammar, målskytt mot MFF, berätta kort om matchen.
– I början av matchen var det Malmö som hade mycket boll och vi låg bra i positionerna. För vår del blev det mycket kontringsspel, där vi fick ett par farliga lägen men fick inte in bollen. Vi låg bra i våra positioner i 50 minuter och MFF blev lite frustrerade, berättar Inhammar.

– I den 54:e minuten når dock Malmö högst på en hörna och gör 1-0. Efter målet orkar inte vi upp med laget, tappar markeringar och släpper in tre mål. Efter det hämtar vi upp oss igen och gör två mål innan slutsignalen.

Likt Mattias Johansson (som vi pratade med i förra veckan) är du ny i Norrby IF för säsongen. Nu har det snart gått en säsong, har klubbytet från Mariedals IK motsvarat förväntningarna?

– Under hela förra säsongen tränade jag med Mariedals A-lag, som spelar Div 5. Men det var ändå ett kliv att gå från Div 5 till Norrbys P19. Min första träning med Norrby tyckte jag att det var högre tempo än det jag var van vid. Främst på att jag mötte mycket mer individuellt duktiga spelare. Jag har fått bra med speltid och träningar som har gjort att jag utvecklats sedan jag var i Mariedal.


Tre matcher kvar, nio poäng att spela om och det är oerhört jämnt ovanför er i tabellen. Du har möjlighet att spela i P19 Allsvenskan med Norrby även 2021, det ska ni väl lösa?
– Ja det ska vi lösa! Med tre matcher kvar ska vi göra allt för att få nio poäng med oss. Men det är tre tuffa matcher, där vi måste gå in med rätt inställning och göra allt. Att få spela i P19 Allsvenskan ett år till hade varit grymt kul, så vi får göra allt för att spela bra de återstående matcherna och hoppas på att det räcker.

Till sist, vill du tippa kvällens match mot IFK Göteborg?
– Jag tror såklart på seger så skulle tippa 2-1 till oss!

______________________________________________________________________________________________________
P17
Formkurva: 0 - 0 - 3, 2-8: 0p, -6

Jerry Andersson, tränare i P17, det har gått troll i målskyttet och bollen vill inte in. 0-2 mot IK Oddevold, hur summerar du matchen?

– Det är alltid lättare att spela destruktivt. Oddevold spelade troligen på resultat, lågt försvarsspel och kontringsspel. Vi lyckas inte få in bollen på chanserna vi skapar när det står 0-0 och det blir då lite jobbigt mentalt när Oddevold tar ledningen på en fast situation. Skulle vi gjort första målet hade säkerligen matchbilden blivit annorlunda, säger Andersson.


– Vi försöker men kommer inte riktigt ända fram. Det räcker inte att skapa chanser, du behöver göra mål också. Det blir en kontring till 0-2 men jag tycker ändå att killarna försöker hela vägen. Prestationen är bättre än resultatet. Jag tror att motståndarna skapar tre chanser och gör två mål, det är effektivt.


Nu har tåget till A-slutspelet definitivt gått. Hur är känslorna hos ledare och spelare?

– Hos oss ledare så är väl känslorna okej, då prestationerna i stort har varit bra. Vi har i de avgörande matcherna försökt att spetsa till det för att resultaten också skulle gå vår väg. Nu lyckas vi inte hela vägen. Tycker dock att vi inte ligger efter så mycket som resultaten visar. Hos spelarna är det svårt att säga, en besvikelse förhoppningsvis.


Ni avslutar grundserien mot serieledarna Utsiktens BK borta på lördag. Finns mentaliteten och energin i gruppen att knäppa Kiken på näsan och avluta på ett bra sätt?
– Det vet man aldrig. Det har varit en konkurrenssituation i laget när vi även tagit ut spelare födda 2004. Det har spelare hanterat på olika sätt. Till denna matchen så kommer inte konkurrenssituationen att finnas på samma sätt då vi i första hand tar med spelare som är födda 2003 och som tränar.


– Då prestationerna hela tiden funnits så finns självklart möjligheten att avsluta med flaggan i topp, men då krävs det att man vill vinna och är villig att offra mycket för att vinna. Det handlar om ”grinta”. En match mot ett bra motstånd, det är alltid spännande, avslutar Andersson.


Kristijan Aleksic, lagkapten i P17, tankar efter förlusten om Oddevold?

– Det är en match som i helhet vi ska vinna och vi alla gör en stark första halvlek. Första halvlek har vi flera farliga målchanser men som vi tyvärr inte lyckas göra mål på. Oddevold gör mål på våra misstag som straffade oss både till 0-1 och 0-2, inleder Aleksic.

