Norrby IF
En klubb, många hjärtan
Hawaii-fotboll när Norrby vann kampen
2015-09-07 07:56
Vår eminente "Norrby-journalist" Lennart Andreasson lämnar följande eminenta reportage gällande gårdagens lyckliga segermatch mot IS Halmia.

Norrby vann dagens bottenmöte mot Halmia med 4-3. Skönt med 3 poäng, men jag förstår inte varför Norrby måste bjuda in till en gastkramande avslutning när laget leder med 3-0 efter 56 minuter och 4-1 när bara 18 minuter återstår av ordinarie speltid. Det måste gå att stänga matchen i ett sådant skede och inte bjuda in motståndarna i matchen igen.

Som ni förstår är jag nöjd med poängen men inte med försvarsspelet på slutet. Norrby backade hem för tidigt och tillät Halmia avancera ostört till en bit utanför straffområdet. Jag saknade aggressivitet på mitten och Halmia kom alltför lätt fram i skottposition. Nu klarade det sig med ett nödrop, men några fler tilläggsminuter och det kunde ha gått riktigt illa. Men vi tar det från början:

Det var ganska jämn inledning på matchen där Halmia hade bollen mycket, men utan att skapa några direkta farligheter. Norrby skapade en del chanser och det var en fröjd att se att Mathias Strinäs fått tillbaka drivet i steget. I 28:e minuten blev Rickard Yarsuvat frispelad av Marcus Översjö och rullade in 1-0 till Norrby. I 44:e minuten trodde vi att det var dags för 2-0 när Ricky tackade för senast och frispelade Marcus – som dock lyckades få bollen på utansidan av halmiamålvaktens vänstra kryss.

Efter pausvilan tog det bara 4 minuter innan Adam Ståhl frispelade Mathias Strinäs som säkert placerade in bollen förbi den allsvenskt meriterade halmiamålvakten Malte Påhlsson. Det kändes att Mathias Strinäs var het idag och det dröjde inte mer än 7 minuter innan han på egen hand gjorde sitt andra mål för dagen och gav Norrby ledningen med 3-0. Nu lutade vi oss tillbaka på läktaren och andades ut, de nödvändiga poängen som stod på spel kändes säkrade. Vi förträngde att Norrby lider av ett Hitchcock-komplex och gärna vill kittla sina anhängares nervknippen. I 61:e minuten fick Halmia en billigt dömd straff som Liridon Selmani säkert rullade in. Två minuter därefter var det nära att Halmia fick ännu en straff, domaren friade dock – sannolikt mycket pga av att den tidigare straffen var lite tveksamt dömd.

I 69:e minuten fick halmiamålvakten visa sin klass då han räddade en fin nick från Rickard Yarsuvat. Strax därefter frispelade Ricky Nino Osmanagic som pricksköt in 4-1, och vi andades än en gång ut på läktaren. Det skulle vi inte gjort för det dröjde bara ett par minuter innan Halmia än en gång reducerade, nu till 4-2. Det var Niclas Taube som fick bollen strax utanför straffområdet och vände sig om och placerade den vid Mergims vänstra stolprot. Minuten efter var Rickard Yarsuvat nära att göra 5-2, men halmiamålvakten gjorde ännu en kanonräddning!

Minuterna tickade på och 4-2 kändes betryggande – tills Halmia i kalabaliken efter en hörna slog in 4-3, än en gång var det Liridon Selmani som nätade. Strax efter avspark ljöd domarens pipa för full tid och vi besparades ytterligare nervpress för dagen. Norrby måste vara drömlaget för alla fotbollsmasochister!

Det kändes lite lojt på en del håll i dagens match, men jag tror inte det är viljan som saknas utan att det är nervpressen som sätter sina spår. Norrby gör en hel del mål, men släpper in allför många för att det ska kännas bra. Självförtroendet är inte på topp och det märks när det hettar till. Det är dock bara att spotta i nävarna och ta nya tag!

Dagens behållning var att se Mathias Strinäs tillbaka i full form efter sin skada, han byttes ut efter 66 minuters spel och in kom Alen Krasnici. Det kändes helt rätt i det läget att spara Strinäs som varit långtidsskadad, men det ledde till att norrbyanfallet tappade både fart och energi. Inte för att Alen Krasnici var dålig utan för att Strinäs var rejält på tårna idag. Nu gäller det att fortsätta plocka poäng om det ska gå vägen, närmast borta mot Qviding på lördag. Tyvärr fick vi inte med oss resultaten i dagens övriga matcher, Oskarshamn vann mot Landskrona och Höllviken tog en poäng mot ÖIS. Det ingick inte i mina kalkyler

Vinnare på 50/50 lotten var rödvit lott serie Q, nr 97, Kerstin Björk, 830:- Grattis