En klubb, många hjärtan
Bra känsla när slutspelet börjar
2017-07-19 20:36
B16 (bilden) och B18 vann sina grupper i Gothia Cup
Efter en stark måndag, var det tuffare motstånd igår för B18 och B16 i Gothia Cup. B15 inledde med två förluster, men spelade upp sig rejält idag med två vinster. Idag vann alla Norrbylagen sina matcher. En bra känsla att ta med sig in i slutspelet.

Boys 18 öppnade i måndags med en rättvis ett-noll-seger mot sydafrikanska Project Playground FC. Precis innan spelade IFK Uppsala ut tyska SuS Kaiserau med hela 5-0. När svensklagen således möttes igår, fanns chansen att avgöra Grupp 15. Norrby inledde starkast på Kviberg 5, men lyckades inte omsätta spelet i mål. I andra halvlek fick man till slut utdelning, när Abdo Saidi prickskjuter in ledningsmålet fem minuter in. Efter målet ligger Uppsala på och Norrby låter dem ha mer boll. De skapar inte många jättefarliga chanser, men på en halvchans efter en frispark, bara fyra minuter efter 0-1, lyckas Uppsala att kvittera. Sista kvarten tar inget av lagen några större risker och mötet slutar oavgjort. Den delade poängen gjorde att allt skulle avgöras idag.

När mötet mot SuS Kaiserau drog igång 13:40 hade Norrby resultatet i matchen mellan IFK Uppsala och Project Playground FC att gå på. 0-0 där innebar att NIF var klara som gruppetta vid seger. Matchen blev aldrig spännande. Ett defensivt oinspirerad tyskt lag backade hem och lät Norrby styra spelet. Det tog elva minuter för Max Erixon att hitta nätet och minuten senare hade han utökat till 2-0. Efter kvarten spelad gjorde Kevin Mistry 3-0 och punkterade matchen. Det sista som hände i matchen var att även Kevin blev tvåmålsskytt.

Gruppspelet summeras med en förstaplats, 7 poäng och 6-1 i målskillnad.

Målskyttar: Kevin Mistry 2, Max Erixon 2, Abdo Saidi 1, Willhelm Ärlig 1

Slutspelet börjar kl 12:30Prioritet Serneke Arena, när man möter Hisingsbacka FC i 1/32-final.
Matchen live streamas. Vid seger spelas 1/16-finalen kl 18:00. Även den matchen går på Prioritet Serneke Arena och live streamas. Motståndare blir brasilianska InterClubes eller IFK Eskilstuna . (De möts på Kviberg 17 kl 12:10)

Boys 16s gruppspel var snarlikt Boys 18s. Efter en stark inledning, med rejält många plusmål i måndags, spelades en tidig gruppfinal igår. För motståndet stod brittiska Phoenix Football Academy. Matchen kan bäst summeras av Norrbyspelarna efter matchen: ”Så här mycket har vi aldrig sprungit i en match förut!” Det var inget skönlir, utan intensiv kamp i 50 minuter. Tränarna Fredrik Samuelsson och Tommy Andersson hade gjort ett kanonjobb med scoutingen och visste precis vilken matchbild som väntade. Det var hög press från första minuten och på korta, smala och ojämna Kviberg 16 orkade britterna löpa konstant. NIF fick ingen tid att behandla och rulla boll, utan det small direkt. Det oerhört förlösande 0-1 till blått kom precis innan halvtidsvilan, när Adrian Möller nickade in en frispark. I andra fortsatte kampen och långbollarna. Kvitteringen kom efter att Phoenix snappade upp en andraboll, som placerades in i nätet, strax utanför straffområdet. Tim Svensson gjorde en bra insats i målet och inga fler mål gjordes i matchen.

Inför dagens möte med tyska FSV Langwedel-Völkersen var förutsättningarna glasklara. Eftersom att norska Nordhordland BK lite oväntat slog ett tröttkört Phoenix i Prioritet Serneke Arena på morgonen, skulle en Norrbyseger innebära gruppseger i Grupp 19. Tyskarna hade 0-10 i målskillnad och största farhågan inför matchen var underskattning. NIF gick ut och gjorde jobbet. Till skillnad från gårdagens match fick man föra spelet och gott om tid att behandla bollen. Mot en fembackslinje krävdes det löpningar och bolltempo för att komma igenom, men efter 11 minuter hade Benjamin Golshan nätat och Norrby kunde spela ut. Dino Cavalic satte 2-0 efter en kvart och minuten innan pausvilan hade Alexander Nordin skickat in en kanon i klykan från knappt halva plan. Matchens delikatess. Killarna fortsatte att göra jobbet i andra och gjorde två mål till. Benjamin blev tvåmålsskytt med kvarten kvar och Philip Hemmarö rann igenom fint och satte 5-0, efter en smörpass av Hampus Bergendahl Ärlig.