– Matchbilden hade sett helt annorlunda ut om vi hade gjort mål på våra chanser i första halvlek, då Oddevold inte alls hade bollen och det var vi som styrde matchen. Synd att vi inte kunde vinna matchen som var väldigt viktig för oss, det är bara att ta nya tag och fortsätta attkämpa.


Ni har spelat bra, men gjort för få mål framåt och släppt in mycket på fasta. Vad är det som hackat för P17 i år?

– Som sagt vi har en jättefin spelidé som vi jobbat mycket med under träningar. På matcherna lyckas vi att spela fram oss hela vägen fram till motståndarens straffområde, men sista delen när det gäller att avsluta är vi mindre bra på. Vi har haft flera liknande matcher som mot Oddevold i serien då vi inte lyckas med att göra mål på våra lägen, och lyckas inte att få med oss de poängen vi ska ha.


– Olyckligtvis har vi släppt in ett antal mål på fasta situationer, men även gjort ett antal mål på fasta situationer. Vi blir lite för mjuka och avslappnade när det gäller hur vi ska försvara oss på fasta, tvärtom när vi har fasta med oss är vi mycket mera aggressiva och hungriga än när det gäller att försvara oss. Så det måste vi jobba på.


Nu har ni en match i grundserien och tre-fem matcher kvar i fortsättningsserien, innan det är dags att försöka ta plats i P19. Jag förmodar att ni känner ni revanschlusta och vill visa vad ni kan de sista matcherna?

– De sista matcherna är väldigt viktiga för oss alla i laget. Då det gäller att visa vad man går för och man vill ta plats i P19. Det kan vara svårt i detta läget då vi vet att vi inte har chans till att komma till slutspelet och kvala till Allsvenskan. Men det gäller att ställa om snabbt och tänka på sitt bästa och visa vad man går för.


______________________________________________________________________________________________________

P16
Formkurva: 1 - 0 - 2, 8-7: 3p, -1

P16 har spelat första matchen i A-slutspelet, där gästande IFK Göteborg visade sig övermäktiga. Göteborg vann med 4-0 den här gången, i grundserien blev det 3-1. Då berättade tränare Hossein Najafi att det var ett av de bättre lagen man mött. Man var väl förberedda på vad som skulle krävas, men det räckte inte den här gången. Kollar vi på matchstatistiken ser vi hela sex varningar till Norrby, var av två till samma spelare. Att ge ett såpass bra lag som Göteborg fördelen att spela med en man mer i 20 minuter är såklart jobbigt.

Vi försökte att livestreama matchen på Norrbys Faceboksida, men tekniken var inte riktigt med oss, speciellt under första halvlek. Det är ett stort intresse kring laget och det gäller för spelarna att hantera det på ett bra sätt. Oavsett resultatet i A-slutspelet är det nyttigt för spelarna att få möta starkt motstånd inför framtiden. Det är en delikat och svår uppgift för tränare att hitta balansen mellan nuet och fortsatt utveckling inom akademin, samt att förmedla långsiktighet till spelarna.

De första matcherna i gruppen har visat sig överensstämma med förhandsspekulationerna. Det är tre lag som får anses vara favoriter: BK Häcken, Halmstads BK och tidigare nämnda IFK Göteborg. Nu väntar GAIS borta på söndag för P16, en match där man har goda möjligheter att åka hem med poäng till Borås och jämna ut tabellen.


______________________________________________________________________________________________________

P15
Formkurva: 0 - 2 - 1, 6-11: 2p, -5

Sakaria Issaq, du satte ett snabbt ledningsmål mot serieledande Tidaholm senast. Matchen slutade oavgjort, hur ser du på din insats?

– Jag tycker att min insats var ganska okej kunde varit bättre men skönt att få göra mål och hoppas på att göra mer mål och fortsätta uppåt.


Ni har tre kryss på fyra matcher, plumpen mot Elfsborg undantagen, vad saknas för att trepoängarna skall trilla in?
– Vi behöver fortsätta att kriga och börja snacka mer, då snacket ute på plan är mycket viktigt. Samt att vi börjar att skjuta mot mål! Vi sköt mycket i lördags, vilket ledde till två mål, men vi kan bättre och förhoppningsvis sätta ännu fler lägen.

Du hade lite förskjuten semester och missade inledningen av hösten. Sedan har lite skador påverkat speltiden, men nu är du på gång?
– De senaste matcherna jag spelat ganska okej. Jag vill höja mig till att spela bra och sedan fortsätta därifrån. Jag känner själv att jag kan spela vassare offensivt, men vågar inte riktigt ta för mig. Jag kommer att fortsätta framåt och förmodligen göra mer mål!

På lördag kommer Tranemoalliansen på besök till Ramnavallen. Ni har förlorat mot dem i en träningsmatch i maj, samt i serien i början av juli. Vad talar för att ni vinner på lördag?
– Hela laget kommer att göra sitt bästa för att ta tre poäng mot Tranemoalliansen! Det är bara att tro på det, kämpa och spela som ett lag, så tar vi den matchen lätt, avslutar Issaq.

______________________________________________________________________________________________________
Kommande matcher
Onsdag 19:00, P19 - IFK Göteborg, Tabell P19 »
Lördag 11:00, P15 - Tranemoalliansen, Tabell P15 »
Lördag 16:45, Utsiktens BK - P17Tabell P17 »
Söndag 13:00, GAIS - P16, Tabell P16 »
Måndag 19:00, P19 - IFK Falköping, (Div 1 Västergötland 19+)

Nyhetsarkiv
Akademikollen vecka 402020-09-30 16:16
Akademikollen vecka 392020-09-24 16:24
Akademikollen vecka 382020-09-16 15:00
Akademikollen vecka 372020-09-10 15:00
Akademikollen vecka 362020-09-02 12:30
Akademikollen vecka 352020-08-26 16:16
Akademikollen vecka 242019-06-14 14:20
Akademikollen vecka 232019-06-05 17:12
Akademikollen vecka 222019-05-30 11:00
Akademikollen vecka 212019-05-24 17:05
Akademikollen vecka 202019-05-15 16:00
Akademikollen vecka 172019-04-27 19:48
Akademikollen vecka 162019-04-18 14:42
Akademiavslutning 20182018-12-14 13:37
Akademikollen vecka 412018-10-11 11:15
Akademikollen vecka 402018-10-04 11:10
Akademikollen vecka 392018-09-27 18:00
Akademikollen vecka 382018-09-19 18:00
Akademikollen vecka 372018-09-13 13:00
Akademikollen vecka 362018-09-06 12:30
Akademikollen vecka 352018-08-30 17:10
Akademikollen vecka 342018-08-22 13:00
Akademikollen vecka 332018-08-17 11:00
Akademikollen vecka 322018-08-08 13:00
Gothia Cup2018-07-11 15:20
Akademikollen vecka 252018-06-21 18:00
Akademikollen vecka 242018-06-14 11:00
Akademikollen vecka 232018-06-07 15:00
Akademikollen vecka 222018-05-31 13:30
Akademikollen vecka 212018-05-25 13:30
Akademikollen vecka 202018-05-17 18:00
Akademikollen vecka 192018-05-09 12:00
Akademikollen vecka 182018-05-03 18:00
Akademikollen vecka 172018-04-26 15:20
Akademikollen vecka 162018-04-20 19:00
Akademikollen vecka 152018-04-12 12:00
Akademikollen vecka 142018-04-05 18:00
Akademikollen vecka 132018-03-29 18:00
Akademikollen vecka 122018-03-22 18:00
Akademikollen vecka 112018-03-15 18:00
Akademikollen vecka 102018-03-08 18:00
Akademikollen vecka 92018-03-01 18:00
Akademikollen vecka 82018-02-22 18:00
Akademikollen vecka 72018-02-15 18:00
Akademikollen vecka 62018-02-08 20:00
Akademikollen vecka 482017-11-29 12:50
Akademikollen vecka 472017-11-22 17:00
Akademikollen vecka 462017-11-17 15:42
Akademikollen vecka 452017-11-09 16:23
Akademikollen vecka 442017-11-04 09:53
Akademikollen vecka 432017-10-27 15:00
Provträningar2017-10-13 14:14
Akademikollen v40 & v412017-10-13 09:15
Akademikollen vecka 392017-09-28 11:55
Akademikollen vecka 382017-09-20 12:00
Akademikollen v36 & v372017-09-13 11:00
Akademikollen vecka 352017-09-01 16:30
Akademikollen vecka 342017-08-25 10:28
Träningsstart2017-01-09 08:17
Ligacupen2016-11-18 09:58
Träningar 20162016-11-04 13:16
Träningar v442016-10-28 08:44
Utbildningsveckan V.442016-10-07 14:37
Akademin växer2016-02-01 22:07
Slutspel i ligacupen2015-12-21 21:17
Utbildningsvecka2015-09-20 13:27