Gruppspelet summeras med en förstaplats, 7 poäng och 13-2 i målskillnad.

Målskyttar: Adrian Möller 3, Benjamin Golshan 3. Dino Cavalic 3, Aleksander Balta 1, Alexander Nordin 1, Hampus Bergendahl Ärlig 1, Philip Hemmarö 1

Kl 11:50 spelar man 1/32-final på Bergsjövallen 1 mot Specifique FA Tunisia. Vid seger spelas 1/16-finalen kl 18:20Kviberg 14. Motståndare blir Ramlösa Södra FF eller Onsala BK. (De möts kl 11:00Gamlestadsvallen 1.)

Boys 15 hade bra motstånd i måndags, när spanska Salesianos Guadalajara vann med 1-2. I den andra matchen i Grupp 22 vann Nosaby IF med samma siffror och Norrby hade allt att vinna mot gruppens andra svensklag igår. Tyvärr låste det sig för Norrby, som aldrig fick igång sitt spel. Ett fysiskt Nosaby spelade längre bollar mot Norrbys backlinje matchen igenom. Man var inte riktigt på tårna och då var Nosaby bra på att utnyttja de enkla misstagen. Man kämpar på, men räckte inte till. Nosaby vann med 3-0. Det var ett gäng besvikna Norrbyiter som åkte hem från Kviberg igår och ledarna gjorde allt för att få killarna att ladda om till idag. De lyckades bra. Christos Michailidis summerar dagens matcher nedan:

— Sista matchen i Grupp 22 mot Beirut FAC slutar med siffrorna 4-0 till Norrby IFs favör. Matchen gällde en 3:e eller 4:e plats i gruppen. Vi startar starkt i inledningen av matchen och killarna är bestämda i både passningsspel och närkamper. Det som känns extra skönt är att vi bjuder publiken på ett väldigt fint spel och vi lyckas spela den fotboll som vi visste att vi kunde. Samtidigt vill vi passa på att lyfta fram våra yngre killar i laget, födda -03, som får förtroendet att starta denna match och som verkligen visar varför dom tillhör Norrby IFs U15 trupp. De fick även fint stöd av sina äldre lagkamrater som pushade på dem under matchen.

Gruppspelet summeras med en tredjeplats, 3 poäng och 5-5 i målskillnad.

Målskyttar: Jonathan Hammar 2, Albin Lorentsson 1, Pawan Adolsky 1, Samir Khan 1

— I 1/64-finalen i B-slutspelet ställdes vi mot amerikanska NSA. Vi har med oss den goda känslan efter sista matchen i gruppspelet och det märktes att killarnas självförtroende har växt. Inom loppet av 10 minuter har vi avgjort matchen genom att göra både ett, två och tre mål! Återigen ett väldigt fint passningsspel, beslutsamt närkampsspel och fantasi i spelet avgör matchen. Underbart med ett fantastiskt stöd från föräldrar under hela dagen, samt även representanter från klubben och spelare från Norrbylagen i de äldre åldersklasserna. Nu väntar 1/32-final under morgondagen och både spelarna och vi ledare laddar om batterierna, avslutar Christos.

Målskyttar: Samir Khan 2, Albin Lorentsson 1, Felix Whale 1, Jonathan Hammar 1, Lucas Michailidis 1

1/32-finalen spelas 15:10 mot tyska JSG Baden/EtelsenKviberg 19. Vid seger spelas /16-finalen på Kviberg 3 kl 19:20 mot segraren mellan Sandefjord BK och Nittedal IL. (Norskmötet avgörs kl 15:20Kviberg 2)
Nu börjar det roliga, slutspelet! Vi tar med oss det positiva, men laddar om och går in ödmjuka inför uppgiften. Nu är det vinna eller försvinna, inget att spara på. Kom till Göteborg och stötta killarna!